Gospodarstvo

Žerjav: Ni čudno, da stopicamo na mestu, če država ni bila sposobna sprejeti sprememb

Lozana, 31. 05. 2012 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
D.L./M.K./STA
Komentarji
184

Slovenija je na lestvici konkurenčnosti 51. To med drugim pomeni, da smo za sabo pustili le osem držav, od "problematičnih" članic EU pa le Grčijo. Ta je predzadnja, eno mesto za Hrvaško. Na vrhu so Hongkong, ZDA in Švica.

Slovenija je na lestvici konkurenčnosti 51. To pomeni, da je za nami le osem držav. Slovensko nevoščljivost pa bo najbrž pomirilo dejstvo, da je med njimi tudi Hrvaška.
Slovenija je na lestvici konkurenčnosti 51. To pomeni, da je za nami le osem držav. Slovensko nevoščljivost pa bo najbrž pomirilo dejstvo, da je med njimi tudi Hrvaška. FOTO: Thinkstock
Ključni cilji Slovenije za letos bi morali biti konsolidacija javnih financ z znižanjem proračunskega primanjkljaja, ukrepi za pospešitev gospodarske rasti in zaposlenosti, sanacija bančnega sektorja ter prestrukturiranje zasebnega podjetniškega in javnega sektorja, poudarjajo na Inštitutu za ekonomska raziskovanja.

Slovenija je na lestvici svetovne konkurenčnosti za leto 2012, ki jo vsako leto pripravi švicarski inštitut za razvoj menedžmenta (IMD), 51. To pomeni, da je ohranila lansko uvrstitev, potem ko je v letu 2010 s padcem za 20 mest utrpela največji padec med državami v raziskavi. Vendar pa tega ne moremo šteti za uspeh. Na lestvici je namreč vsega 59 držav, torej smo jih prehiteli le osem.

Kot je pojasnil Peter Stanovnik z Inštituta za ekonomska raziskovanja, je uvrstitev Slovenije na lestvici konkurenčnosti odraz gibanja gospodarstva v preteklem letu, zato ne preseneča, da ni bilo napredka. V krizi je celotna Evropa, ne le evroobmočje, saj je med prvo deseterico uvrščena le Nemčija, je dodal. Po njegovem mnenju bi bilo v prihodnje za izboljšanje konkurenčnosti nujno znižati javnofinančni primanjkljaj, povečati učinkovitost trga dela, prestrukturirati predelovalni in tudi storitveni sektor ter varčevati v javnem sektorju. Po drugi strani pa so potrebni tudi ukrepi za gospodarsko rast, pri čemer pa je vprašanje, ali in za kakšne investicije se še zadolževati, je dejal.

"Osebno nisem presenečen, da stopicamo na mestu, glede na to, da država v zadnjih letih ni bila sposobna sprejemati ukrepov, ni bila sposobna sprejemati sprememb. Praktično sedaj, v zadnjem mesecu smo začeli sprejemati pomembne spremembe," pa je na uvrstitev Slovenije na lestvici konkurenčnosti dejal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav.

Vsi smo v istem čolnu, tudi vsi socialni partnerji. Pričakujem, da se bodo rezultati takšnih seznamov dotaknili vseh, da bomo razumeli, zakaj vlada počne, kar počne. Radovan Žerjav

Minister sicer verjame, da bo Slovenija na lestvici napredovala, če bodo vlada s tem tempom nadaljevala in se lotila še nekaterih drugih reform, ki so v programu vlade – npr. reforme trga dela ter pokojninske in zdravstvene reforme. Če pa kot država ne bomo pripravljeni sprejemati sprememb, bomo obsojeni na to, da bomo stopicali na mestu, je prepričan minister. Dodaja, da bi bilo prav, da se takšno vprašanje postavi še "komu drugemu v državi, ki je v zadnjem času blokiral vse pomembne reforme". "Država in politika sta prevzeli odgovornost za to, da v državi opravimo potrebne spremembe. Dobro bi bilo, da se odgovorni politiki omogoči, da se te spremembe dejansko realizirajo," pravi Žerjav.

