Gospodarstvo

Mišković ima dovolj poslovanja po srbsko

Beograd, 20. 07. 2010 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najbogatejši srbski podjetnik Miroslav Mišković naj bi razprodajal svoje premoženje. Po tem bo sledila druga faza njegovega načrta – posle naj bi selil iz Srbije v tujino.

Miroslav Mišković
Miroslav Mišković FOTO:

Srbski časnik Blic poroča, da znani podjetnik Miroslav Mišković poleg družbe Delta Maksi želi belgijski družbi Delhaize Group prodati tudi večji del Delta Holdinga. Nato naj bi svoje posle postopoma selil iz Srbije. Blic se pri tem sklicuje na neimenovane vire, ki dobro poznajo potek dogovarjanj med tem srbskim bogatim poslovnežem in Belgijci.

Delta Maksi ima na srbskem maloprodajnem trgu trenutno monopolni položaj. Vendar bi lahko dolgovi dobaviteljem, s katerimi se sooča srbska veriga, vplivali na kupnino. Mišković naj bi zato želel v pogajanja o prodaji vključiti celoten holding, da bi s tem povečal vrednost posla, piše Blic.

Kot poroča časnik, sta na mizi trenutno dve možnosti – ali belgijski gigant Miškoviću plača nekoliko večji znesek, da bi lahko srbski milijarder poplačal svoje dolgove, ali pa Delhaize Group za nekoliko manjši znesek kupi Delto Holding in nato sama poplača Miškovićeve dolgove. Koliko je vreden posel, ni znano, številka pa bi lahko po poročanju Blica dosegla več sto milijonov evrov.

Srbska vlada ocenjuje, da je prodaja Delte Holdinga, ki so jo zaradi neplačevanja obveznosti izločili iz igre za gradnjo trgovskega centra v ljubljanskih Stožicah, dobra naložba. Delta Holding je sicer največje srbsko zasebno podjetje, ki deluje na praktično vseh področjih, med drugim na področju trgovine, kmetijstva, proizvodnje in finančnih storitev. Delta Holding naj bi se v preteklosti potegovala tudi za nakup deležev v nekaterih slovenskih podjetjih, med drugim Mercatorju in tudi Fructalu.

Belgijska Delhaize Group je lani sicer ustvarila skoraj 20 milijard evrov prihodkov in več kot pol milijarde evrov dobička, ima pa 138.000 zaposlenih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vance
21. 07. 2010 10.02
Srbija postaja pravna država in s tem nezanimiva za Miškovića,ki je svoje bogatstvo multipliciral z divjo privatizacijo in nečednimi posli,ki so in niso bili dovoljeni v kaotični Srbiji.Vprašanje je,kako bo na način za katerega je usposobljen,uspel na Zapadu ali kje drugje v razvitem svetu. V Sloveniji je že padel na izpitu in z njegovo miselnostjo celo izgubil aro,dano za trgovski center v Stožicah.
Buena Vita
21. 07. 2010 00.29
HE,HE--KAJ ŠE PRIDE
Buena Vita
21. 07. 2010 00.29
+0
joj,joj,joj,jankoviču solze polzijo ,,JANŠA VODI ,,DEJSTVA PRIHAJAJO NA VIDELO,IN IN,IN,IN,IN,JANKOVIČA POSTAVLJAJO NA LAŽ
Gosposvetski
20. 07. 2010 16.39
+1
Torej se edino še v Sloveniji posluje po Srbsko.
Brabus
20. 07. 2010 15.54
Ja, pa kako je lahko neka firma dobra naložba, če je pa dolžna na vse strani.To se lahko počne samo na balkanu, kamor spadamo tudi mi, v Sloveniji.
volek
20. 07. 2010 15.04
Zoran Janković in Mišković sta hotela kupiti Mercator. Hvala Bogu, da jim ga je Janša speljal tik pred nosom. Danes je Mercator spet slovenski. V nasprotnem primeru pa najmanj srbski ali pa celo grški. V teh trgovinah bi bilo slovenske robe samo za vzorec.
darvil
20. 07. 2010 13.48
le tolažba in vztrajni iskanje krivca neki drugje ,samo ne v Sloveniji .Če prav so srbi znani po poslovni korektnosti v svetu so za neketere propagandne izobčence ,pač mešetarji . To da se pri nas krad z šako in kapo pa nima nobene veze ,ker mikrademo ampak mi nismo lopovi ,kdo si to drzne nam povedati v obraz katerega nimamo.Šrot je poštenjak ,Bavčar tudi ,pa vsi driektorji po vrsti posebej zadnje čase v Muri,Mip Gorici,Vegradu,MTB,Ultri,Eektro SLO,TVM in še in še....Vse zato imamo povprečno plačo 450 EUR, 150.000 brezposlenih ,uradno prikazanih le 80.000 ljudi ,več deset tisoč podjetij v lokadi in 5.000 v stečaju. zanimivo je tudi to da so prve afere že daljnega leta 1984 izbruhnile ravno v Slovenijii ,piramide in ostali ku.rci palci,pa vendar mi nismo skorumpirani lopovi kot srbi ,mi smo mi ,lopovi ampak nismo lopovi pa če prav smo lopovi...
Izbrisani5
20. 07. 2010 13.47
Kje je pa njegov partner v kriminalu tukaj? A mu je Mišković že dal tistih 20 milijonov penalov in jih je v žep pokasiral? Kaj je tukaj prepovedanega za Izbris?
Izbrisani5
20. 07. 2010 13.44
Uzela jih magla.
Izbrisani5
20. 07. 2010 13.34
Kje so moji komentarji?