Gospodarstvo

Le še kava, pijača in paštete

Ljubljana, 04. 04. 2008 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Največje slovensko živilsko podjetje se bo odpovedalo blagovnim znamkam vaše in naše mladosti.

Kolinska
Kolinska FOTO: POP TV

Skupina Droga Kolinska se je odločila, da se bo umaknila iz majhnih programov, kot so Viki krema, praškasti program Royal in Regina, čaji 1001 cvet, sol, program Zlato polje, marmelada Belsad, žitne kašice Čokolešnik in Čoko, otroška hrana Bebi, začimbe in mešanice Maestro, vložena zelenjava Droga in omake Maestro, je za 24ur.com povedala tiskovna predstavnica Polona Vagaja. Družba bo za manjše programe poiskala nove lastnike, zato ker dolgoročno ni mogoče zagotoviti investicijskih sredstev za razvoj vseh obstoječih programov in znamk.

"Pričakujemo, da bodo prenosi programov na nove lastnike zaključeni do konca leta 2008,“ je povedala glavna izvršna direktorica za marketing in prodajo Milena Štular.

Družba se bo usmerila v največje programe kot so kava, mesni namazi, sladki in slani program ter brezalkoholne pijače in vode. To so blagovne znamke Cockta, Grand, Argeta, Donat, Najlepše želje, Barcaffe, Štark in Smoki.

Prednost pri nakupu blagovnih znamk in zaposlenih v njih bodo imeli tisti kupci, ki bodo obdržali zaposlene, je poudaril predsednik uprave Droge Kolinske Slobodan Vučićević.