Ameriško gospodarstvo ima velik vpliv na preostali svet, saj se na edinstven način povezuje z vsemi drugimi gospodarstvi, razvitimi in v razvoju. Nobena druga država ne more za seboj tako močno vleči preostalega sveta. Evropo bremenijo varčevalni ukrepi in razdrobljeno vodstvo ter ne more biti verodostojna zamenjava, južni blok (Kitajska, Indija, Brazilija) pa se šele razvija. Konec koncev: če so konkurenčne ZDA, potem uspeva ves svet. Direktor Centra za svetovno konkurenčnost pri IMD Stephane Garelli

Na vrhu lestvice je sicer Hongkong, za njim pa ZDA in Švica. "Vsem težavam navkljub ZDA ostajajo v vrhu svetovne konkurenčnosti zaradi svoje velike gospodarske moči, dinamičnosti tamkajšnjih podjetij in velike zmogljivosti za inovacije," so drugo mesto Združenih držav, ki je marsikoga začudilo, pojasnili pri IMD. Na dnu lestvice so Hrvaška, Grčija in Venezuela.

Med evropskimi gospodarstvi se je poleg Švice najbolje odrezala Švedska, ki je pristala na petem mestu, motor EU Nemčija je šele deveta. Skupna sta jim v izvoz usmerjeno gospodarstvo in fiskalna disciplina, piše v razlagi.

Se je pa večina najbolj problematičnih evropskih gospodarstev odrezala bolje kot Slovenija. Izjema je le Grčija, ki je pristala sedem mest za nami. Španija je 39., Italija 40., Portugalska 41., Madžarska 47., Irska pa celo 20. Islandija, kjer je finančna kriza najprej udarila, je 26.

Poglejmo še po svetu: Kitajska je 23., Indija 35., Brazilija 46., Rusija pa 48. 

Kaj sploh merijo?

