Zanimivosti

Nori izumi pretekle dobe – le spomin ali genialnost?

Ljubljana, 29. 11. 2010 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nanje lahko zremo z nostalgijo, začudenjem, smehom ali zgražanjem. Nekateri se danes ne bi mogli znajti na prodajnih policah, spet drugi so prehitevali svoj čas. Nekateri so bili neškodljivi, drugi so ubijali! Se lahko iz preteklosti česa naučimo?

nori in neverjetni izumi preteklosti - 4
nori in neverjetni izumi preteklosti - 4 FOTO:

Trgovci so že od nekdaj znali prodati vse in vsakomur. Prodajni prijemi so bili nekdaj popolnoma neregulirani, tako da so lahko prodali tudi mačka v žaklju, kar sicer ni prehuda težava, če ni bilo ne težave in ne korist. A zgodilo se je tudi, da ste lahko hudo zboleli ali celo umrli!

Oglas iz predvojnega obdobja je obljubljal enostavno izgubo telesne teže brez telesnih vaj ali nadležnih diet. No, danes bi hvaležne stranke težko pogoltnile medicinsko pripravljene trakulje in se zavestno okužile s pretečo nevarnostjo. Kljub temu da so na letak zapisali, da je maščoba sovražnik, ki vam skrajšuje življenje, ni trakulja nič manj zlovešča izbira. Z oglasnim sloganom " prijatelj iz notranjosti" ste vase povabili črevesnega zajedavca, ki vam je pridno odžiral hrano in vas na koncu lahko spravil celo v bolnišnico, če ni bilo prepozno.

A našli boste še kaj bolj nevarnega, kot kaže, so trgovci v preteklosti stavili na radiacijo. Preberite, kako so ponujali radioaktivne napitke, celo radioaktivne kondome, ki naj bi vas pogreli od znotraj, tuje jim ni bilo niti 'praženje' glave z UV žarki. Žensko depresijo so zdravili z ogromnimi konjskimi vibratorji, jajca so morala biti kockasta, za pomladitev pa so se množice pustile dobesedno nategniti ...
 

nori in neverjetni izumi preteklosti - 1
nori in neverjetni izumi preteklosti - 1 FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SLOVANSKI
29. 11. 2010 17.41
hja kaj pa je danes, na top shopu sm videl zapestnico,ki naj bi zaradi nje izginile vse bolecine v hrbtenici,kondicijo dobis itd. mislim halo
mamica55***
29. 11. 2010 10.52
Sej zdej ni nč drgač, čez nekaj let se bojo pa nad zdajšnjimi raznimi dietami, fitnesi in kdo ve čem še vsem zgražali. Tek že zdej počas, narahlo odsvetujejo . . .
exequor
29. 11. 2010 10.50
hahaha... saj danes ni dosti drugače...sam cilit pa top šop, itd. si poglejte...
CKKPJ_Milko
29. 11. 2010 10.09
Reklame močno spominjajo na ukrepe aktualne vlade.....
DEMOKRAT007
29. 11. 2010 09.57
moral bi objavit še steklenico heroina, ki so jo prodajal na začetku 19. stol kot zdravilo pa bi bil izbor perfect