Gospodarstvo

'Luka Koper' se očitno dogaja povsod: 'Izsiljevanj za posle je toliko, da se ne da povedati'

Ljubljana, 23. 06. 2016 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Vsi vedo vse, a nihče ne stori ničesar. "Če ne storijo ničesar, nimamo v tej državi nobene prihodnosti, ker nas bodo osiromašili," je dejala predsednica nadzornega sveta Luke Koper Alenka Žnidaršič Kranjc. Njene izrečene besede so alarm za vse - ne le za vodilne v gospodarstvu in politiki, temveč tudi za državljane. Minister Gašperšič Žnidaršič Kranjčevo poziva k javnemu opravičilu zaradi izrečenih besed.

Dogodki v Luki Koper so skrb vzbujajoči. Današnji intervju s predsednico nadzornega sveta Luke Alenko Žnidaršič Kranjc, ki je objavljen v Primorskih novicah, kaže, da se je odprlo gnilo jajce. Na dan prihajajo stvari, za katere so vedeli številni, javnost pa v zadnjih dneh ostaja šokirana nad razkritji.

Žnidaršič Kranjčeva je tako dejala, da imajo aktivnosti, ki trenutno potekajo v zvezi z Luko Koper, hude zametke korupcije ter priprave na pranje denarja in pobiranje provizij, kar vsi vedo. Za zametke korupcije in drugih nepravilnosti ve tudi predsednik vlade Miro Cerar, poudarja, sama pa ne ve, ali to tudi razume. "A če ne razume, to ni opravičilo," je poudarila.

Cerar konec maja v Luki Koper.
Cerar konec maja v Luki Koper. FOTO: Twitter
Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je zanikal kakršno koli vlogo pri menjavi nadzornikov v Luki Koper. Žal mu je, da je dogajanje prešlo na to raven. Vlada nima nikakršnih načrtov za privatizacijo Luke Koper, pač pa si ves čas prizadeva najti rešitev za gradnjo drugega tira, je povedal. Gašperšič ob tem pričakuje "ustreznejše sodelovanje" Luke Koper.

Očitke prve nadzornice Alenke Žnidaršič Kranjc je označil za povsem neutemeljene in jo pozval k javnemu opravičilu. V nasprotnem primeru pa napoveduje, da bo zvezi s tem sprožil tudi ustrezne postopke, saj je "zadeva šla predaleč".

Znova je potrdila, da je preverila pripravljenost zavarovalnic in pokojninskih družb za investiranje v drugi tir. Kot je pojasnila, so ji pripravljenost potrdile tako domače zavarovalnice kot tuji pokojninski skladi. "To, kar sem naredila jaz, bi moral narediti minister," je še odgovorila na očitke o konfliktu interesov, ker se je pod elektronsko sporočilo, s katerim je preverjala interes, podpisala kot predsednica uprave zavarovalniškega holdinga Prva Group in ne kot prva nadzornica Luke Koper.

Za časnik je zanikala navedbe ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča, da sta po telefonu govorila le enkrat, in sicer ko se je pozanimal, zakaj je iz uprave Luke odstopil Tine Svoljšak. "To ni res. Z Gašperšičem sva komunicirala na začetku leta 2015, štiri mesece prej, preden je odstopil Svoljšak. Gašperšič me je klical že šest mesecev po tem, ko je bil Dragomir Matić imenovan, in zahteval, da ga razrešim," je pojasnila.

Dejala je, da je Matić predstavnike pristojnega ministrstva opozoril, da s prijavo, ki so jo poslali v Bruselj, ne bodo dobili evropskega denarja. "Če ne daš popolne vloge, je tako, kot da je ne bi dal. Matić ni politik, je tehnik, direkten in jim je povedal, da je treba narediti vlogo, kot je treba," je povedala novinarjem Primorskih novic.

Če ne storijo nič, nimamo v tej državi nobene prihodnosti, ker nas bodo osiromašili. Predsednica nadzornega sveta Luke Koper Alenka Žnidaršič Kranjc

Komentirala je predlog imenovanja Rajka Reška namesto Jurgna Sorgenfreia v nadzorni svet. "Če se bo to res končalo tako, da bomo zamenjani trije nadzorniki in bodo na naša mesta prišli katerikoli drugi trije, na svojih položajih pa bodo ostali minister Gašperšič, nadzorniki in uprava SDH, je konec s to državo. Če zdaj parlament ne bo nič naredil, če ne bo ukrepal predsednik vlade, drži, kar sem rekla: da vsi vedo, da je res, kar govorim, da se to ne dogaja samo v Luki Koper, ampak vsak dan," je za Primorske novice še povedala Žnidaršič Kranjčeva.

