Gospodarstvo

Na čelu Luke Koper ostaja začasni predsednik uprave Brank

Koper, 08. 10. 2012 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorniki Luke Koper so preklicali sklep o imenovanju Rada Antoloviča za predsednika uprave. Sklenili so, da Bojanu Branku podaljšajo mandat začasnega predsednika, in sicer najpozneje do 6. septembra 2013.

Brank ostaja na čelu Luke Koper.
Brank ostaja na čelu Luke Koper. FOTO: Aljoša Kravanja

Nadzorniki Luke Koper so preklicali sklep o imenovanju Rada Antoloviča za predsednika uprave in sklenili, da Bojanu Branku podaljšajo mandat začasnega predsednika uprave do izbire novega oz. najpozneje do 6. septembra 2013, je povedal prvi nadzornik Luke Janez Požar. Predstavniki zaposlenih so sicer predlagali glasovanje o nezaupnici Požarju.

Nadzorniki so poleg preklica sklepa o imenovanju Antoloviča sprejeli še sklep, da se javni razpis za novega predsednika uprave zaključi brez izbora kandidata.

"Ta nadzorni svet več ne bo iskal novega prvega moža Luke," je zatrdil Požar. Brank, ki po njegovih besedah uživa zaupanje nadzornega sveta, "zelo dobro opravlja svoje delo", prav tako pa naj bi v Luki "zavel nek nov veter".

Kot je pojasnil Požar, bi lahko tudi nadaljevali z javnim razpisom, a so nato ugotovili, da ne obstaja konsenz za posameznega kandidata. "Mislim, da je bila v tem trenutku najboljša rešitev, da se ne imenuje nikogar, kajti Brank dobro opravlja svojo funkcijo," je poudaril in dodal, da so bili Branku pripravljeni ponuditi petletni mandat, vendar Brank "zaradi osebnih zadržkov te ponudbe ni želel sprejeti".

Luka Koper
Luka Koper FOTO: Aljoša Kravanja

Predstavniki zaposlenih so na današnji seji predlagali glasovanje o nezaupnici Požarju, vendar predlog ni bil sprejet. Kot je pojasnil predstavnik zaposlenih Mladen Jovičič, si sami še vedno želijo Antoloviča za predsednika uprave, ob tem pa je dodal, da je Požar v preteklih tednih "resnico delno omejil". Prav Požar je namreč po Jovičičevih besedah tisti, ki je povzročil Antolovičev odstop.

Glasovanje o nezaupnici so, kot je nadaljeval Jovičič, predlagali prav zato, ker je Požar "s svojimi dejanji, ki potem niso bila na noben konkreten način utemeljena, povzročil razmere, ki so pripeljale gospoda Antoloviča do tega, da je moral odstopiti, za zdaj".

Požar predloga predstavnikov delavcev sicer ne razume kot nezaupnico. "Verjamem, da bi gospodje radi pač ubirali pri imenovanju predsednika uprave neke bližnjice, jaz pa absolutno zagovarjam, da so postopki izpeljani korektno do vseh kandidatov in skladno z zakonodajo," je pojasnil.

Ob tem je Požar sicer poudaril, da so nadzorniki – predstavniki kapitala "imuni na vse lobistične pritiske".

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Comster
08. 10. 2012 20.04
6. septembra 2013 bo pisal, da se mu podaljša začasni mandat še za dve leti ali pa bo postal uradni predsednik uprave Luke Koper.
Comster
08. 10. 2012 20.05