Gospodarstvo
Oglas

Nakup sedežne garniture. Kako najti pravo zase?

Ljubljana, 04. 07. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Je primerna za naš bivalni prostor? Bo dovolj udobna? Je to tisto, kar iščemo? To so običajna vprašanja, ki si jih zastavljamo pred nakupom sedežne garniture.

Sedežna garnitura predstavlja osrednji element bivalnega prostora, ki zavzame veliko površine in je v vsakodnevni uporabi vrsto let. Zato moramo biti pri izbiri poleg videza pozorni tudi na udobje, dimenzijsko prilagojenost prostoru, funkcionalnost, sestavo in kakovost. Najti je treba pravi kompromis med tem, kakšno obliko sedežne garniture si želimo in dimenzijskimi razpoložljivostmi našega prostora.

Sedežna garnitura ROCCO, Pohištvo Žakelj (Foto: arhiv naročnika)
Sedežna garnitura ROCCO, Pohištvo Žakelj (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Pri nakupu si vzamimo dovolj časa. Izbrano sedežno garnituro preizkusimo tako, kot jo nameravamo uporabljati doma, nanjo se usedemo, zleknemo in uležemo. Preizkusimo tudi vse funkcije, ki jih ponuja. Za pomoč in nasvet prosimo prodajnega svetovalca in ga ob tem podrobno povprašamo o kakovosti materialov, ki so uporabljeni, in o garancijskem času, ki ga proizvajalec zagotavlja.

V podjetju Žakelj, ki je specializirano za proizvodnjo in prodajo sedežnih garnitur, opažajo, da se vedno več njihovih kupcev odloča za svetovanje in izmero na domu.
V tem primeru nas obišče strokovnjak, ki ob ogledu bivalnega prostora najde celostno rešitev. S svojim znanjem in izkušnjami nam svetuje tako pri izbiri modela sedežne garniture in barvne kombinacije njenih prevlek kot tudi njene postavitve v prostor.
Sedežna garnitura SAVANNA, Pohištvo Žakelj (Foto: arhiv naročnika)
Sedežna garnitura SAVANNA, Pohištvo Žakelj (Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Koristni nasveti so vedno dobrodošli:

– okrasne blazinice menjajmo z letnimi časi, saj tako v bivalni prostor neprestano vnašamo svežino,
– pohištvo, tapecirano v usnje, vsaj enkrat na leto premažimo z zaščitnim sredstvom in tako zagotovimo dolgotrajen obstoj,
– če si želimo ob sedenju na sedežni garnituri spočiti noge, je prava rešitev tabure-mizica. Lahko služi tudi kot dodaten sedež ali pa kot priročna odlagalna površina.

Ko sta naš dnevni prostor in kuhinja prostorsko povezana, barvni odtenki oblazinjenega pohištva pa neusklajeni, lahko problem elegantno rešimo z novimi prevlekami. Kuhinjske stole ali klopi z minimalnimi stroški preoblečemo v material, ki se ujema s prevlekami naše sedežne garniture.

Najboljše zagotovilo kakovosti oblazinjenega pohištva Žakelj je, da njihove storitve temeljijo na znanju, dolgoletnih izkušnjah in razvoju. Oblazinjeno pohištvo izdelujejo po naročilu, visoka kakovost izdelkov pa se odraža tudi v zagotovljeni 5-letni garanciji.



 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3