Gospodarstvo

Kupujete kar koli? Ne pustite se nateg...!

Ljubljana, 07. 07. 2009 07.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na policiji opozarjajo, da svoje žrtve prevaranti vse pogosteje privabljajo preko lažnih oglasov. Možni pa so še drugi načini prevare!

Prevaranti najpogosteje objavljajo lažne spletne oglase glede prodaje računalnikov, osebnih vozil in drugih tehničnih predmetov.
Prevaranti najpogosteje objavljajo lažne spletne oglase glede prodaje računalnikov, osebnih vozil in drugih tehničnih predmetov. FOTO:
Pri kupovanju na spletnih dražbah in plačevanju preko interneta zato na policiji svetujejo:

1. Vedno preverite, kdo zagotavlja varnost pri plačevanju na določeni spletni strani.

2. Pazite na to, katere spletne strani obiskujete.

3. Prepričajte se o avtentičnosti spletne trgovine. Nekatere spletne strani so namreč danes videti zelo profesionalno, vendar pa to še ne pomeni, da je stran res prava, saj lahko napadalci postavijo svoje spletne strani, ki so zelo podobne spletnim stranem legitimnih poslovnih podjetij.

4. Bodite previdni pri pošiljanju elektronske pošte, da ne posredujete svojih osebnih podatkov in zasebnih informacij.

5. Pazite, da osebnih podatkov in zasebnih informacij ne navajate na različnih spletnih straneh, v internetnih klepetalnicah, forumih, novičarskih skupinah in družabnih socialnih omrežjih, kot so Facebook, Twitter, My Space.

6. Ne smete zaupati identiteti pošiljatelja elektronske pošte, saj se jo da enostavno ponarediti.

Več nasvetov v nadaljevanju članka na našem spletnem portalu www.cekin.si
 

Takoj, ko se priklopite na internet, začnejo na vas preko spleta prežati različne nevarnosti, zato bodite previdni, opozarja policija!
Takoj, ko se priklopite na internet, začnejo na vas preko spleta prežati različne nevarnosti, zato bodite previdni, opozarja policija! FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gr@bnv@ler
07. 07. 2009 08.24
jurjur
07. 07. 2009 08.23
"2. Pazite na to, katere spletne strani obiskujete." Ok, povejte še KAKO in KAJ naj pazimo na straneh, ki jih obiskujemo.
proofreader
07. 07. 2009 07.46
Previdno tudi ob obiskovanju 24ur.com. Meni stalno kradejo čas.