Gospodarstvo

Različni rezultati o salmoneli

Beograd, 20. 07. 2007 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./N.M.
Komentarji
13

Munchmallow ne vsebuje bakterije salmonele, je pokazala superanaliza v Srbiji, ki so jo izvedli v Jaffa Crvenki. Analiza v Sloveniji se razlikuje.

V Jaffi čakajo na analize iz Slovenije.
V Jaffi čakajo na analize iz Slovenije. FOTO:

Rezultati superanalize, ki so jo opravili v srbskem SP laboratoriju AD Bečej, je pokazala, da je serija izdelkov Munchmallow, ki ima rok uporabe do 2. januarja 2008 in v katerih je bila v Sloveniji odkrita bakterija salmonele, bakteriološko neoporečna, kar pomeni, da v njej ni bakterije salmonele, so sporočili iz družbe Jaffa AD Crvenka.

Slovenski zdravstveni inšpektorat je po ISO standardih opravil teste, ki so v Munchmallowih pokazali prisotnost salmonele. Srbski laboratorij je rezultate dobil po metodi 313. Ko je novinarka SVET-a, Nataša Markovič, želela izvedeti, kakšna je metoda 313, je naletela na molk. Vodja preiskave v Srbiji ni želela povedati, kako so prišli do rezultatov. Zanimivo je tudi, da je raziskavo v Srbiji naročila Jaffa Crvenka.

Na podlagi informacij, da pošiljka izdelkov Munchmallow vsebuje bakterijo salmonele vrste spp, ki so jih v podjetju Jaffa AD Crvenka v petek, 13. julija, prejeli iz Mercatorja kot uvoznika izdelkov za Slovenijo, so v družbi vzorce domnevno oporečnega izdelka nemudoma poslali na superanalizo. Na podlagi suma prisotnosti bakterije salmonele so bili izdelki tudi umaknjeni iz prodajnih polic. Superanaliza vzorcev je pokazala, da izdelki ne vsebujejo bakterije salmonele, hkrati s sanitarnim pregledom proizvodnje, ki je potekal v soboto, 14. julija, pa to dokazuje, da so izdelki Jaffa AD Crvenke popolnoma neporočeni, so zatrdili v Jaffi. Do današnjega dne sicer Jaffa AD Crvenka še ni prejela dokumentacije in analiz izdelka Munchmallow, ki jih je opravil Zdravstveni inšpektorat Slovenije.

''V družbi Jaffa AD Crvenka zadovoljstvo potrošnikov postavljamo na prvo mesto. Zato je v našem interesu, da se ta neljubi dogodek čim hitreje razčisti in zaključi. Upamo, da bodo potrošniki še naprej zaupali našim izdelkom, in sicer tako Munchmallowu kot ostalim izdelkom Jaffe AD Crvenka,'' je dejala direktorica proizvodnje Jaffa AD Crvenka Jelena Jurić.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Keyser Soze 1
23. 07. 2007 15.52
Jaffa? Jaffa Munchmallow? A kakšen link se da dobit do tega proizvajalca?
Ka_te_briga
21. 07. 2007 14.42
Pa ne se tolk v sramoto spravljat. Bodo ljudje pomislil, da sploh ne veste kaj jeste. ;-/ Munchmallow je originalni proizvod Jaffe. Vse drugo je ponaredek. @zdenko Poskusi kaj ti bo povedal stricek Google. Ce pa se njemu ne verjames pa preveri kdo je patentiral proizvod, cigav je original. Da nebo ispadel, da podpiram srbe al kej podobnga ( tu je vse mozn prebrat ). Proizvod mi je enostavno THE BEST. In ga bom vedno kupovala neglede na to kdo proizvaja. Munchmallow je enostavno njami. Jaffa tudi...pac obozujem sladkarije. ;-)) Kar se tice salmonele. To pa sploh en bom komentirala. Vemo kak se stvarem streze.
zdenko.erzen@kabelnet.net
21. 07. 2007 10.35
Pa kaj ste mislili, da bodo Srbi sami sebi plunili v skledo...seveda ni nič not...za njih...za nas pa je...ha..ha...ha...haaaa. nekdo je napisal , da je to original...malo morgen...
Ka_te_briga
20. 07. 2007 22.41
@knes -izdelek ima z originalom skupno samo ime? -VERJETNO je narejen po licenci? - Jaffin Munchmallow se razlikuje od originalnega tako mocno? Verjetno je narejen po licenci? Kaj nisi preprican /a ? Poskusil /a si original pa ne ves napisati po cigavi licenci izdeluje Jaffa? Povej nam cigav je original, me zelo zanima... ;-)) P.s Jaffin Munchmallow je zelo dober in tudi ostali Jaffini izdelki..ko bodo v prodaji bom spet zvesti kupec...
knes
20. 07. 2007 19.23
dragana.babic, kaksen original neki?!? Ta izdelek ima z originalom skupno samo ime, ceprav je verjetno narejen po licenci. Sam izdelek pa se od originalnega Munchmallow razlikuje tako mocno, da komaj verjames, da naj bi slo za enako stvar. Poskusi enkrat original, potem pa pisi - ceprav verjamem, da bo zate spoznanje zelo neprijetno ;)
Pygmalion
20. 07. 2007 11.54
kaj je pa to "superanaliza"? Neka medijska pogrutavscina spet? Pred par dnevi sem tako bral o "supernadzoru"... Halo folk, kaj ne vidite, da vas vlecejo za nos. Vsaj od novinarjev bi pricakoval, da taksne "superoslarije" ne objavljajo
rosomoh@email.si
20. 07. 2007 11.32
In Srbi bodo za izdelek,ki ga v velikih količinah izvažajo tudi po svoji SUPERanalizi priznali,da je zadeva oporečna.Če jih ne bi poznal bi jim mogoče celo verjel.
Mentalist
20. 07. 2007 11.22
mene pa samo zanima kdaj jih bom lahko spet kupil in z užitkom zmazal:D
dragana.babic@biring.si
20. 07. 2007 11.10
rožliček idiot sej to je original in ne srbsko polje.....halo dej mal se pozanimi
OldSkul
20. 07. 2007 10.45
Rozlicek dej utihni. Crvenka dela zelo kakovostne izdelke in jih izdeluje v dobrih tovarnah.
tomazbodner
20. 07. 2007 10.08
..pa to dokazuje, da so izdelki Jaffa AD Crvenke popolnoma neporočeni, so zatrdili v Jaffi. Seveda so neporoceni...
srpko
20. 07. 2007 10.02
Ha. Kaj bomo pa zdaj? Pa takšen halo ste naredili? Slovenska država (se pravi mi davkoplačevalci) naj pripravi denarnico za plačilo odškodnine.
rozlicek@gmail.com
20. 07. 2007 09.53
Hočem original, ne pa to srbsko sranje.