Gospodarstvo

Glede Vinaga stekla prisilna poravnava

Maribor, 17. 07. 2013 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okrožno sodišče v Mariboru je začelo postopek prisilne poravnave glede Vinaga. Nekoč pomembno mariborsko vinarsko podjetje z vinsko kletjo pod mestnim središčem ima že nekaj časa hude likvidnostne težave.

Okrožno sodišče v Mariboru je začelo postopek prisilne poravnave glede mariborskega Vinaga. Za upravitelja je bila imenovana Brigita Kraljič, upniki pa lahko v naslednjem mesecu dni  prijavijo terjatve, je razvidno iz današnje objave na spletni strani Ajpesa.

Dolžnik mora v 15 dneh po vročitvi sklepa založiti predujem za stroške postopka prisilne poravnave v višini 32.531 evrov. Če tega ne bo storil, bo sodišče ustavilo postopek prisilne poravnave in izdalo sklep o začetku stečajnega postopka.

Uprava družbe pod vodstvom Klementine Ihanec je predlog za začetek prisilne poravnave vložila junija, a ga je morala dopolniti, saj ni predložila potrebne dokumentacije. V teh dneh je predložila osnovni načrt finančnega prestrukturiranja, poročilo o finančnem položaju in poslovanju, revizorjevo poročilo ter poročilo pooblaščenega ocenjevalca.

Vinag se že nekaj časa spopada s težavami.
Vinag se že nekaj časa spopada s težavami. FOTO: Thinkstock

Nekoč pomembno mariborsko vinarsko podjetje z vinsko kletjo pod mestnim središčem ima že nekaj časa hude likvidnostne težave. V podjetju, ki ima skoraj leto dni blokirane račune, so v začetku aprila v stečaj že pahnili hčerinsko družbo Vinag Sadjarstvo, v začetku maja pa tudi podjetje Vinag Vinogradništvo.

Vinag se je v težavah znašel zaradi padca prodaje in slabih letin, pa tudi velike naložbe v novo klet v Košakih. Pred leti je podjetje pristalo v rokah Lea Ivanjka, zasebnega partnerja Ihančeve, ki je imel z družbo velike načrte. Nekatere njegove poslovne poteze bodo očitno za družbo usodne, zlasti posli v zvezi s poskusom prevzema Večera.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NCAT
18. 07. 2013 12.00
+2
Vsi, ki na pošten način pri nas služijo imajo težave, državna podjetja in politiki pa ne, še vedno je enostavno poneverit ali si prisvojit denar; denar torej je; le ne za navadne ljudi, sramota!
Leonardo09
17. 07. 2013 15.29
+4
vinag se je znašel v težavah zaradi kriminalcev( ivajnko,kovačič) ne pa zaradi slabe letine in ni bilo nobene velike naložbe,bila in še je samo velika kraja ivanjkov
Leonardo09
17. 07. 2013 15.34
+2
niti slučajno ne bodo plačali omenjen znesek,to je samo manever za podaljšanje kraje
ciganhater13
17. 07. 2013 14.01
+9
Ivajnko je z kreditom NKBM kupil cel vinag, ki ga je nato zrušil in prodal zemljišče NKBM, ki si je na istem prostoru zgradila lokale in pisarne za svoje petične uslužbence, nad temi pa je zgradila stanovanja za najiznajdljivejše kradljivce kot je že imenovani, kjer si lahko kupijo stanovanja po 5000 EUR po m2. Enako je delal tudi Šolaja, še en MB velikan! To je za kriminaliste, ne pa stečaj!!! Vnaprej se je vedelo, kaj se bo zgodilo, in s tem namenom je dobil denar. Gospodje kriminalisti in policisti, vsakemu osnovnošolcu je jasno kaj se tu dogaja!