Gospodarstvo
Oglas

Kripto arbitraža, ki prinaša 16 % letni donos!

Ljubljana, 18. 10. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Predstavljajte si algoritem, ki samodejno nakupuje in prodaja kriptovalute z namenom izkoriščanja razlike v ceni med različnimi menjalnicami. Ta produkt že obstaja, je plod slovenskega znanja in prinaša revolucijo tako v kripto kot tudi tradicionalni finančni svet. Ekskluzivno za podpornike projekta Money Rebel!

Kriptovalute - 2
Kriptovalute - 2 FOTO: Kriptovalute

Pojem arbitraže smo si v zadnjih letih najbolj zapomnili po reševanju mejnega spora s Hrvaško. Medtem ko je arbitraža v tem primeru končana, a se zapleta z njeno uveljavitvijo, arbitražo med valutami poznamo že od nekdaj. Kako »preprosto« in brez tveganja se da z arbitražo ustvarjati nadpovprečne donose, je pred kratkim najbolje opisal eden izmed izkušenih bančnikov, danes osebni finančni svetovalec Miha Gumilar iz družbe Vezovišek & Partnerji.

Nekoč smo menjali tolarje in lire …

»Še iz časa tolarjev, ko sem bil sam še v vlogi blagajnika na naši največji banki, se v živo spomnim enega gospoda srednjih let, ki je vsako jutro prihajal k meni v banko. Vedno je bil oblečen v tiste jeans hlače na rob in vedno je opravil le eno – zamenjal vse tolarje za italijanske lire. Ko sem ga enkrat vprašal kaj počne z njimi mi je pojasnil, da se vsak dan odpelje na mejo, v Škofije in tam vse lire v menjalnici spet zamenja za tolarje. In ja, vsak dan tako realizira tečajno razliko, ki je tako velika, da pokrije vse stroške in še ostane mu za spodobno življenje.«

Danes tovrstna arbitraža med tradicionalnimi valutami ni več mogoča. V zadnjih letih pa smo priča hitremu razvoju in razširitvi kriptovalut. V kriptosvetu sicer fizične menjalnice ne obstajajo, obstaja pa mnogo spletnih menjalnic na katerih lahko svoje evre zamenjamo za kriptovalute, kot je npr. Bitcoin, Ether ipd. Kar je pri tem zanimivo je, da se na vsaki menjalnici tečaj posamezne kriptovalute oblikuje samostojno, kar pomeni, da obstajajo pomembne razlike v ceni. In prav tu se skriva priložnost za kripto arbitražo in nadpovprečne donose praktično brez tveganja. Tega sicer na roke ali noge, kot je to opisal Miha, ni moč izvajati, saj potrebujemo večje količine denarja, računalniški algoritem in znanje, da lahko arbitražo izvajamo hitro in s stroški, ki so nižji od razlike v ceni.

Kaj je arbitraža s kriptovalutami?

Je nakup in prodaja kriptovalut z namenom izkoriščanja razlike v ceni med različnimi menjalnicami. Transakcije se morajo v okviru arbitraže zgoditi hkrati ali v najkrajšem možnem časovnem okviru, da bi preprečili izpostavljenost tržnemu tveganju, ali tveganju, da se cene na enem trgu spremenijo, še preden se obe transakciji končata. Prvi investicijski produkt, ki uporablja že preizkušen računalniški algoritem in dosega 16% letni donos po stroških je razvila ekipa slovenskih strokovnjakov. Prav v tem času ga premierno predstavljajo širši javnosti pod imenom MR Kriptel.de. Več o MR Kriptel.de si preberite na spletni strani, kjer si lahko ogledate tudi video.

Kriptovalute - 1
Kriptovalute - 1 FOTO: Kriptovalute

»MR Kriptel.de je produkt, ki ga podpira samodejni trgovalni in predikacijski algoritem, katerega osnova je izvajanje arbitraže med kriptovalutami na več načinov. Algoritem opazuje izbrane kriptomenjalnice 24 ur na dan vse dni v tednu, in ko so razmere ugodne, izkorišča razlike v cenah, trgovalne priložnosti. MR Kriptel.de smo določili kot tako imenovani backbone našega projekta Money Rebel, saj smo želeli podpornikom že od začetka ponuditi delujoč produkt, ki bo ustvarjal vrednost našega žetona (MRP token), ko bodo drugi produkti še v razvoju,« o projektu pravi Miha Pulko, Money Rebel CTO in soustanovitelj.

MR Kriptel.de je dostopen samo podpornikom projekta Money Rebel. Temelji na že delujoči avtomatizirani trgovalni platformi Krip.to. Ta uporablja edinstveno trgovalno strategijo, v okviru katere se izvaja arbitraža tako med kripto pari (npr. BTC/ETH), kot tudi med kripto/fiat pari (BTC/EUR). Z uporabo te strategije MR Kriptel.de dosega neto mesečni donos v višini od 1 do 1,5 %, kar pomeni 16 % letno.

Podprite slovensko ekipo in si zagotovite dostop!

V sodelovanju s strokovnjaki z Instituta Jožef Stefan bo ekipa Money Rebel obstoječ investicijski produkt nadgradila v MR Kriptel.de PRO. S tem bodo izpopolnili trgovalno strategijo in z uporabo umetne inteligence omogočili vstop v MR Kriptel.de PRO več investitorjem.

Razvoj in izboljšanje trgovalnega algoritma sta odvisna od zbranih sredstev. Samo tistim, ki bodo prispevali k razvoju platforme z nakupom kriptožetonov, bo omogočena tudi neposredna investicija v MR Kriptel.de PRO v višini dvakratnika vplačila v Money Rebel.

Več o MR Kriptel.de si preberite na naši spletni strani, kjer si lahko ogledate tudi video.

Naročnik oglasa je Money Rebel, d.o.o.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3