Gospodarstvo

Mip vreden 49 milijonov

Nova Gorica, 07. 09. 2009 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je Mipov stečajni upravitelj sodišču predložil otvoritveno bilanco, naj bi se prodaja Mipovega premoženja, katerega vrednost je ocenjena na 49 milijonov, začela še ta mesec.

Stečajni upravitelj Mipa, ki je v stečaju, Miroslav Benedejčič je v petek sodišču predložil otvoritveno bilanco. Vrednost premoženja Mipa je ocenjena na 49 milijonov evrov, 529 upnikov pa je prijavilo 127 milijonov evrov terjatev, je povedal Benedejčič.

MIP
MIP FOTO: Kanal A

Benedejčič bi otvoritveno bilanco sicer moral pripraviti že do 7. avgusta, a je sodišče zaprosil za enomesečno podaljšanje roka. Poleg obsežne dokumentacije so številni, predvsem banke, terjatve prijavili v zadnjem trenutku.

Po predlogu stečajnega upravitelja je priznanih 75,5 milijona evrov terjatev, skoraj 52 milijonov evrov terjatev pa je prerekanih. Kot je pojasnil Benedejčič, bo sodišče zdaj izdalo sklep o otvoritveni bilanci, upniki, katerih terjatve so prerekane, pa se lahko na predlog stečajnega upravitelja pritožijo.

Benedejčič ocenjuje, da se bo prodaja Mipovega premoženja začela še ta mesec. Priprave za prodajo se lahko začnejo, nekatere stvari pa je treba po njegovih besedah še razčistiti.

Sicer pa naj bi bila predvidoma v tem tednu s Panvito podpisana najemna pogodba za Mipove obrate v Kromberku. Po Benedejčičevih besedah naj bi se s Panvito sestali v sredo, pred podpisom pa mora z dogovorom soglašati tudi sodišče. Če bo šlo vse po načrtih, se bo proizvodnja v Kromberku začela 1. oktobra.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sudja
08. 09. 2009 11.20
titovka
07. 09. 2009 19.10
-KOLK JE PA VOLK VREDEN????
6-5
07. 09. 2009 17.31
Svinje so se spravile na svinjsko meso Ker so svinje (meso) mrtve jih ne bodo zbrcale ostali, ki to gledajo pa že dolgo niso drugačni kakor en velik matkurji svinski gnoj
Boštjan Bukova Drva
07. 09. 2009 15.42
še stečajni upravitelj je nesposoben.Samo da bo lepo pokasiro potem pa itak spet za delavce ne bo ostalo.Spet ubogi delavec
mali_moz
07. 09. 2009 14.30
ta gospod zgleda kot, da je z eno nogo že na "via mai contenti". Dejmo postavit kšnega boljšegha stečajnega upravitelja, saj je ta možakar prou brez energije in idej.