Tujina

Na praznik zaljubljenih v mesta ljubezni!

Ljubljana, 09. 02. 2010 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prihaja ljubezen. Eni bodo prekipevali od čustev in ljubezni, drugi bodo praznik zaljubljenih gladko ignorirali, trgovci si bodo meli ročice ter se znebili zalog srčkov in podobne navlake. Lahko pa namesto nesmiselnih nakupov tudi odpotujete – v mesta zaljubljenih.

zaljubljenca v parizu
zaljubljenca v parizu FOTO: iStockphoto
sveti valentin
sveti valentin FOTO:

Valentinovo ali praznik svetega Valentina se v zadnjih letih praznuje 14. februarja in je tradicionalni dan, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen, največkrat s pošiljanjem voščilnic, ki so praviloma anonimne, ali pa si zaljubljena srca izmenjajo darila.

Praznik svetega Valentina se je sprva praznoval kot rimskokatoliški dan posta v čast svetemu Valentinu. Današnji pomen je dobil šele po visokem srednjem veku, ko se je razvila zamisel o romantični ljubezni.

Danes je podobno kot vsi večji prazniki močno skomercializiran. Po nekaterih ocenah ljudje vsako leto pošljejo kar milijardo sporočilc, s čimer se praznik uvršča na drugo mesto, zaostaja le za božičem. Ocenjujejo tudi, da 85 odstotkov vseh "valentinčkov" kupijo ženske.

Oglejte si FOTOGALERIJO, katera so "mesta ljubezni in zaljubljenih", kje boste lahko izkazovali svoja čustva, kjer bo namesto ljubezni v ospredju neizogiben seks in kje bo namesto vas čustva izrazil majhen, pisan ptiček ...

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slo-moped.com
09. 02. 2010 14.30
ful huda prva slika, bravo 24ur
rewritable@email.si
09. 02. 2010 14.17
bostjan sory,... zate žal tud letos še ne velja.
slamca05
09. 02. 2010 13.54
živela ljubezen bodite v cvetju
bostjan@kocevje.com
09. 02. 2010 13.08
a valentinovo velja tut za tiste k majo radi isti spol in k majo radi živali????