Gospodarstvo

NLB z novo upravo

Ljubljana, 19. 10. 2009 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet NLB je po sedmih urah razprave odločil, da se v novo upravo imenujejo David Benedek, Claude Deroos, Robert Kleindienst in Marko Jazbec. O začetku njihovega mandata bodo odločali na naslednji seji 2. novembra.

Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) je po sedmih urah razprave podprl predlog predsednika uprave banke Boža Jašoviča, da se v upravo imenujejo David Benedek, Claude Deroos, Robert Kleindienst in Marko Jazbec. Prav tako so nadzorniki tudi podprli Jašovičeva izhodišča za program poslovne, organizacijske in finančne konsolidacije banke.

NLB je danes dobila novo upravo.
NLB je danes dobila novo upravo. FOTO: Dare Čekeliš

Pričakovati je sicer bilo, da bodo nadzorniki imenovali novo upravo, vendar naj bi se pojavili zapleti glede njenega nastopa. Ker ima uprava trenutno po statutu največje možno število članov uprave, namreč šest, bi morali nadzorniki pred imenovanjem novih članov uprave odpoklicati obstoječe. Z odpoklicem pa člani uprave po individualnih pogodbah ostanejo še pol leta na položaju, poročajo Finance. Morebiten predčasen odhod vsaj dela uprave bi bil po navedbah časnika možen le po sporazumni, torej prostovoljni poti, kar lahko prinese zaplete. Zato ne preseneča, da bo nadzorni svet o pričetku mandata novih članov uprave odločal na naslednji seji, ki bo predvidoma 2. novembra.

V sedanji upravi največje slovenske banke je poleg prvega moža Jašoviča, ki je položaj prevzel 1. oktobra in ima glede na statut tudi mandatarstvo za sestavo nove uprave, še pet članov: Miran Vičič, Alojz Jamnik, Matej Narat, David Benedek in Claude Deroose. Jazbec prihaja iz Intereurope, kjer je od junija član uprave, medtem ko je Kleindienst v NLB že vrsto let, trenutno pa je predsednik uprave NLB Skladov.

Spomnimo...

"Kriza vodenja" je v največji slovenski banki navzoča že skoraj pol leta. Banko je do septembra vodil Draško Veselinovič, ki je sicer vodenje NLB prevzel februarja letos, a je po pritiskih zaradi reprogramiranja 130 milijonov evrov vrednega posojila Infond Holdingu ponudil odstop, nadzorniki pa so ga sredi maja sprejeli. Nadzorniki NLB, ki jih vodi Stanislava Zadravec Caprirolo, so 9. septembra za predsednika uprave banke imenovali Jašoviča, posle pa je prevzel 1. oktobra. Takrat so nadzorniki Jašoviču naložili, da jim do danes pripravi predlog sestave uprave in izhodišča za program dela v NLB, v javnosti pa se je veliko ugibalo o članih uprave. Benedek in Deroose sta bila po pisanju medijev "zanesljiva člana uprave", medtem ko se je ostalih, Kleindienstu, Jazbecu in Mateju Naratu, ugibalo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BLACKCAT01
19. 10. 2009 22.02
Njihovi delavci imajo pa mizerne plače!!!!
Luna111
19. 10. 2009 21.02
zarad mene...puni *...imam to NLB
b77
19. 10. 2009 20.59
vsi spletni obiskovalci! EDINA STVAR KAR SE V SLOVENIJI NE SPLAČA JE TO DELO! KOMUNIZEM JE RAJ ZA LENUHE!
tripet
19. 10. 2009 20.46
Mene zanima zakaj so dali Kranjcu 1 m. € odpravnine, na primer Časarju (Luka Koper) pa nič! Ima Pahor dvojna merila? Ta je naš oni ni naš? ;). Kaj bi lahko vse s tistim m. naredili... To so po mojem samo novi miljonarji. Zopet bodo tem, ki so jih postavili dajali nekrita posojila... Kot je znano je sedanji minister Gaspari v času tajkunskih kreditov nadzoroval NLB. Sedaj so zagotovo njegovi ljudje izvoljeni. Se bodo te stvari ponavljale? Koliko časa še? Koliko časa bomo še davkoplačevalci zmogli???
nVidia
19. 10. 2009 20.45
wau pa kaj zdej....sam druga banda nam bo kradla
hrcekmuri
19. 10. 2009 20.09
PA NAJPOKLICEJO NAZAJ ZAKRAJSKA IN VOLJCA BODO NIMELI VSAJ GOLF IGRISCE
laufer
19. 10. 2009 19.57
Svinje se menjajo, korita ostajajo! Koga briga NLB?
samajajca
19. 10. 2009 19.54
Pa sej ne morem verjet, koliko imate novinarji nenehno za opraviti s to NLB !? Pa kaj nas klinac briga kdo je predsednik in kdo član uprave neke * banke ?
gigi39
19. 10. 2009 19.32
ma tako smešno se mi zdi to, sej ne morem verjet spet nova uprava in spet bodo nove odpravnine itd upam samo da so tudi odpravnine povišali da bo zdej vsaj 2miljončka... ne moreš verjet če bi kdorkoli v svoji privat firmi tako ravnal z denarjem ima lahko rudnik draguljev pod svojo fabriko ne bi mogel zadovoljit takim in drugačnim lopovščinam... mislim da je res čas za revolucijo ker prej nebo konca...
zahod.west
19. 10. 2009 19.16
zares lopovi ponovno.
apiar
19. 10. 2009 17.57
Veste, kako se godi pravim delavcem? Delodajalec ima več firm: A, B, C, D. Delavce prezaposluje iz ene firme v drugo. Glavnina delavcev je zaposlena v firmi, ki je brez imetja. Če se pojavi višek delavcev, so odpuščeni iz firme, ki je brez imetja in dobijo nič. Še delovne dobe ne, če je delodajalec dovolj pokvarjen. Bankirji pa denarja, tudi državnega, kolikor hočeš.
Leandra
19. 10. 2009 17.06
Lopovi so že spet v Akciji...? To se bo spet kradlo..?'