Gospodarstvo
Oglas

NEM v Dubrovniku: družbena omrežja in novi načini oglaševanja

Dubrovnik, 10. 04. 2013 22.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Uporaba družbenih omrežij, kot so Facebook, Twitter in Pinterest, je spremenila pravila v oglaševanju. O tem, kako družbena omrežja vplivajo na oglaševanje in prodajo oglasnega prostora, bodo razpravljali na konferenci NEM v Dubrovniku.

Dubrovnik bo od 8. do 11. maja gostil profesionalce s področja televizije, produkcije, IPTV in kabelske distribucije in iz oglaševalskih agencij, kot tudi znane osebe iz medijskega sveta. Potekal bo namreč New Europe Market (NEM).

Udeleženci bodo v štirih dneh spoznali nove trende v industriji. Med predavatelji bodo Adrian Burton, Alec Brownstein in Parag Bhandari.

NEM v Dubrovniku
NEM v Dubrovniku FOTO:

Nova pravila gverilskega marketinga?

Z množično uporabo družbenih omrežij, kot so Facebook, Twitter in Pinterest, so se v oglaševanju pojavila nova pravila. Na predavanju z naslovom "Ali je gverilski marketing že izumrl?" bodo razpravljali ravno o teh spremembah ter ugotavljali, kako družbena omrežja vplivajo na oglaševanje in prodajo oglasnega prostora na vseh medijskih platformah.

"Bodimo iskreni, vse pogosteje komuniciranje s strankami poteka na različnih medijskih platformah, a proračuni za marketing ne naraščajo. Uporabnike je tako treba pridobiti na čim bolj učinkovit in privlačen način, a kljub temu ostati zvest svoji blagovni znamki," pravi Adrian Burton, izvršni kreativni direktor podjetja Lambie-Nain.

"V času, ko se pojavlja vedno več televizijskih kanalov in obstaja vedno več različnih načinov komuniciranja, se lahko zgodi, da bodo klasični oglasi ostali neopaženi. Če hočemo uporabnika pridobiti na svojo stran, moramo začeti razmišljati na drugačen način. Menim, da bo moral marketing v prihodnosti vsebovati elemente gverilstva, če bo želel biti učinkovit," je dejal Alec Brownstein, večkrat nagrajeni kreativni direktor v oglaševalski agenciji, ki se je dokazal z ustvarjanjem kultnih svetovno znanih blagovnih znamk. Brownstein je bil kot copywriter zaposlen v vrhunskih agencijah v New Yorku.

Parag Bhandari, ustanovitelj in direktor newyorškega podjetja UG Strategies, je strokovnjak za oglaševanje za mladino. Posebnost njegovega podjetja je v tem, da razvija marketinške prijeme, ki preko posebnih dogodkov, medijske kampanje, oglaševanja v študentskih naseljih in digitalnega marketinga na kreativen način in učinkovito dosega ciljne skupine.

"Glede na to, da se tehnologija oglaševanja na družbenih omrežjih še razvija, platforme, kot so Facebook, Twitter in Instagram, preizkušajo nove načine pridobivanja koristnih informacij od uporabnikov. Zato je vse bolj pomembno, da televizijske in filmske blagovne znamke ostanejo originalne. Proračuni za oglaševanje se morajo osredotočati na ciljne skupine. Blagovne znamke pa morajo več finančnih sredstev nameniti družbenim omrežjem,"  meni Bhandari.

Orhan Lujinović, ki je izkušnje nabiral v vodilnih hrvaških oglaševalskih agencijah, bo moderator na konferenci. Lujinović je eden od dveh trenerjev za gverilski marketing v regiji. Je direktor podjetja Renata Marketing in strokovnjak za strateško marketinško in poslovno svetovanje.

"Na konferenci bomo razpravljali o tem, kako izgleda tipična predstavitev televizijskih serij in kako za primerjavo izgleda gverilski marekting. Gverilski marketing ni izumrl, treba je le začeti izkoriščati njegov potencijal," pravi Lujinović.

Več informacij o NEM in nastopajočih najdete na www.neweumarket.com.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

myworld
11. 04. 2013 00.44
+1
Raje grem na tvitomanijo ki bo prav tako na Hrvaskem, boljsi program