Gospodarstvo

Nadzorniki vroča tema v koaliciji

Ljubljana, 21. 05. 2009 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V javnost so pricurljala imena kandidatov za nove nadzornike NLB. Poznavalci ne izključujejo možnosti, da bi ti lahko zamenjali celotno upravo te banke.

NLB
NLB FOTO: Dare Čekeliš

"Storil bom vse, kar je v moji pristojnosti, da bi bil čas do imenovanja nove uprave čim krajši in da bo novo vodstvo NLB imelo potrebno strokovnost in polno podporo njenih lastnikov,“ je pred kratkim za Delo dejal minister za finance France Križanič. S tem se je odzval na ponedeljkovo razrešitev Draška Veselinoviča z mesta predsednika uprave NLB, pa tudi na dejstvo, da se sedanjemu nadzornemu svetu pod taktirko Igorja Marinška izteka mandat, še piše Delo. Njihovo imenovanje bo sicer glavna točka skupščine, predvidene za 30. junij.

Iskanje nadzornikov je po poročanju časnika že dlje časa vroča tema v koaliciji, saj bo od tega odvisno, kdo bo zasedel mesto vodje največje domače banke. Delo razkriva, da imata med kandidati največ možnosti šef Poteze Branko Drobnak in predsednik uprave Taluma Danilo Toplek, poznavalci pa ne izključujejo niti nekdanjega prvega moža Ljubljanske borze in nekdanjega predsednika komisije za privatizacijo NLB Marka Simonetija. Manj verjetno naj bi bilo imenovanje Gregorja Dolenca in Borisa Škapina, pa tudi ekonomista Dušana Mramorja in Rasta Ovina.

Veselinovič bo funkcijo predsednika uprave NLB opravljal še najmanj tri mesece, potem bi pa lahko prišlo tudi do zamenjave celotne uprave te banke, piše Delo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
21. 05. 2009 20.58
HHH,TUD DELOVCI SE ENEGA LEPEGA DNE NAPOTIJO PO jernejevsko pravico
Kathalena
21. 05. 2009 16.23
Normalno, da je vroča ali vrela tema saj so pri Katarini vsi Lopovi ki so v 12. letni vladavini poleg RKC ja vse pokradli... Kajne LDS ovci pa tako malo glasov na volitvah..potolčeni do podna...imate pač umazane tace.. No sedaj bodo pa nadzirali..morda to kako jim bodo delavci kožo odrli...
Buena Vita
21. 05. 2009 16.01
SEVEDA,SEVEDA SAJ SI MORAJO BANKO VZET V SVOJE ROKE,TO JE UHEC-PUHEC-ZAPOPUHEC KRIČAL PRED VOLITVAMI,IN TO URESNIČUJE,ŠE TO BANKO UKRADEJO SD-JEVCI PA SO BOG IN BATINA