Analitiki pri sestavljanju lestvice upoštevajo, kako dobro države upravljajo s svojimi gospodarskimi in človeškimi viri. Skupaj je 329 kriterijev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (184)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Shisui
02. 06. 2012 12.08
+3
Kje so obljubljena delovna mesta? Zakaj je bilo potrebno uniciti Pahorja, ce sedaj predlagate iste ukrepe? Koliko vas JJ placa, da ste njegov osebni sofer, v parlamentu itak nimate besede? Tako je, ko vlada neizvoljena vlada.
olyca
01. 06. 2012 12.24
+3
Kako, kaj palamudi ???? Vlada ni bila sposobna sestaviti zadeve za uravnoteženje financ, sposobni so bili samo pri koritu, čimveč požreti....
batom@pinkponk.com
01. 06. 2012 09.05
+4
Žerjav, kako si glasoval na refeferendumih o reformah pod Pahorjem???
igy50
31. 05. 2012 21.51
+7
Kaj vi g. Žerjav niste bili v parlamentu?
pitbullmastif
31. 05. 2012 17.51
-4
važno, da admin rdečuhe brani, vse ostale pa veselo briše...da te ni sram...
Differo Vexo
31. 05. 2012 18.01
+6
Kot pol nemec in pol madjar, ti povem da jaz vas slovence ne maram in preziram ker ste vi in ostalih šest narodov bivse JUGOSLAVIJE naivnezi,da ni vecjih. Unicli ste drzavo v kateri ste vsi dobro ziveli, ZDA Nemcija ter Vatikan so dali samo povod.. Vi ste pa tisti, ki ste vse vrgli v vodo, za vse kar so vasi predniki garali ste prodali sedaj pa hlapcujete za nemce, da lahko oni visajo place v svojim v JAVNI UPRAVI itd ... In kot pol nemec ti povem, preziram tebe in tebi podobne, ker izdajalcev noben ne mara sploh pa vas ne bi sprejel v svoje vrste. Zivela Nemcija !
titovka
31. 05. 2012 19.34
+4
Vik Klas
31. 05. 2012 20.58
-3
and1977
31. 05. 2012 21.20
+7
ODLIČNO! Najboljši komentar! Pa tudi vse je resnica, zdaj pa jočemo in hočemo biti hlapci Nemčiji. Prav je, da smo zadolženi do grla, mogoče se bomo drugič drugače odločali, ali pa ne!?
Shisui
01. 06. 2012 11.27
+3
Tocno tako je, ampak ljudje tega ne dojamejo!
TRUMPP
31. 05. 2012 17.45
+6
Važno, da smo pred Bangladešom in Burkino Faso.
mark54
31. 05. 2012 15.36
+18
ŽALOSTNO KAM SMO PADLI. TO JE POSLEDICA PRIVATIZACIJE PO SLOVENSKO , PA OSTATI MORA VSE V SLOVENSKIH ROKAH ITD. TO IMAMO ZDAJ. GDO PA JE TO NAJBOLJ FORSIRAL ? SE ŠE GDO SPOMNI PODOBNIKOV , MLADOEKONOMISTOV, JELINČIČA? IN Z JJ SO NATO PRIVATIZIRALI BREZ DENARJA. IN SLOVENCELJNI SO POSTALI TAJKUNI , BREZ DENARJA , POKRADLI SLOVENIJO.!! JE SEDAJ VLADA KAJ UKRENILA PROTI TEM ? NE PREJŠNJA NE SEDANJA NIČ ! HALOOOO ! BOMO PADLI ŠE ZA BANTUSTAN ! POSTALI SMO BUTALE. TAM TUDI SPADAMO !!
mark54
31. 05. 2012 15.39
+14
Bili so reveži in postali so BOGATI ( tajkuni seveda ) Narod pa na cesti. In nobenemu niti las z glave ni padu ! in tudi nebo. bo zastaralo vse skupaj. Zopet čitam da je hilda na tapeti zaradi nakazil v lihtenstein ! 14 miljonov ! Pa še vedno ni dovolj da bi jo priprli . ker ni pripornih razlogov je povedal TOŽILEC !! halo !!! kaj mislijo da smo NE.UM.NI !??? pa smo , ker to mirno gledamo zraven !
ja_to_sem_js
31. 05. 2012 17.33
+5
mark54...kaj so priporni razlogi ti ni jasno. Se pa strinjam s teboj , da bi bilo treba več počistit na področju kako se je ta država privatizirala in tajkunizirala.
Vik Klas
31. 05. 2012 21.03
Kaj smo tako hudobni,če so nam tajkuni vzeli vsakemu kak € ,to se nam skoraj nič ne pozna,njim se pa orng pozna.
