Gospodarstvo

Klobas vodja nadzornikov v Luki Koper

Koper, 12. 08. 2013 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dino Klobas je bil izvoljen za predsednika nadzornega sveta Luke Koper. Napovedal je, da predsednika uprave ne bodo izbirali na razpisu, ampak bodo kandidate izbrali sami in jih povabili na razgovor. Brank upa, da bo med kandidati.

Luka Koper
Luka Koper FOTO: Aljoša Kravanja

Nadzorniki Luke Koper so na konstitutivni seji za predsednika nadzornega sveta imenovali Dina Klobasa. Ta je pojasnil, da nadzorni svet za novega predsednika uprave ne bo izvedel javnega razpisa, ampak bo določil imena potencialnih kandidatov in jih povabil na razgovor. Kandidature bodo obravnavali 26. avgusta, ko naj bi tudi sprejeli odločitev.

Klobas, za katerega je to prva nadzorna funkcija, je bil že direktor v Tomosu, trenutno pa je zaposlen v korporaciji Hidria. V izjavi za medije po današnji seji nadzornega sveta je povedal, da imen potencialnih kandidatov za predsednika uprave, s katerimi bodo opravili razgovore, še niso določili, jih pa bodo do prihodnje seje nadzornega sveta, katere datum pa še ni določen.

Zatem naj bi na seji 26. avgusta obravnavali imena kandidatov in predvidoma tudi sprejeli dokončno odločitev. "Mislim, da bomo 26. avgusta imeli prvo ime Luke Koper," je napovedal Klobas. O številu in ozadju kandidatov pa je bil Klobas redkobeseden. Kandidatov tako naj ne bi bilo veliko, gre pa "za kandidate, ki so v Sloveniji".

Ob tem je poudaril, da izbira ne bo politična, pač pa bodo izbirali "managerja, ki bo znal to krmilo Luke Koper najbolje voditi".

Brank upa, da bo v ožjem izboru

Klobas je izpostavil, da je kandidiral za člana nadzornega sveta "kot neodvisni kandidat, kar tudi želim v prihodnje ostati". Njegov cilj v vlogi prvega nadzornika bo, da skupaj z upravo preverijo potenciale podjetja, za katere je Klobas prepričan, da jih je "ogromno", ter postavijo strategijo in cilje za naprej.

Na današnji seji so nadzorniki po njegovih pojasnilih sicer imenovali še kadrovsko, revizorsko in infrastrukturno komisijo.

Aktualni predsednik uprave Luke Bojan Brank pa je po seji povedal, da upa, da bo tudi njegovo ime v ožjem izboru kandidatov, da pa je to odvisno od nadzornega sveta. Ob tem je ponovil svoje stališče, da so za vodenje Luke Koper potrebne tako splošne menedžerske kompetence – za katere je sam prepričan, da jih ima – kot tudi specifične kompetence, vezane na pristaniško dejavnost. Prav zaradi tega je Brank upal, da jim bo na čelo Luke uspelo imenovati Rada Antoloviča. Ta je lani, kot je znano, ponujeno funkcijo naposled zavrnil.

Gašpar Gašpar Mišič
Gašpar Gašpar Mišič FOTO: Kanal A

Na vprašanje, ali ima omenjene kompetence državni sekretar Gašpar Gašpar Mišič, ki se tudi omenja kot kandidat za prvega moža Luke, pa je Brank ponovil svoje besede z zadnje skupščine Luke Koper, da je treba spoštovati to, kar je Mišič dosegel na podjetniškem področju, "in to verjamem še danes".

Brank je sicer izrazil hvaležnost tako Mišiču kot infrastrukturnemu ministru Samu Omerzelu za podporo pri prizadevanjih vodstva Luke za poglobitev luških bazenov.

