Gospodarstvo
Oglas

LOGISTIKA JE PRIHODNOST

Maribor, Celje, Krško, 10. 02. 2015 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Fakulteta za logistiko
Komentarji
0

Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru je edina specializirana izobraževalna in znanstvenoraziskovalna inštitucija za logistiko v Sloveniji. Fakulteta ima sedež v Celju in dislocirano enoto v Krškem.

Študij na fakulteti je kakovosten in sodobno zastavljen, kar dokazujeta tudi dve mednarodni akreditaciji ECBE (European Council for Business Education) in ACBSP (Accreditation Council for Business Schools & Programs). Na fakulteti izvajajo študij na vseh treh bolonjskih stopnjah. Študenti se na prvi bolonjski stopnji lahko odločajo med visokošolskim strokovnim in univerzitetnim študijskim programom. Prvi, Gospodarska in tehniška logistika, je namenjen predvsem tistim, ki se želijo po diplomi zaposliti, medtem ko je univerzitetni program Logistika sistemov v večji meri namenjen tistim, ki želijo logistiko raziskovati, soustvarjati logistične sisteme in nadaljevati študij na magistrski in doktorski stopnji študija.

LOGISTIKA - 3
LOGISTIKA - 3 FOTO: LOGISTIKA

Logistika je interdisciplinarna veda, zato študenti pridobijo široko znanje različnih ved za boljše rešitve izzivov, s katerimi se bodo soočali v poslovnem okolju. Zato ne čudi dejstvo, da so logistiki iskani kader. Napovedi zaposlovanja v letošnjem letu so glede na raziskavo, ki so jo opravili pri agenciji Manpower, najspodbudnejše ravno v sektorju logistike. »Spodbudne napovedi zaposlovanja v logistiki so tako še dodatna motivacija za nas, da raziskujemo in ustvarjamo novo logistično znanje v korist sedanjih in prihodnjih generacij«, pravi dekan fakultete Bojan Rosi.

Stik z raziskovalnim delom omogočamo tudi študentom s sodelovanjem na aplikativnih raziskovalnih projektih. Predvsem tistih, s katerimi lahko pomagamo k pozitivnim spremembam in razvoju v okolju, v katerem se nahajamo, hkrati pa omogočamo študentom stik z logističnimi sistemi in delodajalci že v času študija.

LOGISTIKA - 1
LOGISTIKA - 1 FOTO: LOGISTIKA

Pomembna značilnost študija na Fakulteti za logistiko je kombinacija tradicionalnega študija in e-študija. Tradicionalni način poteka v predavalnicah z avditornimi predavanji in vajami s predavatelji in asistenti pred katedrom. E-študij pa poteka v spletnem učnem središču, kjer imajo študenti dostop do interaktivnih in multimedijskih učnih gradiv ter orodij, ki omogočajo sprotno preverjanje in utrjevanje pridobljenega znanja. Tu pa je tudi spletna učilnica, ki omogoča e-komunikacijo s predavatelji in asistenti. Študentu tako omogočamo fleksibilnost študija, saj lahko svoje obveznosti v e-učilnici opravi kjerkoli in kadarkoli, kar je še posebej dobrodošlo za tiste študente, ki imajo poleg študija tudi druge obveznosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3