Vik Klas
31. 05. 2012 21.06
+3
DarePart..dokler se bomo Slovenci naučili z glavo delat,po crkamo od lakote.
AndrejPaTo
31. 05. 2012 12.29
+15
Brez pomena se je vedno pritoževat nad kapitalizmom. Al se gremo zraven in se naučimo pravil igre ali pa bomo hlapci. Bo treba delat, ampak ne kot mašina ampak z glavo.
titovka
31. 05. 2012 12.52
+5
ko bi bili hlapci ampak smo hlapčiči!!!!!!
loden
31. 05. 2012 13.10
+5
DarePart, dokler nas bodo ekonomije učili ekonomisti, ki so študirali politično ekonomijo sfrj, pač ne moremo pričakovati uspehov.
Shisui
31. 05. 2012 14.24
+8
Kaj pa ti bluzis, Slovenija cez noc propade ce nam nas gospodar, se opravicujem, Nemcija neha dajati posel. Kaj smo potem? Hlapci, kaj pa drugega.
ja_to_sem_js
31. 05. 2012 17.35
+2
Shisui...a drugi trgi pa za Slovenijo ne obstajajo ali kaj? Možnost se imamo dokazati tudi drugje. Kljub begu možganov imamo za to še vedno dovolj znanja. Zaenkrat! Torej nam ni usojeno biti hlapec, samo mi smo izbrali to vlogo.
pitbullmastif
31. 05. 2012 17.46
-9
hlapec diktatorjev z oprano glavo si ravno ti Titovka...da te ni sram...zakaj se je Slovenija osamosvojila???????? zaradi barab in izdajalcev kot si ti??????....da te ni sram...
titovka
31. 05. 2012 22.43
+6
zakaj bi pa mene moralo biti sram???živim pošteno, ne kradem, ne lažem....in zdaj me pa še naj bo sram???dobro se ve kdo so v sloveniji izdajalci in barabe...tisti, kise gredo domoljubja!!!!te naj bo sram...ker za krinko domoljubja si pokradli in izdali slovenijo...celo 6-7 knjig je o njim napisanih!!!!! a to, da smo se osamosvojili...kje ti to vidiš...o nobeni stvari več ne odločamo...odloča nam amerika, vatikan in bruselj in TI TEMU REČEŠ SaMOSTOJNOST...DA TITOVKO NA RAZNESLO OD SMEHA HAHAHAHAHAHAH!!!!!
Shisui
01. 06. 2012 11.30
+1
ja_to_sem_js dobro si zapomni naslednje besede: Brez Nemcije Slovenija NE PREZIVI. Selitev trga traja leta in leta, to se ne naredi cez noc.
BogiEmil
01. 06. 2012 13.02
+1
A bilo je nekad malo galsko selo u kojem je živeo Asterix i Obeliks ....
titovka
31. 05. 2012 12.28
+1
dobro so na janšisit zrihtali...ampak tako pravi janez janša...kaj dobro za slovenijo ni dobro za mene!!!!!
hondica
31. 05. 2012 12.30
-2
Ti pejdi v hišo cvetja jokat, drugega ti ne preostane.
JezektekaTeka37
31. 05. 2012 12.36
-1
Tastara tebe bomo kar v Kumrovcu na kol prvezal zraven Jožetove bajte ... k mejhno ofco ... Đanez te bo pa futrat hodu ...
titovka
31. 05. 2012 12.39
+4
hahahahahaha reveži...janševe ovce...še smilite se mi ne!!!!
HAJDUK-1911
31. 05. 2012 12.44
+0
V Hiši cvetja je prazen grob. On je drugod pokopan.
blokirani
31. 05. 2012 12.48
-5
titinka, raje se zahvali prejšnji vladi! Pred njo smo bili dosti višje na tej lestvici.
titovka
31. 05. 2012 12.52
+8
loden
31. 05. 2012 13.00
-7
titka, kar je dobro za Slovenijo, ni dobro za mene, pravi nekdo drug. Če še nisi ugotovila, je Janezu veliko do tega, da bi ga imeli za rešitelja - zato se bo potrudil. In za razliko od tebe - verjame v Slovence, se pravi v delaven in inteligenten narod, ki je sposoben živeti samostojno. In v tej vladi je precej ljudi, ki so podobnega mnenja.
maestrol
31. 05. 2012 13.06
+4
V tej vladi so sami loleki. Vključno z Adminom, ki briše vse komentarje ki ne odgovarjajo Janšeku....banda domobranska!
titovka
31. 05. 2012 13.07
+8
