Gospodarstvo

Nepoznavanje vseh dejstev?

Koper, 13. 03. 2009 17.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Koprski policisti so prejeli anonimno kazensko ovadbo zoper predsednika uprave Luke Koper Časarja in direktorja družbe Inženiring Graj Roberta Graja. Anonimnež jima očita zlorabo položaja pri gradnji logističnega centra Panonija.

Predsednik uprave Luke Koper Robert Časar
Predsednik uprave Luke Koper Robert Časar FOTO: Črt Butul

Koprska policijska uprava je prejela anonimno kazensko ovadbo zoper predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja in direktorja družbe Inženiring Graj Roberta Graja. Anonimnež jima očita zlorabo položaja pri gradnji logističnega centra Panonija. "V prvi vrsti želimo izpostaviti, da obtožb ne moremo komentirati, ker z njimi nismo bili uradno seznanjeni in celotne vsebine ne poznamo. Za obstoj domnevne ovadbe smo namreč izvedeli iz medijev," je v sporočilu za javnost zapisal vodja službe za odnose z javnostjo Luke Koper Sebastjan Šik.

Po pisanju današnjega Dnevnika anonimnež v ovadbi Časarju in Graju – njegovo podjetje za Luko Koper v Prekmurju ureja postopke za gradnjo logističnega centra – očita, da sta storila kaznivo dejanje zlorabe položaja in pravic pri nakupu parcel ter vzpostavitvi pogojev pri gradnji logističnega centra v Prekmurju. Na ta način naj bi Luko Koper odškodovala vsaj za 700.000 evrov.

V Luki Koper so v sporočilu za javnost zapisali, da se pogodbe o poslovnem sodelovanju, ki jih je Luka Koper leta 2007 sklenila z  Inženiringom Graj, nanašajo na več kot 500 parcel, na katerih je družba Inženiring Graj izvajala storitve. Tudi vsi do zdaj izdani računi podjetja Inženiring Graj so bili plačani v skladu s stroškovnikom, ki je sestavni del prej omenjenih pogodb, poudarjajo v koprski družbi.

"Ne moremo pa se znebiti občutka, da je bila anonimna ovadba vložena bodisi zaradi nepoznavanja vseh dejstev bodisi z namenom škodovanja ugledu družbe," poudarjajo v Luki Koper in dodajajo, da je projekt izgradnje logističnega centra Panonija v občini Beltinci zelo kompleksen projekt, ki je za Luko Koper, lokalno skupnost in državo strateškega pomena.

Pismo o nameri za gradnjo regionalnega distribucijskega središča Panonija, ki bo stal 20 milijonov evrov, v njem pa naj bi se zaposlilo 300 ljudi, so 21. marca lani podpisali predstavniki Luke Koper, ministrstev za gospodarstvo, promet, okolje in prostor ter občin Beltinci in Lendava.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
15. 03. 2009 18.26
he,he,he so že vedeli zakaj je SDK treba ukinit,poznamo tiste ki so to naredili,in vemo kdo je njiho dobo in kaj si je vzel,slovenija je mikena,vse ena žlahta
franz1988
15. 03. 2009 15.05
Koliko tehta Časarjeva glava? Cca 50 kg s kostmi?
warezovc@email.si
15. 03. 2009 10.54
VSE NA DOB GRET KLOPI
lipica8
14. 03. 2009 12.18
Projekt Modri sij Posted by Skrivnosti Sveta Projekt Blue Beam ali Modri sij je ljubek primerek iz trdožive Začelo se je davnega leta 1994, ko je kanadski novinar Serge Monast skupaj s kolegom na U.S.A. Patriot Radio Network razgalil peklenski plan iz leta 1983, ki naj bi bil izvaljen v gnezdu največjih svetovnih mogotcev. Hitro zatem sta oba umrla zaradi srčne kapi, Monastova hči pa je izginila med izsiljevalsko igro kanadske vlade, ki je družini ni nikoli vrnila. Dopolnilne informacije na to temo so začele curljati tudi iz drugih virov. Zanimivo, psevdo srčni udar je v Modrem siju zelo priljubljena oblika likvidacije motečih članov zemeljske populacije. Monast je v radijski oddaji napovedal, da se bo izvedba načrta uresničila v štirih stopnjah.
frako
13. 03. 2009 21.35
dejstva so pa taka krade se kjer se le da in to kolkr se le more kadar se le da.
stepi_me
13. 03. 2009 20.21
Kje ste tajkuncki! Bo treba na KRAS po kakega tajkuncka!!! Kaj pravite?
goso
13. 03. 2009 19.24
Kakšna škoda , da so ukinili SDK! Zdaj skrivajo stvari. Zkaj smo lahko včas poslovali normalno. Kapitalizem ve , kako se da skrivat, ima 200 let prakse.
odbogaposlan
13. 03. 2009 18.26
Vsi ne poznajo dejstev!he,he. Krade pa se na veliko in kakor srake.