Pravi, da je na potezi Cerar, in ob tem upa, da ne bo potreboval še deset dni razmišljanja o tem, kaj je prav. "Saj je dejal, da bomo v tej državi zagovarjali etiko. A tako hudo, kot je zdaj, v Sloveniji že dolgo ni bilo. Izsiljevanj za posle je toliko, da se ne da povedati," je poudarila.

Kaj je povedala o Jazbecu?

Spregovorila je tudi o predsedniku uprave SDH Marku Jazbecu, ki po njenih besedah uporablja zelo grobe metode. Pritiskal je, tako omenjena, da mora Luka prodati Adriafin oz. Vinakoper, prejemala pa je tudi grožnje, naj se ne vtika v iskanje cenejše različice drugega tira.

Za povedano ima dokaze, pravi Žnidaršič Kranjčeva, in jih je tudi že posredovala kriminalistom.

Našla voljne investitorje in končala na tapeti

Edina napaka, ki jo je naredil Matić, in jaz z njim, je, da je dvignil donosnost z dva na 16 odstotkov. Ko se bodo kateri drugi usedli v upravo in v nadzorni svet, bo denar iz Luke tekel, še preden bo ugotovljen dobiček. Kar se zdaj prek vodstva in prek nadzornega sveta ne dogaja. Žnidaršič Kranjčeva

Žnidaršič Kranjčeva je poudarila, da je našla kar nekaj investitorjev, ki bi vlagali v drugi tir. Bila je vesela, da je našla vlagatelje, a sledil je hladen tuš. "/.../ Da je tisti, ki bo to naredil, persona non grata v Sloveniji, da so ogroženi moji posli v Sloveniji," je dodala.

Jasno je, kako se dela posel. In zakaj pristojni tega ne naredijo? "Ker ne znajo in ne želijo, da je projekt poceni. Ker če bo projekt poceni, bodo premalo zaslužili. A ne tisti, ki bodo gradili, ampak tisti, ki bi pobirali provizije. Ta narod imajo namen še enkrat prinesti naokoli. Vi pa boste v naslednjih letih pisali o tem, kako so Luka Koper, Matić in Žnidaršičeva hoteli imeti drugi tir in da nas je zdaj stal tri milijarde. Žalostna sem, ker bodo spet vzeli milijardo iz našega žepa, 500 evrov iz žepa vsakega Slovenca, no, iz žepov mojih otrok in vnukov. In to ni prva milijarda. Najhuje je, da nam jemljejo delo in možnost za delo in nas vodijo v revščino. Ne vem, ali se ljudje zavedajo, da jim s tem jemljejo delovna mesta," je še kritično dejala za omenjeni časnik.

Odziv SDH

Na izjave Žnidaršič Kranjčeve so se odzvali v SDH. "Iz konteksta iztrgana in z zlonamernimi zaključki je trditev o razlogih njene zamenjave v članstvu NS Luke Koper. Zaskrbljujoče je, da to očitno postaja praksa določenih interesnih skupin, ki želijo z diskreditacijami zavarovati svoje ozke interese, na račun omalovaževanja legitimnih interesov lastnikov družbe, ne glede na škodo, ki jo s svojim ravnanjem povzročajo dobremu imenu družbe," so zapisali v odzivu.

Sami pri menjavi vztrajajo na podlagi strateškega poslovnega načrta družbe in Skupine 2016-2020, ki je bil sprejet lani. "Po oceni SDH je z vidika delničarjev površen, premalo ambiciozen in izkazuje relativno slabe rezultate glede na pretekle rezultate in glede na vložek, ki naj bi bil investiran. Pri načrtovanju tako intenzivnega razvojnega cikla na področju pristaniške infrastrukture, dokaj omejenega vpliva na povečanje pretovora, z načrtovanimi visokimi stroški in relativno nizkimi finančnimi rezultati ter dejstvom, da družba tudi v preteklih letih ni uspela realizirati vseh načrtovanih investicij, bi bilo potrebno bistveno več pozornosti nameniti tudi obvladovanju tveganj," so sporočili v SDH in dodajajo, da se ne želijo zadovoljiti zgolj z dobrimi trenutnimi rezultati, temveč želijo s prenovljeno sestavo nadzornega sveta doseči, da bo družba tudi z notranjo preobrazbo kos izzivom, ki jo čakajo v prihodnje.