LODEN...TO LAHKO GOVORIŠ SAMO V SVOJEM IMENU......JANŠA ŠE V 21 LETIH NI NIČ NAREDIL ZA SLOVENIJO AMPAK SAMO ZA SEBE!!!!!ON JE UNIČIL SLOVENIJO KAR MU JE DOKAZANO!!!!!
loden
31. 05. 2012 13.12
-2
Kje ste pa to dokazali? Na pikniku na Dedinju?
JezektekaTeka37
31. 05. 2012 13.40
-4
Ni tolk zvesta da bi šla v BG ... gre sam do Kumrovca ...
titovka
31. 05. 2012 13.44
+7
steiermarkanna
31. 05. 2012 14.25
-6
hajduk, Slovencev, ki imamo inteligenčni kvocient vsaj v povprečju, ter smisel za pravico in poštenost (ne titoistično krvoločno zločinskost), nam je prav vseeno, kje je truplo oz. ostanki ostudnega zločinca tita!
steiermarkanna
31. 05. 2012 14.27
-5
maestrol, "namaži " malo svoje zarjavete "getribe", da nebo škripalo in škrtalo ob "napenjanju" možgančkov, ki jih premoreš, ko "razmišljaš" o tem, kdo ima nadzor nad vašimi rdečimi "trobili"....
sava27
31. 05. 2012 14.39
+5
steirm...-daj ne pribijaj taksnih neumnih.
ja_to_sem_js
31. 05. 2012 17.37
-2
ja_to_sem_js
31. 05. 2012 17.46
-1
titovka...ljudem kot si ti, bi bilo potrebno vzet volilno pravico. Pa ne zato, ker si levičar/ka, ampak zato, ker odkar približno aktivno spremljam forum na 24 ur, od tebe še nisem naletel na komentar, ki bi kazal vsaj približno povprečen intelekt.
Differo Vexo
31. 05. 2012 17.56
+3
LODEN pri meni si ze pogrnil,da clovek sam svoj narod pohvali,da je delaven in inteligente, pa to prvo me ni zmotilo,samo samga sebe nazivati inteligentnega, tega pameten clovek ne bo izpostavljal, koliko smo slovenci pametni smo dokazali. Nismo.
titovka
31. 05. 2012 19.30
+3
ja_to_sem_js¸¸¸¸¸¸seveda, ker ne trobim v janšisitčni rog...kdor ni z vami je proti vam...!!!!
titovka
31. 05. 2012 19.31
+3
REEE.........steiermarkanna¸...najbolj ostudne zločine so počeli domobranci!!!!!!
janez6bb
31. 05. 2012 12.26
+12
VAŽNO DA NAŠA POLITIKA KUPUJE BREPILOTNO LETALO ZA 7 MIO EVROV, DA BO MORILA NEDOLŽNE ŽENSKE IN OTROKE PO AFGANISTANU MEDTEM 250.000 SLOVENCEV ŽIVI NA PRAGU REVŠČINE, VSAK OD TEH BO DAL ZA TO BREZPILOTNO LETALO 30 EVROV, SI LAHKO PRIVOŠČIJO; TO JE KRUH ZA POL MESCA. BANDA POLITIČNA PRODAL STE ŠE ENKRAT VEČ SLOVENCE; IZDAJALCI LASTNEGA NARODA; ZVESTI LE BANDI IZ BRUSLJA IN WASHINGTONA, važnod a se njim polnijo žepi z 7 milijoni evrov, za igračo, ki je slovencem popolnoma nepotrebna, da lovimo namišljene teroriste.
titovka
31. 05. 2012 12.29
-2
janez6bb
31. 05. 2012 12.34
-3
hehe in to pravi, nekdo ki ni sposoben več od 3 besed. edini zdravljenja potrebni ste POLITIČNO OPREDELJENE OFCE, pa mislimda je to neozdravljivo, pač ne mroeš človeku pozdravit možganov, pa brigite se zas,e ker tudi če storiš samomor ne bom nehal delat tega, kar počnem;)
janez6bb
31. 05. 2012 12.44
-6
jao ubogo, še tiste, 3 besede, ki jih sestavi v celotnem dopoldnevu revežu brišejo, pop tv da ne boste mel koga na grbi,ker mu ne pustite 3 besed, zato je porabu včeraj cel dan, da lahko danes piše 3 besede.
maestrol
31. 05. 2012 13.19
-3
Janez...ti si pa nepismen! Preberi svoje zapise. A ti ni zneslo do tretjega razreda? No, to ste Jaševi volilci. OVCE!!!
Shisui
31. 05. 2012 14.10
-2
steiermarkanna
31. 05. 2012 14.39
+0
vsem janezom6bb, ki še vedno živijo na naš račun - slovenski, ob privilegiranih dohodkih iz slovenskega proračuna, priporočam, da malo vtihnejo in začnejo razmišljati ,kaj bodo počeli sedaj, ko imamo novo oblast, slovensko, ki bo vse te nepravilnosti sovražnikom slovenskega naroda tudi popravila, jih zapodila čez mejo - na balkan, od koder tudi izhajajo......
