Gospodarstvo
Oglas

McDonalds poleg burgerja nudi tudi priložnost za zaslužek. Poglejte kako

Ljubljana, 04. 05. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tekom prejšnjega leta je cena delnic McDonald’sa porasla za kar 26%, po podatkih Financial Timesa pa bi lahko do konca letošnjega leta porasla še za dodatnih 14%. Izkoristite priliožnost in pridobite brezplačnih 50€ za trgovanje na svetovni borzi ter zaslužite na ceni delnic McDonald’sa.

Brezplačnih 50€ za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

McDonald’s se je odločil razširiti svoj trg tudi v Azijo. Nedavno je bilo objavljeno, da bo ta gigant med restavracijami hitre prehrane na Kitajskem, Hong Kongu in Južni Koreji v naslednjih 5 letih odprl 1500 novih restavracij. V tej regiji ima McDonald’s že 2800 restavracij, vendar bo fokus novega plana v glavnem Kitajska.

Fortrade
Fortrade FOTO: Fortrade

Kitajska je trenutno tretji trg McDonald’sa po velikosti, za ZDA in Japonsko, vendar podjetje upa, da se bo Kitajska kmalu povzpela na drugo mesto, kar ne bi smelo predstavljati prevelikega problema, saj ima ta država največjo stopnjo rasti, ko je govora o potrošnji njenih proizvodov. Tekom prvega kvartala je prodaja v že obstoječih restavracijah porasla za 3.6%, kar je med drugim vplivalo tudi na rast cene delnic tega podjetja.

Poleg tega, je nedavno objavljeno poročilo o poslovanju tekom prvega četrtletja pokazalo boljše rezultate, kot so ekonomisti pričakovali. Nova platforma v ponudbi te verige restavracij hitre prehrane, ki obsega celodnevni zajtrk, se je pokazala za več kot uspešno.

V cilju uspešnejše borbe s konkurenco, kot so Chipotle Mexican Grill in Shake Shack, je McDonald’s od oktobra prejšnjega leta omogočil svojim gostom, da tekom celega dne lahko naročajo obroke, ki so se pred tem lahko nudili v meniju zajtrk samo v dopoldnevnih urah. Ta poteza je značajno povečala prodajo, s tem pa tudi zaslužek.

Tekom prvega kvartala je McDonald’s ustvaril 5,9 milijard dolarjev prihodkov. Rast zaslužka na letni ravni je bila neverjetnih 46%, prihodki od franšiz pa so porasli za 5% na 2,15 milijard dolarjev. 

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni