Gospodarstvo

Nadzorniki SDH za predsednico uprave imenovali Lidio Glavina

Ljubljana, 22. 02. 2017 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga je na mesto predsednice uprave SDH imenoval dosedanjo začasno vodjo Lidio Glavina. Nadzorniki pa niso imenovali še enega člana uprave, tako da uprava s članico Nado Drobne Popovič ostaja dvočlanska.

SDH je za predsednico izbral Lidio Glavino.
SDH je za predsednico izbral Lidio Glavino. FOTO: POP TV

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v Slovenskem državnem holdingu (SDH), so na podlagi poglobljene ocene kandidatov kot najprimernejšo kandidatko za predsednico uprave SDH izbrali Lidio Glavino, medtem ko izmed prijavljenih kandidatov za člana uprave SDH ni imenoval nobenega kandidata.

Nadzorniki SDH so iskali člana uprave, potem ko je lansko poletje po neuspelem poskusu menjave nadzornikov Luke Koper odstopil dotedanji prvi mož Marko Jazbec, oktobra pa je po nesoglasjih sporazumno iz uprave odšla članica Anja Strojin Štampar.

Ker je vodenje SDH začasno prevzela Glavina, ki je bila prej članica petčlanskega nadzornega sveta, in ker je decembra lani umrl še nadzornik Drago Ferfolja, ministrstvo za finance medtem izbira še nova nadzornika. Te na predlog vlade imenuje DZ.

Na SDH so zapisali, da bo nov postopek za imenovanje člana uprave nadzorni svet začel po opravljeni popolnitvi nadzornega sveta SDH s strani DZ oz. najkasneje na aprilski seji nadzornega sveta.

Kot so pojasnili, je Glavina pred imenovanjem podala odstopno izjavo z mesta članice nadzornega sveta SDH, kot tudi pisno izjavo, da ni okoliščin, ki bi po pristojni zakonodaji nasprotovale njenemu imenovanju.

Glavina, ki je bila imenovana za mandatno obdobje štirih let, je sicer diplomirana ekonomistka, z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami pri vodenju velikih poslovnih sistemov.

Od julija lani je opravljala funkcijo začasne predsednice uprave SDH, pred tem pa je bila od julija 2015 članica nadzornega sveta SDH. Od imenovanja v upravo družbe funkcije članice nadzornega sveta SDH ne opravlja.

Pred tem je bila Glavina, ki je slovenska in italijanska državljanka in živi v Dolini pri Trstu, med drugim izvršna direktorica avstrijske družbe Imsa Group, na več vodilnih mestih v družbi Electrolux v Belgiji ter finančna direktorica družbe Husqvarna Forest & Garden.

Nadzorni svet je na današnji seji ocenil, da bo Glavina, skupaj z že imenovano članico uprave Nado Drobne Popovič, s svojim znanjem, izkušnjami, kompetencami ter ciljno usmerjenostjo, pomembno prispevala k uresničevanju odloka o strategiji upravljanja kapitalskih naložb države in drugih aktov iz sistema korporativnega upravljanja za državne družbe.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Belabreza
22. 02. 2017 22.39
+3
Na čelo Slovenskega državnega holdinga se je zavihtela Lidia Glavina, slovenska in italijanska državljanka, ki se jo povezuje z zamejskim finančnim konglomeratom KB1909, naslednikom zloglasne družbe Safti. K nezaupanju do nove predsednice uprave SDH pa pripomore tudi dejstvo, da skoraj ničesar ne vemo o njeni dosedanji profesionalni karieri in poslovnih referencah. - Portal Plus
murinar
23. 02. 2017 11.01
macek_garfield
22. 02. 2017 20.33
+9
komu je nastavila oz potegnila pa to
Finfer
22. 02. 2017 20.19
+6
Sedaj ko imajo predsenico uprave bodo lahko prodajali pogrebne zavode in domove za ostarele in pri tem spravljali v žepe milijonske provizije in denar skrivali v davčnih oazah !!