Sebulba
31. 05. 2012 12.25
+9
Folk brezveze razpravljat..... Dokler jih ne bomo pometli s parlamenta na parkirišče ne bo nič. Vsi so isti, vsi prepleteni, vsi so krivi. VSI!!! Me ne zanimajo dejstva, da je Pahor pušnil ker nima hrbtenice in je naiven kot 10 letnik, me ne zanima da je Janša docent demagogije in skrivanja korupcije, me ne zanima koliko so uprave stlačile v žep ko so odobravale tajkunske kredite, ne zanima me da Hilda, Dušan, Ivan, Igor in ostali klub velemenedžerjev še vedno veselo koraka okoli, ne zanima me kdaj bo uvedena finančna policija, davek na nepremičnine, luksuz, kdaj bo sodstvo začelo delovati, kdaj se bo poenostavila birokracija in razbremenilo gospodarstvo. TO NI MOJE DELO TEMVEČ NAŠIH VRLIH POLITIKOV KI PA GA NOČEJO OPRAVIT !!! ZATO ME PA IZREDNO ZANIMA, KDO IN NA KAKŠEN NAČIN BO ZA VEDNO ODSTRANIL VLADAJOČO ELITNO-PARLAMENTARNO NAVEZO, DA SE BODO ENKRAT KLJUČNE ZADEVE LAHKO UREDILE?!?!?!!!
titovka
31. 05. 2012 12.30
-2
Sebulba....to bi ti samo janšev kaljega lahko povedal jamnik, ko je lomastil po banki in talal svojim bratom denar!!!!!
Sebulba
31. 05. 2012 12.48
+5
Saj pravim da me ne zanima ker so vsi isti. Hočem povedat, da nam nihče od razpoložljive politične garniture ne bo pomagal. Nihče. Zato je skrajni čas, da prekinemo nogometno tekmo med levimi in desnimi in dojamemo da jih je treba vse povrsti odstranit. V postu pa naj ne bo razumljeno da me ne zanima svinjarija ki sem jo opisal, temveč da zato izredno lepo plačujemo ljudi, ki ne da ne morejo, ampak nočejo ukrepati.
steiermarkanna
31. 05. 2012 14.43
-3
"vsi isti" ste vi rdeči privrženci, to ste v 22 letih samostojne demokratične Slovenije vedno znova dokazovali, saj ste "rengirali " najmanj 16 let (na poziciji - ostalo pa z don palčkom iz murgelj!). Dokazali ste edino to, da po svoji rdeče balkanski indoktrinaciji niste sposobni drugega kot nepoštenja - kraje in ropa stoletja ter pripisovanja svojih "nečednosti" drugim - vam nasprotni desnici, ki pa je za razlio (dokazljivo) tudi poštena! Zato tisti vaši vzkliki: isti, isti, isti (da zakamflirate svojo zločinsko delovanje)!"
titovka
31. 05. 2012 19.32
+3
steiermarkanna...HAHAHAH...SLOVENIJA DEMOKRATIČNA HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA...TO BI VI RADI ZAKAMUFLIRALI SVOJE ZLOČINE!!!!!!
.MOSSAD.
31. 05. 2012 12.23
+5
Če Solatar vrne POKRADENE PENEZE...takoj napredujemo za 5-mest.....majke mi..
titovka
31. 05. 2012 12.25
+1
JezektekaTeka37
31. 05. 2012 12.25
+1
Sej ga bo dal JJ v svet olje ... ne se bat ... pa še vse ostale hohštaplerje ...
titovka
31. 05. 2012 12.27
-4
teb niti svet olje ne pomaga, ker je z pohlepom zastrupljen!!!!
HAJDUK-1911
31. 05. 2012 12.28
+1
Na zboru SD ja se zna zgoditi marsikaj, če bo Pahor zopet v formi, bo Milana še kap ruknila, take bo zopet povedal.
majorb
31. 05. 2012 12.19
+2
spet eno in isti zavajajo EU da imajo gospodarsko rast, kot pred vstopom v EU in poskušajo prepričat ostale da so boljši in da naj kopujemo njihove delnice brez kritja in obstoja, čez 10 let pa bomo videli da nič ne vidimo in nič nimamo. Tako kot Grčija. Vzeli smo dolgoročni kredit in ga posodili Grčiji ter Morganovi banki v USA zdaj pa čakamo na dobiček.
