Gospodarstvo

Konzum želi sodelovati s Pivovarno Laško

Laško, 24. 03. 2011 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
14

Iz hrvaške trgovske družbe Konzum so skupini Pivovarna Laško poslali pismo, v katerem so predlagali komercialno sodelovanje. V pivovarni so pismo že obravnavali in predstavnike Konzuma povabili na pogovore.

Pivovarna Laško-6
Pivovarna Laško-6 FOTO: Damjan Žibert

Pivovarna Laško je prejela pismo hrvaške trgovske družbe Konzum, ki je sestavni del koncerna Agrokor, na temo komercialnega sodelovanja med Konzumom in skupino Pivovarna Laško. V laški pivovarni so danes povedali, da so pismo že obravnavali na kolegiju ter predstavnike Konzuma povabili na pogovore o poslovnem sodelovanju.

Datum pogovorov med upravo Pivovarne Laško in Konzuma še ni določen, prav tako še ni znana vsebina pogovorov.

Agrokor je sicer oddal ponudbo za nakup skoraj četrtinskega deleža Pivovarne Laško v Mercatorju. Po poročanju časnika Finance naj bi bil Agrokor pripravljen namesto zdaj ponujenih 206 evrov ponudbo zvišati tudi do 230 evrov za delnico. Da bi slovenske lastnike Mercatorja prepričal o svojih dobrih namenih, naj bi že omehčal svoj odnos do slovenskih dobaviteljev. Agrokorjev Konzum naj bi v svoje trgovine že spuščal slovenske dobavitelje, s Pivovarno Laško pa naj bi sklenil pogodbo za odkup večjih količin piva, še navaja časnik.

Zapisali so še, da bodo nadzorniki Pivovarne Laško po neuradnih informacijah o prodaji Mercatorja odločali v začetku prihodnjega tedna.

Za nakup 23,34-odstotnega lastniškega deleža Pivovarne Laško v Mercatorju so prispele tri ponudbe, poleg Agrokorjeve še ponudbi investicijskih skladov Mid Europa Partners in Warburg Pincus. Uprava in nadzorni svet pivovarne bosta prejete ponudbe pregledala in se odločila o nadaljnjih korakih.

Omenjeni zasebni naložbeni sklad Mid Europa Partners je za delnico Mercatorja že lani ponujal 170 evrov.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

finec
27. 03. 2011 20.48
Čim dalje od Hrvatov, imamo že dovolj svojih lopovov.
Smrekar1
26. 03. 2011 22.02
Nekako dvomim, da bi tale nova politika Konzuma trajala kaj več kot teden dni od prevzema Mercatorja, če bo do njega prišlo.
tron3
26. 03. 2011 09.23
V pivovarni se še ni nič spremenilo, še vedno isti frisi, da bo barka potonila je pa itak jasno. Najnovejša novica Boško Šrot že ima službo v Simbiu v Celju, Zidanšek dosedanji direktor pa bo opravljal funkcijo pofžupana profesionalno, kako so se lepo vse zmenil
PALAGRUŽA
26. 03. 2011 06.24
PRVO ZAMENJATI UPRAVO PIVOVARNE Z ZORKOTOM NA ČELU! OKROG SEBE IMA SAME* - ala LUKMAN IN JERŠIČ! ŠROT, ZORKO in TURNŠEK NEKOČ BILI VELIKI FRENDI, ZATO SPADAJO VSI, VSI NA HLADNO!
Uporabnik113189
25. 03. 2011 08.33
Unicredit se je nasmolil, ker se je poskušal z Gadafijem denarjem polastiti hrvaške trgovine v celi državi. Ker je znano, da bo Agrokor prej ali slej škripnil, z njim pa tudi Konzum in da bo vse skupaj naprodaj za drobiž, imajo italijani malo izbire. Danes podpirajo dve rešitvi. Rušenje Gadafija in vojaško posredovanje, ker s tem odmikajo plačilo dolgov Libiji v daljno prihodnost. Dela dolgov pa so se že otresli, ker so ga prodali Sarkozy-u, ki je seveda dovolj "pameten" da jih je kupil in sam sebe vmešal v vojno agresijo.Skratka gre za tipičen sovražni prevzem z italijanske strani, ki bo pomenil katastrofo za slovesko državo in narod. Nimam pojma kaj počne naša država, vendar bi bila logična poteza, da najdejo za Šrota in vso kompanijo dovolj krivdnih razlogov in jih stlačijo za kakšne pol stoletja v izolirano kletko, kjer ne bi mogli rovariti. Delnice Mercarorja v lasti pivovarne pa začasno zapleniti in počakati, da se izkaže vsa gniloba Unicredita in Agrokor-a. Medtem bodo itak trikrat več vredne in bodo vsi veseli da jih niso prodali..
mega349856
24. 03. 2011 20.17
Agrokor bo propadel najkasneje v sedmih letih, take so analize, ki jih je delala italijanska banka, mislim da je bila Unicredit, ki pa mu je dala tudi največ kreditov. Na podlagi analize so tudi ugotovili, da večino kreditov ki so jih dali Agrokorju ne bodo mogli dobiti od Agrokorja nazaj. Se je pa zdaj z Mercatorjem pojavila rešilna bilka in bo tudi Unicredit financirala ta nakup. Tako se zdaj preko Mercatorja hočeta rešiti oba Agrokor in Unicredit!! Za nakup Mercatorja
Danijel Fric
24. 03. 2011 20.03
Pa ne se špilat s Hrvati, samo do meje, ostalo vse odpade, ker oni so še pa bolj pravna država kot mi, pa tudi ime se lahko spremeni HRVOLAŠKO pivo.
botjabotja
24. 03. 2011 19.02
Tonček, koalicijski cilji so popolnoma drugi. Visoka gospodarska rast je za njih nepoznana fraza.
fardi
24. 03. 2011 16.42
slabo mi je od tega, ko vidim, na kakšne poceni fore poizkušajo pivovarno dobiri todorići. agrokor nikakor ne sme kupiti merkatorja, saj v nasprotnem primeru sledi potop obeh.
Tonček Balonček
24. 03. 2011 16.05
Najprej naj povprašajo Janšo, Bavčlarja in Adrijano Starino Kosem! Ti trije že vedo, kaj je dobro za naše gospodartvo, imajo vizije in ukrepe!!
antonino
24. 03. 2011 14.39
kaj meni koristi nacionalni interes - prej bi mislili, ko so brezplačno dajali raznim šrotom, bavčarjem in podobno - a sedaj pa v interesu nacionalnega interesa naj vsakih par mesecev država daje v ta podjetja ogromne količine davkoplačevalskega denarja - beda
antonino
24. 03. 2011 14.37
kakšne komercialiste pa imajo v pivovarni - morajo čakati pisni zahtevek potencialnih kupcev, da se začnejo pogajat - tole se mi zdi pa malo čudno, ali pa je mogoče rezultat slo managerjev
VURDERINGER
24. 03. 2011 14.35
na vsak način bi Hrvati radi prišli do Mercatorja. Če ne gre drugače bodo za nekaj časa odprli uvoz slovenskih izdelkov, zelo zanimivo, svobodni trg mi moral delovat že sedaj, ne da ga zapirajo za slovenske izdelke. Ko bodo postali lastniki Mercatorja, adijo slovenski izdelki in adijo slovenska predelovalna industrija.
fardi
24. 03. 2011 13.51
hrvati nas bodo spet po domače... povlekli za nos. če pa na tole nasedejo.