Gospodarstvo

Lastniki Proteja še niso podprli prenosa Adrie nazaj na ACH

Ljubljana, 18. 06. 2014 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Adria Mobil še ni našla poti nazaj pod okrilje ACH, ampak ostaja v lasti družbenikov Proteja. Ti namreč čakajo na revizijo pravnega mnenja, nato pa se bodo odločali o prenosu družbe.

Sedež ACH
Sedež ACH FOTO: ACH

Na današnji skupščini družbe Protej, ki lastniško obvladuje skupino ACH, so družbeniki naročili revizijo pravnega mnenja glede prenosa Adrie Mobil nazaj pod okrilje ACH. Revizija naj bi upoštevala vsa pomembna dejstva in dokaze ter odgovorila na odprta pravna vprašanja, na katera obstoječe pravno mnenje ni podalo jasnega odgovora, so sporočili. O prenosu Adrie Mobil bo skupščina odločala na naslednji seji, ko bo za to imela ustrezne podlage.

Lastniki Proteja so se danes seznanili tudi s potekom pogovorov z bankami upnicami glede imenovanja članov nadzornega sveta predstavnikov bank upnic ter glede imenovanja prokurista, ki ga bodo predlagale banke upnice in njegovih pristojnosti. O zahtevi za sklic skupščine ACH pa bodo odločali, ko bodo razgovori zaključeni in predlogi usklajeni.

Skupščina se je seznanila tudi s poročilom novega vodstva ACH o poteku postopka preventivnega prestrukturiranja in podprla vse izvedene aktivnosti.

Večje spremembe v vodenju ACH so se začele na sporni seji nadzornega sveta ACH, ki je trajala od 9. do 13. maja in na kateri so sodelovali takratni nadzorniki Tadeja Hočevar, Andrej Prebil in Mojca Novak. Ko je Hočevarjeva razširila dnevni red s predlogom za razrešitev takratne direktorice ACH Sonje Gole, je Novakova želela zapustiti prostor, kar naj bi ji bilo fizično onemogočeno. Novakova je nato na policijo celo podala prijavo zaradi domnevno protipravnega odvzema prostosti.

Za razrešitev Goletove in imenovanje Vere Mihatovič za vršilko dolžnosti sta tako glasovala Hočevarjeva in Prebil. Goletova je razrešitev izpodbijala na sodišču, ki je presodilo, da sta sklepa nadzornega sveta nična.

Nadzorni svet ACH je nato 6. junija, potem ko je Goletova ponudila odstop z mesta direktorice ACH, za direktorja ACH imenoval Rasta Oderlapa. Goletova je bila 11. junija imenovana za nov štiriletni mandat na čelu družbe Adria Mobil, najpomembnejše družbe v skupini ACH.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.