"Če povzamemo, SDH zaznava znotraj poslovanja družbe številne možnosti izboljšanja poslovanja, ki bi v končni fazi prispevale k boljšim poslovnim rezultatom in dolgoročno uspešni prihodnosti družbe in k višjim dividendam za RS. Člani nadzornega sveta so premalo pozornosti posvečali učinkovitosti poslovanja, optimizaciji procesov, zniževanju stroškov, povečevanju produktivnosti ter upravljanju tveganj, kar se lahko v prihodnosti družbi in vsem njenim deležnikom maščuje, v kolikor se bo z dosedanjo prakso brezbrižnosti  do teh vprašanj v družbi nadaljevalo. Večinskemu lastniku RS kot tudi SDH je v interesu, da tudi delničarji participirajo na prihodnji rasti poslovanja v obliki višjih dividend. SDH meni, da je potencial družbe bistveno višji, kot je prikazan in NS ni vložil dovolj naporov, da družba to doseže. SDH je včeraj na družbo Luka Koper naslovil tudi prošnjo, da se na skupščini delničarjev razkrijejo seznami vseh izvajalcev pristaniških storitev in doseženo realizacijo prometa v letu 2015 ter indeks spremembe na pretekli leti 2014 in 2013," so še zapisali v odzivu na kritike. 

Svet delavcev SŽ na nogah

Oglasili so se tudi v Svetu delavcev kapitalsko povezanih družb Slovenskih železnic. Pravijo, da so se v javnosti pojavile trditve, ki škodijo interesom podjetja Slovenske železnice in posledično zaposlenim v podjetju. Ob tem so izpostavili izjave Žnidaršič Kranjčeve in vsebino pisma širšega vodstva Luke Koper. "V luči teh izjav predstavniki zaposlenih odločno zavračamo vse neutemeljene kritike in sporne ocene, ki letijo na račun Slovenskih železnic oz. na račun zaposlenih v podjetju. Zaposleni v sistemu Slovenskih železnic smo v zadnjem obdobju bistveno prispevali k temu, da je podjetje danes uspešna gospodarska družba," pravijo v svetu delavcev in poudarjajo, da si diskvalifikacij, ki gredo na račun Slovenskih železnic, ne dovolijo.

Tudi v VZMD na nogah

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) je predstavilo prizadevanje, da z organiziranim zbiranjem pooblastil prepreči sporni odpoklic članov nadzornega sveta Luke Koper. Za njihov odpoklic je namreč na skupščini potrebnih 75 odstotkov kapitala, ne-državni lastniki (preko 11.300 manjšinskih delničarjev) pa so imetniki dobrih 32 odstotkov vseh glasov. Vsi delničarji so na domače naslove že prejeli pooblastila, ki jih morajo odposlati najkasneje jutri.

Izpostavili so, da ravnanja SDH in nekaterih najvišjih predstavnikov oblasti ne morejo in ne bodo ostala brez resnih posledic.

Bulčeva upa na uspešno izvedbo projekta drugi tir

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc obžaluje dogajanje v Luki Koper. Kot je dejala ob robu konference srednje in jugovzhodne Evrope o varnosti v cestnem prometu, verjame, da bo razum prevladal, da se bodo vsi deležniki na konstruktiven način povezali in delali v smeri izgradnje drugega tira, ki je pomemben tako za Slovenijo kot širši prostor.

Bulčeva je glede dogajanja v Luki Koper še dejala, da je zanjo kot komisarko relevantna predvsem izjava predsednika vlade Mira Cerarja, ki je v Bruselj sporočil, da bo drugi tir zgrajen.

Glede drugega tira Evropska komisija po besedah komisarke verjame, da bo zaveza, ki je bila dana leta 2014, izpeljana. "Za nas je jadranski koridor zelo pomemben, saj povezuje severnojadranska pristanišča z osrednjimi industrijskimi conami EU. Prav zaradi tega ne gledamo na to samo kot na projekt za Slovenijo, ampak kot na projekt, ki je del neke evropske strategije," je še povedala. 

Matić pa: Drugega tira, kot je zastavljen, ne potrebujemo

Luka Koper potrebuje predvsem podporo države pri svojem normalnem razvoju, a hkrati vlada še do danes ni potrdila programa razvoja pristanišča, je na klubskem večer Propeler kluba pristanišča Koper izpostavil prvi mož Luke Dragomir Matić.

