Gospodarstvo

Neodvisno preverjanje poslov uprave

Ljubljana, 21. 04. 2012 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorniki Pivovarne Laško so naročili neodvisno preverjanje nekaterih poslov uprave. Revizijska komisija je že preverila nekatere večje pogodbe, je dejal prvi nadzornik Malenkovič.

Pivovarna Laško-2
Pivovarna Laško-2 FOTO: Damjan Žibert

Nadzorni svet Pivovarne Laško je naročil neodvisno preverjanje nekaterih poslov uprave družbe, ki jo vodi Dušan Zorko. Revizijska komisija, v kateri so člani nadzornega sveta, je že preverila nekatere večje poslovne pogodbe pivovarne, je dejal prvi nadzornik Vladimir Malenković in tako potrdil pisanje današnje Dnevnika o reviziji.

Kot je pojasnil Malenković, je uprava na zahtevo revizijske komisije podala tudi dodatne odgovore na zastavljena vprašanja. Na podlagi ugotovitev revizijske komisije so se nadzorniki odločili za povsem nevtralno preverjanje zadev, nalogo pa so zaupali revizijski družbi Pricewaterhouse Cooper (PWC). Njene izsledke nadzorniki pričakujejo do srede maja, obravnavali pa jih bodo na seji nadzornega sveta, ki bo okoli 20. maja.

PWC po njegovih pojasnilih pod drobnogled ne bo vzel pred kratkim naročene neodvisne študije pri Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Nadzorniki so se s to študijo seznanili na četrtkovi seji. Uprava Pivovarne Laško je omenjeno študijo naročila z namenom pridobitve vseh odgovorov na dileme, s katerimi se sooča skupina Laško.

V javnosti pa so se pojavile informacije, da je cena omenjene študije v višini okoli 110.000 evrov previsoka, medtem ko uprava pivovarne meni, da je cena skladna s cenikom ljubljanske ekonomske fakultete.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kimg
24. 04. 2012 11.38
Pivovarno Laško bi morali že ves čas kontrolirati in ukrepati če bi prišlo do kakšnih sumljivih ali napačnih odločitev vodstva. Zaradi negospodarnega ravnanja so začeli sedaj kar naenkrat z prodajo slovenskih podjetij oz. njihovih deležev tujcem, kar normalno da ni prav, saj to močno škodije slovenskemu gospodarstvu. Kar naenkrat bo vse več tujcev prinas, slovenski izdelki pa bodo zgubljali na veljavi in jih bodo zamenjali tuji izdelki. Lep primer so drogerije DM, kjer nekaterih slovenskih izdelkov ne moreš več kupiti, na policah pa normalno vedno več tujih blagovnih znamk. In vse to seveda ni dobro za slovensko gospodarstvo in našo prihodnost!
rko
22. 04. 2012 07.45
+2
KAJ PA BOSTE PREVERILI ? KOLK JE BLO ŽE POKRADENO ?? STE PA HITRI
jure920
21. 04. 2012 18.12
+4
Nadzorniki bodo ukrepali?Kje pa so bili do sedaj?
WikiX
21. 04. 2012 13.10
+3
To je prva pametna poteza vlade, tujega revizorja bi moral pripeljati že Pahor,takoj ko so odkrili poštni nabiralnik, kamor je Šrot stlačil vso premoženje celjskih grofov iz Laškega, poleg Pricewaterhouse Cooper, bi lahko naročili še revizijo Davida Copperfielda.