Gospodarstvo

Nadzorniki dali soglasje k prodaji družbe Delo

Ljubljana, 15. 06. 2015 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorniki Pivovarne Laško so podali soglasje k prodaji družbe Delo, kar je bil eden od odložnih pogojev. Delo bo za 7,3 milijona evrov kupila idrijska družba FMR Financiranje in upravljanje naložb.

Soglasje nadzornega sveta je eden od odložnih pogojev za nakup družbe Delo.
Soglasje nadzornega sveta je eden od odložnih pogojev za nakup družbe Delo. FOTO: 24ur.com

Nadzorni svet Pivovarne Laško je na seji podal soglasje k sklenitvi Pogodbe o prodaji in nakupu delnic družbe Delo. Pivovarna Laško je časopisno družbo Delo 3. junija prodalo idrijski družbi FMR Financiranje in upravljanje naložb pod več odložnimi pogoji. Soglasje nadzornega sveta je bil eden od odložnih pogojev. "Za zaključek prodaje družbe Delo morajo biti izpolnjeni še preostali odložni pogoji," so zapisali v Pivovarni Laško.

Nadzorni svet se je na seji med drugim seznanil tudi s postopki odprodaje naložb Skupine Laško, s ključnimi kazalniki kapitalske ustreznosti in stanjem plačilne sposobnosti Pivovarne Laško.

Pivovarna je družbo Delo prodala skladno s sporazumom o prestruktuiranju in mirovanju, ki ga je družba z 18 bankami sklenila aprila lani. FMR bo za 100-odstotni delež Dela plačala 7,3 milijona evrov. Novinarji so sporočili, da pričakujejo odgovorno in strateško upravljanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zvit kot presta
16. 06. 2015 09.22
+3
A ni čudno, ko pa se pri nas prodaja časopis DELO, naš veliki nacionalni interes, pa ni nobenega problema. seveda, ker ga je kupila levičarska firma KOLEKTOR. Če bi ga kupilo neko tuje (mogole desno časopisno podjetje), pa bi imeli spet malo vojno.