Gospodarstvo
Oglas

Nova zgodovina svetovnih borz je napisana! + Brezplačni priročnik za trgovanje na borzi

Ljubljana, 06. 02. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Od februarja prejšnjega leta, je indeks Dow Jones zrasel za 20.92%, prejšnjo nedeljo je dosegel svoj zgodovinski maksimum, prebil je mejo 20.000 točke. Močna rast borznih indeksov, predvsem ameriških, katera že dolgo časa ni bila videna, obeležila je konec leta 2016 in začetek leta 2017.

FORTRADE DJI - 1
FORTRADE DJI - 1 FOTO: FORTRADE DJI

Ali ste vedeli da se zraven indeksov, na svetovni borzi lahko trguje tudi z valutami, zlatom, nafto in delnicami največjih svetovnih podjetij (tako imenovani CFD-ji)? Vas to zanima ?

Fortrade, samo danes vsem bralcem 24ur podarja priričnik  ‘Trgovanje na svetovni borzi za začetnike’, katerega lahko prevzamete tukaj.

Na kratko o Dow Jones indeksu

FORTRADE DJI - 2
FORTRADE DJI - 2 FOTO: FORTRADE DJI

Dow Jones Industrial Average je najstarejši borzni indeks na svetu. Ustanovljen je bil že leta 1896 in združuje 30 največjih ameriških podjetij, s katerimi vrednostnimi papirji se trguje na borzi NYSE. Ta podjetja predstavljajo crème de la crème ameriške ekonomije. Dow Jones je dolgo predstavljal najvišji standard za gibanje cen celotnega trga delnic na ameriških trgih vendar ga na tem mestu v zadnjih 60 letih počasi presega vsepopularnejši borzni indeks S&P500.

Priročnik “Trgovanje na svetovni borzi za začetnike” lahko danes prevzamete tukaj.

Največja rast v zgodovini

FORTRADE DJI - 3
FORTRADE DJI - 3 FOTO: FORTRADE DJI

Od februarja preteklega leta, je ta indeks porastel za 20,92% in pred tednom dosegel nov zgodovinski maksimum, ko je presegel 20 000 točk. V ponedeljek je cena padla nazaj na približno 19 900 točk, od začetka letošnjega leta pa je indeks zabeležil skromno rast 0,65%. Na premikanje cen delnic, ter s tem tudi indeksa, poleg dogajanja, ki se tiče samih podjetij katera sestavljajo ta indeks, na vrednost vplivajo tudi (geo)politični nemiri, vojne, krize, itd., ki predstavljajo tako imenovano sistematično tveganje.

Priročnik “Trgovanje na svetovni borzi za začetnike” lahko danes prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Naročnik oglasa je Fortrade Ltd.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1