Na način, kot je projekt zastavljen, Luka drugega tira ne potrebuje, je bil na večeru, namenjenemu srečanju s poslovnimi partnerji in ki je bil odprt tudi za medije, jasen predsednik uprave Matić. "Z matematiko javno-zasebnega partnerstva, ki so jo zastavili gospodje, bo ta tir stal približno tri milijarde in pol evrov. Za ta denar ga ne potrebujemo, ne potrebujemo ga niti za milijardo in 400 milijonov evrov," je dodal.

Sicer pa je Matić priznal, da drugega tira po sedanji dinamiki ne bomo videli vsaj do leta 2030. Medtem sami v Luki "že pripravljamo ukrepe in že funkcioniramo po drugem scenariju, to pomeni zgodbi brez drugega tira".

Zato pa Luka - samo v lanskem letu je v državni proračun prispevala 30 milijonov evrov - po drugi strani potrebuje podporo na ostalih področjih, kot so dodatni vhodi in površine ter razširitev koncesijskega območja, za kar pa so potrebna soglasja in dovoljenja države oz. njenih organov, je nadaljeval Matić.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (885)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resslovenka
24. 06. 2016 13.35
+1
Glejmo in se čudimo. Ali pač ne.
minnaema@yahoo.com
24. 06. 2016 12.54
+1
EJJJJJJJJJJJJ "vizitka za rojstni dan" &saj je res tako, če se gremo PRAVICE IN RESNICE. Če si nečesa LASTNIK moraš pokazati in DOKAZATI od kjer si udobil VIRE financiranja.........(nato nastanejo latence in se ne zna še kaj-a kaj, ko je običajno tako, da je tudi odvisno pri kateri strani stojiš-/tudi pri daj-dam deklerativnih kombinacijah/......saj denar nima ušes pa dobro čuje, nima nog pa hitro teče-pa se pojdimo pravno državo, ki je toliko pravna kolikor imaš "cvenka"v žepu !
Antipolitik
24. 06. 2016 10.51
+9
Provizije in živeti na račun državljanov. Samo še to znajo naši politiki. Važno, da za svojo rit poskrbijo.
Tomvojo
24. 06. 2016 09.47
+1
Tomvojo
24. 06. 2016 09.47
+1
Še tinta se ni posušila pa so že zbrisal
Tomvojo
24. 06. 2016 09.47
+2
Tomvojo
24. 06. 2016 09.49
-3
Ste končno ugotovil da so bosanci zasedli luko - direktor, sindikalist, žerjavisti sami bosanci- denar odteka v njihovo rodno grudo, zdej se pa na vse pretege (po butalsko) mučite luko, ki z pametno upravo nese zlata jajca(cena zlata ratste), nazaj dobit. V tarči se je videla vsa butalskost, je imela gospa od financ prav; Ježeš marija! Pa samo tole sem napisal.
Myroommyrules
24. 06. 2016 08.07
+3
Kot ženska ko pogledam ga. Gašperšiča, se mi zdi tak lulček, pa tudi zgleda tko da mu ne gre.
Myroommyrules
24. 06. 2016 08.07
+2
Imaš pa ambiciozne načrte in to vse na račun davkoplačevalcev.
Myroommyrules
24. 06. 2016 08.05
+2
ga. AŽK, kot državljanka RS me zanima, s katerim denarjem vas je želel g. Jazbec kupiti? Naštela bom točke in vi samo pod moj komentar prosim napišite katera točka je. - 1. ukraden davkoplačevalski denar, ki sedaj kroži na našem tržišču. - 2. denar Luke Koper - oškodovano bi bilo podjetje. - 3. iz lastnega svojega žepa, katerega je g Jazbec zaslužil in dobil na svoji plačilni listi.
Against
24. 06. 2016 08.57
+3
Myroommyrules
24. 06. 2016 10.53
+2
Če ti iskreno povem, ko si mi to vprašanje postavil sem se morala odločiti med številkama 1 in 2. Ampak mislim, da je 2.
taurus111
23. 06. 2016 21.57
+15