batom@pinkponk.com
31. 05. 2012 12.16
-6
bravo JJ. Če si to hotel, ti je uspelo!!
JezektekaTeka37
31. 05. 2012 12.19
-1
JJ je bil na vladi 4 leta ... rdećkarji pa od leta 45' ... a ti pomagam kej zračunat, če ti še ni jasn ...
b77
31. 05. 2012 12.25
-6
pa še kar vstrajajo in vstrajajo kot da se na kubi, severni koreji ....cedi mleko po vodstvom genialnih rdečakarjev JE PA REE DRAGI MOJI RDEČKARJI! ZA VAS JE DELO POGOBA, SAJ STE SPOSOBNI SAMO V GOFLO.
redoljub
31. 05. 2012 12.53
+5
b77... joj revež, katero osnovno šolo si pa ti obiskoval?
Shisui
31. 05. 2012 14.12
+4
b77 poisci uciteljico iz prvega razreda in ji spucaj samar.
zlobniCO2
31. 05. 2012 12.14
+7
slovenija bo propadla če se bo to nadaljevalo
majorb
31. 05. 2012 12.21
+5
Lahko še prodamo vlado in parlament, v Bruslju so precej vredni.
titovka
31. 05. 2012 12.25
+2
tropicvoy
31. 05. 2012 12.28
+2
HAJDUK-1911
31. 05. 2012 12.08
+19
Ljudje Božji in kumrovški. Ali se vi zavedate, da v Sloveniji samo še 400 tisoč ljudi dela za 2 milijonski narod? Ko pomislim na našo realno sliko gospodarstva me mine volja do življenja. Nekateri, bi pa radi da se plače v JS še zvišujejo, pa dajte se malo zresnit, ali vam ni jasno, da smo na robu ekonomskega kolapsa.
kraljicavesolja
31. 05. 2012 12.12
+7
Jaz se zavedam, da v tem sistemu ni rešitve. Tako da se lahko že zdaj vsaj psihično pripravimo. Bo lažje potem.
JezektekaTeka37
31. 05. 2012 12.14
+6
Prav razmišlaš črnolaska ... kdaj gremo na per ... pa še konc bo 21. decembra ...
HAJDUK-1911
31. 05. 2012 12.15
+5
Nam sledi usoda Albanije. Fertik maša bomo kmalu, potem bomo pa lahko hodili v Stožice na gladiatorske igre. BOLANO DO KONCA
JezektekaTeka37
31. 05. 2012 12.18
+4
A Enver še plava po Skadarskem jezeru ...
majorb
31. 05. 2012 12.21
+2
JezektekaTeka37
31. 05. 2012 12.22
+3
KENT ... kreni envere nema tita ... pa to ...
vetlan
31. 05. 2012 12.31
+3
Seveda se zavedamo, pa še teh 400 pred propadom, ne vem. če se tega zaveda država (naši politiki). Nobenih pogojev za delo ne zna ustvariti(država), zahtevati nemogoče pa znajo.
populus
31. 05. 2012 12.56
+4
in kdo nas je v to pripeljal?nihče drug kot trenutni pleško ki je kradel in kradel !!omogočil je tajkunske prevzeme in okradel premoženje slovenije ,cerkvi delil zamljo ,ja sam se pa izmika roki pravice !!to je janša in nič drugega!bomo videli kaj bo ko bo začel gospodarstvo lupit in ko bo drugo leto zopet zmanjkalo denarja ,komu ga bo zopet vzel!!to je napačna politika ,pa sicer kaj ,glejte kplarja ki je ga je oblast pripeljala do mesta diktatorja!!v nobenem mandatu ni za slovenijo naredil nič!samo za barabine in ja upam si javno rečti ja je slovenijo zafural prev janša ko smo imeli najvišjo gospodarko rast je plešasti prodalaj naša najboljša podjetja tujcem!!politiko stran od gospodarstva in enkrat naj barabe v sloveniji začnejo odgovarjat in jih je treba kaznovat!!!tud janša kot pahor kot jankovič !!treba si je vzeti za primer islandski scenarij in pomest z brabami ala janša!!
steiermarkanna
31. 05. 2012 14.47
-4
povojček, gnilo razmišljanje ti je pravgotovo povzročila zastrupitev možganov, ko si zaradi "nezamenjanega povoja" dobil sepso na možganih!
dreko123
31. 05. 2012 12.06
+17