Skupina Droga Kolinska je lani ustvarila za 360,4 milijona evrov prihodkov, kar je za devet odstotkov več kot predlani, dobiček iz poslovanja pa je dosegel 24,6 milijona evrov, kar je nekoliko manj kot v letu poprej, ko je dobiček iz poslovanja dosegel 27,2 milijona evrov. Čisti dobiček je lani znašal 14 milijonov evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaki11@email.si
05. 04. 2008 19.29
+1
Problem Kolinske je ker nima svojega programa, to vemo že 10 let ko smo kot študentje obiskali Kolinsko in smo to vsi zaštekali. Večino programa predstvlja kupljene blagovne znamke, ki so ob razpadu YU postale nerentabilne, ker so taiste znamke preselile proizvodnjo na Madžarsko in Hrvaško. Problem Kolinske je podoben Henklu iz MB, dobili so tujega partnerja preden je YU razpadla in nato je postala fabrka prevelika. To kar bo naredila Kolinska je neumno, znamke ki jih poznamo min.20 let bodo uničili ali pa jih bodo posamezni menedžerji tržili in prevzeli v okrilje svojih firm, kar je skorajda menedžerski odkup samo da veliko ceneje, prav tako ne bo potrebno kupiti celega podjetja. Tako bo nekdo verjetno zelo, zelo, zelo poceni dobil v last blagovno znamko, ki jo pozna cela YU, kar je definitivno absurd. Hallloooo kje so nadzorniki, aja sem pozabil, oni so tukaj skupaj z menedžerji. Jak!!!!!
E-OL
04. 04. 2008 18.42
konkurenca jih je zje*ala...škoda, res škoda.
rot46@hotmail.com
04. 04. 2008 16.17
damirg,pojma ti nimaš o imenih in priimkih seljačino!itak vam sovenčkom so vsi hrvati majmune
veckasno
04. 04. 2008 15.28
Zadnji čas, da vse kar je Slovenskega razprodajo, saj si hlapci ne zaslužijo imeti nič svojega. Razprodati je treba še tisto malo kar je ostalo in potem bomo vsi srečni in veseli pod novimi evropskimi smernicami. Vse za Evropo.
damirg@email.si
04. 04. 2008 14.32
se takoj vidi kdo je predsednik uprave... sigurn nek hrvat, ka hoče povečat prodajo hrvaškega čokolina.
Uroš S.
04. 04. 2008 14.26
Ja seveda, sej od hrčkov uvozmo skor 80 % prehrambenih izdelkov! To bi moral mi izvažat tretje svetovnim drzavam kakršna je soseda hrvaška ne pa uvažati!!!!!!!!!Tekstilna industrija se sel, prehrambena industrija gre po gobe in v maloro, ja kva bomo pa sploh mel! Evropa bi mogla narest seznam držav od katerih ne bi smel preko nekega procenta uvažat blaga, pod nujno blokirat Kitajsko, Indijo, J. Korejo,...
Foen
04. 04. 2008 13.48
Ja, bolani na denar. Namesto da bi se osredotočali na to kako bomo dobili čimboljšega partnerja in čimveč čimboljših prijateljev, ki bi skrbeli za to, da bi nam šlo cele dneve na smeh, se večina grebe za to, da bodo ob koncu meseca še bolj odebeljili račun. Ne opazijo pa, da so zato cele dneve nervozni, da slabo spijo, zavidajo tistemu z boljšim avtom, hišo,... In še najbolj srečni slovenec: Damjan Murko- uživa v tem kar dela in je cele dneve nasmejan, zna pa nasmejati tudi druge. Vsaka mu čast, izredno ga cenim.
buki21
04. 04. 2008 13.46
na nihovi spletni strani piše "Droga Kolinska je partner, ki vas spoštuje." če bi me spoštovali mi ne bi ukinili čokolešnika :( škoda res
mr.dezan
04. 04. 2008 13.35
SRAMOTA IN ŽALOSTNO! MOGLO BI OSTAT SLOVENSKO SAJ JE TO SLOVENSKI PONOS. VSE ZANIMA SAMO DENAR.
nexi
04. 04. 2008 11.45
tortura - mučenje, trpinčenje mogoče si pa uporabil le malo pretiran izraz....drugače si pa prav napisal, se strinjam z vsem
telex
04. 04. 2008 10.49
TB, razloži pojem komunistične torture,da bomo tudi ostali vedeli kaj se je dogajalo.
Tonček Balonček
04. 04. 2008 10.41
Odkar smo v "Evropi", v njej spadamo pod Vzhod, tako pri robi kot pri npr. TV programih. V času komunistične torture smo uvažali detergente in namaze iz Italije in Švice ter Nemčjije, zdaj pa iz Madžarske, Poljske in Češke, TV reklame smo an tujih kanalih poslušali v originalnih jezikih, zdaj pa v romunščini in madžarščini, poreklo blaga sploh ni več deklarirano (MAde in EU!). Ta Evropa ni Zahodna Evropa (kamor baje spadamo), ampak neka neomegajugovina, v kateri pa jnismo več najbolj ampak skoraj najbol nerazvita država, prej smo bili prvi na vasi, zdaj smo zadnji v mestu, še vedno pa neto plačnik v centralo! Valuto, vojsko itd. imamo pa spet skupno!
Scada
04. 04. 2008 10.41
Limonca4, se podpišem. In da je mašn'ca prave barve, je tudi predsednik uprave Kolinske "naše gore list". Res, še dobro, da ne vem vsega - če ne veš, ne boli. :((
limonca4
04. 04. 2008 10.26
Samo še to, ne vem, zakaj prodajajo tukaj poljske, češke, makedonske robe pod dobrimi blagovnimi znamkami. Nutella, ki jo tukaj prodajajo, je tako zanič ... da je bolje, da bi dala čisto navaden sladkor s kakavom na kruh. Lp
limonca4
04. 04. 2008 10.21
Tonček, popolnoma se strinjam, to je maslo menedžerjev ali bolje rečeno tajkunov ... Da bi izi način obogateli. Only in Slovenia! Takšnih podlih dejanj (zastaviti le svoje ime, da imaš potem lahko firmo) namreč ne vidiš nikjer na Zahodu, verjetno izjema USA. Mah, ta Janševa vlada govori eno, dela pa drugo. Zakone je treba takoj spremeniti, ne pa jih preganjati menedžerje, ki jih le izkoristijo ... Tak da imam občutek, da jih Janša potihoma podpira ... No, še to, jaz ipak kupujem nutelle (poljska nutella je kot en sam stopljen sladkor) in čaje na Zahodu ... ;-) Lp
hinko.murovec@siol.net
04. 04. 2008 10.17
A ni ta gospod eden od skupine najbolj zaslužnih za svobodno in samostojno Slovenijo?? Pa ja ne bo kdo kritiziral te heroje vojne in boja za svobodo , najbolje bi bilo, da JJ zbere svoje kolege in iz Slovenije naredijo na hitro eno večje privat sranje , pardon, podjetje in dajo po 250 EURov plače. LP
Tonček Balonček
04. 04. 2008 10.08
Vse bo ostalo na trgu, le da lastnik ne bo več Kolinska ampak menažerji! Naši kupci so naša prva skrb!
trac
04. 04. 2008 10.06
Samo že sedaj proizvajajo npr. Viki kremo v Makedoniji!
MYSH
04. 04. 2008 10.06
waaaa..moooj čokoleššššnik... kaj bom pa zdj jeeedla?:( pa kaj se grejooo..
Tonček Balonček
04. 04. 2008 10.00
Te programe bodo direktorji v Kolinski ali celo njenem lastniku prodali takorekoč sami sebi, odkupili ali najeli opremo in prostore v Kolinski ter zaposlili delavke, sicer si ne predstavljam kako bi delavce obdržal nek novi lastnik npr. iz Ljubljane ali Maribora! Več kot očitno gre za menažerski odkup, kredite bodo zavarovali s hipoteko na odkupljeno opremo in blagovno znamko, za katero bodo plačali parstotisoč EUR, obresti bodo plačevali pa iz dejanske in realne mezde zaposlenih! Naj živita razvoj in privatizacija! Kolinska pač ne more zagotoviti razvoja..... kako prozorni so argumenti za to drobljenje! A to je učinkovito gospodarstvo, da bo eden delal omakce, drugi kašice, tretji bo pa vlagal kumarice? Tako so delali pred sto leti!!