Nekaj ne štima v teli zgodbi? Ali minister z Jazbecm na čelu zavaja ali je pa neumen. Problem je Cerar , ki se spet ne zna odločit. Zato razumem glavno nadzornico Kranjčevo in verjamem , da so njene trditve točne! Je pa lastnik tisti , ki komandira...... na žalost, kako je pa prišel do lastništva je druga zgodba?
snežek
24. 06. 2016 09.10
-5
Po včerajšnji Tarči mi je vse jasno. Verjamem Jazbecu in Gašperšiču. Zahteva po povečanju donosa ne samo v luki pomeni zapiranje pipic prisesancem na državne firme. Tudi sindikati se tresejo. Od tu taki silni napadi na SDH. Presenetila Toplakova iz Financ, ki je tokrat podprla vlado. Zelo zanimivo.
Mergova
23. 06. 2016 21.09
-4
Koga ni raje videli v vodstvu Luke Koper: Bredo Pečan ali Janeza Kocjančiča?
Against
23. 06. 2016 21.04
+9
lopovi na pašniku, tako običajno, da ni omembne vredno, ker itak ne bo nihče nič naredil
LLLEPI
23. 06. 2016 19.44
+29
To je mozno zato ker najveci isiljevalci in lopovi sedijo v parlamentu in vodijo drzavo.
mallonge
23. 06. 2016 19.38
+11
Cerar je spet rekel: poslušajte me, ne me gledat, kaj počnem.
srebrnibreg
23. 06. 2016 19.39
-5
Daj prosim link kje si prebral to njegovo izjavo.
piljan
23. 06. 2016 19.42
+0
Pust mallo,ker nima kaj povedati ,se sproti izmišljuje in se sam sebi zdi zabaven.
prašek
23. 06. 2016 19.53
+1
Ne le zabaven , misli še celo, da je inteligenten !
mallonge
23. 06. 2016 19.53
-1
Preberi si Praškov prepis in primerjaj realnost. Razlika med besedami in dejanji je realnost kriminalca.
srebrnibreg
23. 06. 2016 19.54
-2
Kot vidim ni odgovora kar pomeni, da je lažnivec in manipulant. Kot vsak sektaš. Res ste nizko padli sektaši, ko si morate laži izmišljati za to, da lahko po nekom pljuvate.
mallonge
23. 06. 2016 19.55
+1
prašek,ti si pa razcepljena osebnost: pet minut sem intiligenten, potem spet pet minut nisem...........Tako prilagajaš tudi ostale komentarje in politična stališča.
mallonge
23. 06. 2016 19.57
+2
Res bi morali pljuvati po takih, samo kaj, ko bi prehitro zmanjkalo sline.
srebrnibreg
23. 06. 2016 19.58
+1
piljan
23. 06. 2016 20.00
+5
prašek
23. 06. 2016 20.02
+2
Zdaj bo pa malonge malo razložil o psihologiji, naravoslovju, družboslovju ........ etc !
prašek
23. 06. 2016 20.02
+1
prašek
23. 06. 2016 20.04
+1
mal ....... In nikoli in nikjer nisem trdil, da si ti intiligenten ! Nikoli in nikdar !
srebrnibreg
23. 06. 2016 20.05
+1
prašek- saj nisem zahteven. Dokazujem kako so janšisti lažnivci in manipulanti.
mallonge
23. 06. 2016 20.07
+0
Vam bo raje prašek prekopiral celo reklamno brošuro SMC. Reklamni oddelek za pekel.
prašek
23. 06. 2016 20.07
+2
srebrni ..... Od malongeja zahtevaš link. Ja duša draga, kje pa naj nekaj takega dobi , he, he, he.
prašek
23. 06. 2016 20.09
+0
malonge ...... Treba je ljudi izobrazit ! Tebe npr. se ne da . Že tukaj trdiš, da sem te zmerjal z intiligentnim osebkom ! jaz pa tega nikoli in nikdar rekel ali napisal !
prašek
23. 06. 2016 20.10
+0
Kaj pa če bi nam ti prekopiral nekaj pametnih iz Nora tv ? tam so pa verjetno tudi intiligentni ljudje , he, he, he.
srebrnibreg
23. 06. 2016 20.11
+2
Itak vem, da tega linka ni. Upam, da bo spoznal kakšen lažnivec je in ne bo več druge imel za lažnivce.
piljan
23. 06. 2016 20.11
+1
Mello,samo tisto kar si jezikal dokaži,za nič drugega te nihče ne prosi.
mallonge
23. 06. 2016 20.12
+0
prašek
23. 06. 2016 20.12
+1
Pa meni dokaži, da sem te imel za "intiligentnega" , he, he, he. .... LOL
prašek
23. 06. 2016 20.13
