Gospodarstvo

Manj denarja, nič manj 'muzike'

Ljubljana, 13. 07. 2009 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Začele so se poletne sezonske razprodaje oblek in obutve. Večina trgovcev je cene izdelkov znižala že pred uradnim začetkom razprodaj z raznimi akcijskimi ponudbami in popusti.

Slovenski trgovci so začeli poletne sezonske razprodaje tekstila in obutve, med katerimi občutneje znižajo cene izdelkov. Večina je letos cene izdelkov znižala že pred današnjim uradnim začetkom razprodaj z raznimi akcijskimi ponudbami in popusti.

Znižanje cen
Znižanje cen FOTO: Reuters

Po pravilih razprodaj Trgovinske zbornice Slovenije lahko trajanje razprodaj določi vsak trgovec v skladu s svojo poslovno politiko, vendar ne smejo trajati več kot 60 dni. Večina trgovcev se je letos odločila za klasične dvo- do tritedenske razprodaje, ponekod pa tudi za najdaljši možni rok.

Objava o uvedbi razprodaje mora vsebovati podatke o vrsti blaga, odstotku znižanja in obdobje trajanja razprodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno.

Koliko odstotna znižanja lahko pričakujete v posameznih trgovinah in kje vam bodo vrata odprli najprej, si lahko preberete v nadaljevanju članka na našem spletnem portalu www.cekin.si.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Damec
13. 07. 2009 13.59
Ma že zdavnaj bi se lahko kupec povezal direktno s proizvajalcem pa bi blo vse rešeno, ne pa te nategi z nekimi %. Vsi bi bolje žveli če bi za izdelek plačali 40%. Ne pa da moramo še 60% dajat tem trgovinam. UTOPIJA. Trgovci so en velig nateg. Sam niso oni krivi, da so taki, spet jih v to sili ta glup sistem, ekonomija in gospodarstvo, ki sta (ponavljam) nemoralna in neetična do nas ljudi. Sistem se pa itak hrani na račun naših žuljev in mu je prav vseeno za nas.
orangensaft
13. 07. 2009 10.05
Narod ne bo navalo, ker stare robe, ko se tudi po 5 let valja po skladiščih noče nihče kupit. Če si nekdo ne more privoščit obleke po "normalni" ceni, še ne pomeni, da ne bi bil rad lepo oblečen. Sicer pa trgovci itak spet goljufajo. Redno robo pošljejo v skladišča izven države, da jo na prodaj s****e, ki ga itak nihče skoraj ne kupi, ko pa je razprodaj konec, pa spet nazaj v trgovino in po "normalnih cenah" ali višjih, ker gre za "novo" kolekcijo. Ma sej nismo neumni, no.
matej97
13. 07. 2009 08.22
Navali narod!!!