hahaha kere majo ti norci - vse kar rešuje ameriko je apple, google, microsoft, facebook in ukradena nafta... večina od naštetih podjetij služi na račun kitajske, pa pustimo konkurenčnost kaj pa gospodarstvo? amerika zapufana za 500 grčij dolar ni vreden nič - neka navidezna vrednost... kitajci jim držijo gospodarstvo po konci, savdijci jih s kapitalom nekako približno držijo da že zdavnaj niso propadli, židi in bankirji pa vodijo ves šov... res zanimivo!
indal
31. 05. 2012 12.08
+2
hondica
31. 05. 2012 12.22
+1
Eni se preveč sekirate za Ameriko, jaz bi se na vašem mestu raje zase. Ameriki ne gre tako slabo, kot nekateri upate.
majorb
31. 05. 2012 12.23
Mogoče bi se moral pojavit po slovensko Adi Zlodej, po nemško pa ne vem kako se prevede
janez6bb
31. 05. 2012 12.05
+9
VAŽNO DA NAŠA POLITIKA KUPUJE BREPILOTNO LETALO ZA 7 MIO EVROV, DA BO MORILA NEDOLŽNE ŽENSKE IN OTROKE PO AFGANISTANU MEDTEM 250.000 SLOVENCEV ŽIVI NA PRAGU REVŠČINE, VSAK OD TEH BO DAL ZA TO BREZPILOTNO LETALO 30 EVROV, SI LAHKO PRIVOŠČIJO; TO JE KRUH ZA POL MESCA. BANDA POLITIČNA PRODAL STE ŠE ENKRAT VEČ SLOVENCE; IZDAJALCI LASTNEGA NARODA; ZVESTI LE BANDI IZ BRUSLJA IN WASHINGTONA, važnod a se njim polnijo žepi z 7 milijoni evrov, za igračo, ki je slovencem popolnoma nepotrebna, da lovimo namišljene teroriste.
indal
31. 05. 2012 12.07
+13
Slovenija je že lep čas prodana država! Kdor tega ne vidi, se mi smili!
janez6bb
31. 05. 2012 12.09
+2
.eu.
31. 05. 2012 12.16
+4
.MOSSAD.
31. 05. 2012 12.02
-3
7-dan je naredu....luči na nebu...da je laži vidu...kwa je Tamal Kumunajzar..naredu...
.MOSSAD.
31. 05. 2012 12.04
-2
Nagačena..u Murglama..pa to Milan ima brezplačen bencin na Istrabenzu...pa to..
janez6bb
31. 05. 2012 12.05
+5
UBOGE POLITIČNO OPREDELJENE OFCE: BE BE BE
JezektekaTeka37
31. 05. 2012 12.06
-5
Đanez pa kwa maš ti s tem ovcam ... a jih vazaliniraš ...
janez6bb
31. 05. 2012 12.11
+3
ježek se vas ne dotaknem nit s 100 m kolom VAS OFC NAMREČ ofce ste tisti, ki prmorete premalo Iq da bi prerasli srednjeveške politične opredelitve, da boš končno razumel, ker vemo v svoji glavi si preubog da bi si razložil pojem OFCA.
Shisui
31. 05. 2012 12.14
+1
Jezek pa daj lepo te prosim malo vec olike pokazi no, saj delas sramoto celemu narodu.
JezektekaTeka37
31. 05. 2012 12.16
+0
REs sem malo pretiraval ... se pardoniram, pa to ...
janez6bb
31. 05. 2012 12.16
+0
ja sej to je vse kar preostane, še enkrat več se potrjujejo moje besede, da vaš iq ne presega vaše št. čevljev:) lahko pa uboga ofca razložiš, kaj je prednost politične orpedeljenosti, oz bit neumen.
janez6bb
31. 05. 2012 12.19
+0
res vam mora nekdo zelo dobro plačevat da delate iz sebe takne DEbile, kar dokazujejo vaši bisti 3 besedni komentarji. ja najbrž te človek res težko potegne za kaj drugega, če bi mel 1 cm krajšega, bi bil že kraljica :)
JezektekaTeka37
31. 05. 2012 12.21
+2
Đanezu pol jih pa sam postriž ... če ti ne dajo ...
janez6bb
31. 05. 2012 12.43
+0
ne gre več kot žaljivke a ne:) uboge živali, mislimda žalim ofce ko vas označujem za njih, ovce bi v odgovor sestavile več:)
JezektekaTeka37
31. 05. 2012 12.51
+0
Adi Luka?i?
31. 05. 2012 12.02
+7
In kdo bi naj bil tega kriv ? naši dragi politiki,če še niste vedeli.Kako imajo eni lahko milijone na bankah pa jih nihče ne vpraša od kod in kje so jih zaslužili,zato ker jih nihče ne vpraša o tem,zato pa še naprej kradejo,več imajo več bi še imeli !!!