Gospodarstvo

'Ni pomislekov glede možnih vplivanj'

Ljubljana, 24. 01. 2011 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V odzivu na izjave ministrice Radićeve o konfliktu interesov nekaterih članov akreditacijske komisije agencije za upravljanje kapitalskih naložb države agencija pravi, da se bodo ti v primeru konflikta interesov izločili iz odločanja.

Predsednica uprave agencije za upravljanje kapitalskih naložb države Dagmar Komar in Borut Bratina, član akreditacijske komisije
Predsednica uprave agencije za upravljanje kapitalskih naložb države Dagmar Komar in Borut Bratina, član akreditacijske komisije FOTO: Kanal A

"Sicer je akreditacijska komisija posvetovalno telo, organi agencije pa so tisti, ki dokončno odločajo, tako da ni pomislekov glede možnih vplivanj," so še zapisali na agenciji.

Ministrica Radićeva je v petek dejala, da je z imenovanjem Arneja Misleja in Boruta Bratine v akreditacijsko komisijo agencije izgubila upanje, da je agencija neodvisna.

Mislej je častni konzul Indonezije in bivši uvoznik indonezijskega premoga. Agencija je minulo sredo s položaja predsednika nadzornega sveta Holdinga Slovenske elektrarne odpoklicala Jadranka Medaka, ki je bil eden od kritikov projekta šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj in je med drugim izrazil dvom o zadostni kakovosti velenjskega premoga, zaradi česar naj bi bilo treba uvažati tudi indonezijski premog.

Imenovanje Bratine v komisijo po mnenju ministrice kaže na možen konflikt interesov, ker profesor na mariborski ekonomsko-poslovni fakulteti piše tudi pravna mnenja in svetuje direktorjem državnih podjetij.

"Tukaj gre za očitne konflikte interesov in mislim, da je bilo imenovanje teh ljudi v tako pomemben organ agencije zelo neodgovorno in novo nepremišljeno dejanje. Po mojem mnenju je to dokaz, da ne moremo govoriti, da imamo neodvisno agencijo za upravljanje kapitalskih naložb oz. da gre za spoštovanje smernic Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD)," je dodala ministrica.

V akreditacijski komisiji so poleg Bratine, ki tudi vodi komisijo, in Misleja še Milena Pervanje, Jože Glazer, Eva Boštjančič, Vesna Razpotnik in Jernej Pikalo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.eu.
24. 01. 2011 13.16
Ste hoteli napisat akreditacijsko korito.
chimo
24. 01. 2011 13.05
In vse kar znamo mi bureki je to, da smo vsi glasni na internetnih portalih, blogih in forumih :)
Garfield7497
24. 01. 2011 12.25
SAMA KORUPCIJA JE POVSOD