Gospodarstvo

Mlečni izdelki se ne bodo dražili

Ljubljana, 02. 10. 2008 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mleko in mlečni izdelki se za razliko od mesa in kruha v Sloveniji do konca leta ne bodo podražili, zagotavljajo mlekarji.

Poraba tekočega mleka na člana gospodinjstva v Sloveniji pada.
Poraba tekočega mleka na člana gospodinjstva v Sloveniji pada. FOTO: POP TV

Predsednica Gospodarskega interesnega združenja (GIZ) mlekarstva Slovenije Ivanka Valjavec je pojasnila, da poraba tekočega mleka na člana gospodinjstva v Sloveniji pada, nekoliko pa se povečuje letno povprečje porabe jogurta in kislega mleka, sira, svežega sira, sladke in kisle smetane ter masla. "Poraba mlečnih izdelkov je v Sloveniji še vedno pod evropskim povprečjem. Srečujemo se s trendom zmanjševanja porabe tekočega mleka, saj predvsem mladi namesto po mleku posegajo po modernih pijačah z nižjo hranilno vrednostjo," je še dejala.

V začetku tedna smo poročali, da naj bi se v kratkem podražila meso in kruh, višje pa naj bi bile tudi cene sadja in zelenjave. Podražitve mesa naj bi bile v višini 5 do 15 odstotkov, odvisno od predelovalca, medtem ko naj bi se kruh, pekovsko pecivo, moka, mlevski izdelki, slaščice in sendviči podražili za 3 do 12 odstotkov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resslovenka
03. 10. 2008 11.40
pajtlerblanka Zdaj si pa čisto mimo bincnila. Pa ja ni kriva že nova vlada, ki sploh še ne deluje. Daj no. Po tvojih postih sodeč, je za vse slabo kar se vleče iz mandata prejšnje vlade krivi bodoča. Zato ker so okoliščine tako nanesle. Počakaj malo, saj boš imela še priliko.
Buena Vita
02. 10. 2008 17.23
nova vlada štrajkali tud ne bodo