+1
Čudno prehrano imaš ti mall. Meni kakšen zrezek od kralja živali veliko bolj tekne !
srebrnibreg
23. 06. 2016 20.15
+1
mallonge 23.06.2016 20:12:10 -2 2 Lažeš, kradeš, bolhe ješ.............LEPŠE se nisi mogel opisati.
prašek
23. 06. 2016 20.15
+1
Čim zagledajo mojega ubogega medvedka , desnosučni guruji komentiranja takoj ........ no ja, kot bi stopili na žerjavico !
piljan
23. 06. 2016 20.15
+2
Pujsek je najbolši ptič,pa tudi mlada govedina lepo sede v želodček.Mello ,pa je že bolj sodoben,pa prisega na bolhe.
prašek
23. 06. 2016 20.16
+4
Ni ga tiča čez prašiča ! Od rib so pa najboljši ihanski brancini !
prašek
23. 06. 2016 20.17
+1
Ubogega malonga smo čisto zatrli. Revež še do besede ne upa !
piljan
23. 06. 2016 20.18
+2
prašek
23. 06. 2016 20.22
-2
malonge ...... Saj jaz bom zdaj z mojo najdražejšo in najlepšejšo odšel v Ljubljano, lahko še kaj poveš !
korintos23
23. 06. 2016 19.32
+3
Če luka brez pomoči države ne more funkcionirati potem se naj proda!
mallonge
23. 06. 2016 19.34
+0
Ti si pravi dokaz zblojenihin kriminalnih vladajočih.
Mergova
23. 06. 2016 21.03
+2
korintos23
23. 06. 2016 19.30
-1
Luka Koper brez strateškega partnerja ali države sploh lahko preživi?
Mergova
23. 06. 2016 21.07
+5
contadino
23. 06. 2016 19.12
+16
Enkrat so nam krivi levičarji , enkrat desničarji , spet drugič jugonostalgiki ,pa ustava in cel kup nekih izgovorov , samo sami smo brez napak. Srbianci imajo dober pregovor : Slabom kur.. i dlake smetaju . V mrzličnem iskanju gospodarja smo zašli v slepo ulico in ugotovili da sami ne znamo voditi države . Kregamo se in nasprotujemo drug drugemu povsot kjer je to mogoče . Kako lahko pri Luki sploh imamo različna mnenja ? Prodat najboljšo kravo . Če se politika ne sme mešati v gospodarstvo , naj odločijo gospodarstveniki Luke Koper , četudi je država lastnik .Bojazen pa obstaja , da je torta že obljubljena , veliko let nazaj . Kakorkoli, podpiram geslo- Luke ne damo .
LLLEPI
23. 06. 2016 19.48
+7
mi nimamo ne gospodarstvenikov ne politikov oboji so lopovi in delujejo z roko v roki
BUONcaffee
23. 06. 2016 19.12
+7
Čas je, da se naredi red v državi.
LLLEPI
23. 06. 2016 19.49
+6
Curie
23. 06. 2016 19.10
-4
Skrajni čas je da se vodstvo menja, saj Luka Koper ne zaposluje strokovni kader. Posli pa prihajajo sami od sebe.
LLLEPI
23. 06. 2016 19.50
+7
cas je da se menja ljudstvo ki pokorno kima
CyberWorm90
23. 06. 2016 19.02
+3
tko je to w zlowenistanu če zakone pišejo kriminalci : ))))
korintos23
23. 06. 2016 19.29
-3
LLLEPI
23. 06. 2016 19.51
+4
VOLI in podpira pa jih vecina slo volilcev drugace ne bi bili na oblasti
Uporabnik443897
23. 06. 2016 17.19
+3
Naj naredi stranko in je zmagala na volitvah, problem je le kako v stranko ne dobiti pokvarjencev a la Jazbec ki tako laže, da že sam sebi verjame kot pravimo. Se mu na ustnicah vidi ko laže kako so zapotegnjene. Laž in mimika obraza sta nezdružljiva, saj če lažeš to obraz pokaže !!!
LLLEPI
23. 06. 2016 19.54
+3
Tako Slovenija potrebuje se 1000 novih strank in na deset tisoce novih lopovov ki bojo delali v svojo korist saj narod je ze navajen na minimalca pa se to mu je prevec
tron3
23. 06. 2016 17.17
+3
Se strinjam z Gašperšičem, da vest je njegova čista, ter da je delal zakonito, če pa umazano delo namesto njega opravlja Jazbec, to je dejstvo!!!
LLLEPI
23. 06. 2016 19.55
+4