Na vprašanje, ali bi v primeru imenovanja za predsednika uprave za poln mandat zahteval proste roke pri izbiri članov uprave, pa je Brank dejal, da bi bila njegova prošnja, če bi bil izbran, da nadzornemu svetu za svojega namestnika predlaga človeka, za katerega sam meni, da ima ustrezne kompetence.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (69)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
20. 08. 2013 13.35
Moto GG Mišiča - nikoli se ne družim s poštenimi ljudmi ...... in Alenka lahko doda le to - vi nid onli tif.
extradeluxe
20. 08. 2013 13.14
kako bi lahko posle v pristanišču nadzoroval nekdo, ki se je do sedaj ukvrajal le z montažo tomosovih mopedov? Po neki zdravi pameti ta zgodba nima logike.
extradeluxe
20. 08. 2013 13.12
Bravo Klobas, vse se da, če se politično kadruje.
+1
G .Gašpar Gašpar Mišič ima vse kvalifikacije za vodjo tako velikega podjetja .Saj ima KONČANO celo srednjo šolo in maturo (poročniški izpit trgovske mornarice)seveda če bi bili l.1955.- Bravo mi.....
+1
Ob tem ,bi rad čestital premierki ,za tako visoko izobražene kadre v svoji vladi.
Transformerji
20. 08. 2013 12.18
Transformerji
19. 08. 2013 13.27
Tudi lojtrnika Gašperja bi morali vsi (tudi preizkovalci) imeti pod budim očesom. Kako prideš do milijona? Kot genij v Sloveniji prav gotovo ne, lahko pa z lumparijami. In potem v času rasti cen nepremičnin postaneš nepremičninan (potrebuješ samo informacije o nepremičninskem trgu). Nakoplješ si bogastvo, pa nepremičnine začnejo padati, to pa pomeni, da izgubljaš lahko pridobljeni kapital. Moraš ga obnoviti, zato plezaš z zvezami po lestvi vedno višje in višje. Če bi pristal na čelu luke Koper, potem se mora resnično z ovcami nekaj zgoditi......
krnekdoo
13. 08. 2013 21.32
+5
Raje vidim, da na mesto predsednika uprave postavijo kakega mladega ekonomista brez izkušenj. Imamo jih na tisoče brezposelnih, ki komaj čakajo, da se izkažejo.
pridnaov?ka
13. 08. 2013 21.03
-2
a se ne reče klobasa?
iGURT
13. 08. 2013 19.55
-6
Gašper, zakaj pa ne? Menda ne bo Ljudmila Novak vodila Luke Koper ? No, jaz ne vidim zakaj bi Gašper ne bil primeren ?
Mladen Veznaver Zigante
13. 08. 2013 20.08
+6
SDS_je_poden
14. 08. 2013 11.08
+7
Gurt: Jaz ga ne vidim tam in se mi zdi da nima tam kaj iskat. Nepremičninski posli so eno (njegovi so bili tako ali tako moralno vprašljivi), vodenje Luke je pa čisto drugo. Ta pingvin naj se drži svojega vodje, ki upam da bo kmalu na Dobu.
razocarani
14. 08. 2013 12.47
+2
razocarani
13. 08. 2013 17.10
+6
samo da res ne bi gasprcka ustolicli .potem gre se edino obalno podjetje v nic .sta dovolj skode naredila ze bavcar in lovsin . kaj vam je ljubljana . kar je prislo k nam iz ljubljane je bila samo skoda . pa se tega nam hocete uturiti .kaj smo vam istrani storili da nas tako sovrazite .saj ste ze unicili celo istro .vam ni dovolj .. raje nam omogocite referendum da se odcepimo .pod komerkoli bi bili bi mam bilo veliko veliko veliko bolje kot pod ljubljano .. vcasih smo bili najrazvitejsa pokrajina v jugi zdaj pa zadnja v sloveniji . res ste poskrbeli da je slo vse v propad .. se eno zeljo imam da sem carinik na crnem kalu .. za vse sedanje in bivse politike obvezen vizum
picajzlnamindzi
13. 08. 2013 16.54
+4
Plenjenje Luke Koper se nadaljuje z liberalne smeri!
"Kariero Gašpar Gašpar Mišiča lahko primerjamo s kariero Igorja Bavčarja. Bavčar je bil sorazmerno dober politik, ki je odšel v gospodarstvo in vemo, kaj se je na koncu z njim zgodilo. Gašpar Gašpar Mišič pa je prišel v politiko, čeprav ni dober politik. Prej ni bil nič. Bil je dober barantač z zemljišči. Da bi prišel še do več denarja in ugodnega mesta direktorja, pa je po neki logiki uspel priti v politiko. To je svinjarija, ki konkretno maje že tako načeti ugled politike," je današnjo konstitutivno sejo nadzornega sveta Luke Koper komentiral predsednik SD Igor Lukšič.
Slovenci smo nekoč bili dunajski hlapci, vsaj tak vzsdevek se nas je prijel!! A smo res Slovenci hlapci tudi Srbijancev in drugih južnih balkancev, a bomo res lizali in čistili čevlje Srbijancem !!??? A bomo res na vsa ključna mesta še kolikor dobrih podjetij pustili priti Srbski mafiji !! potem res nismo vredni svoje države in čim prej se priključimo Balkanu !! nekoč smo bili prvi na Balkanu, sedaj pa smo že zadnji, saj nam pred belim dnevom prevzemajo slovenska podjetja, če ne z denarjem in prebvzemi pa za Srbsko mafijo in nastavljanjem Srbjancev za direktorje !!
Slovenci smo nekoč bili dunajski hlapci, vsaj tak vzsdevek se nas je prijel!! A smo res Slovenci hlapci tudi Srbijancev in drugih južnih balkancev, a bomo res lizali in čistili čevlje Srbijancem !!??? A bomo res na vsa ključna mesta še kolikor dobrih podjetij pustili priti Srbski mafiji !! Potem pa res nismo vredni svoje države in čim prej se priključimo Balkanu !! Nekoč smo bili prvi na Balkanu, sedaj pa smo že zadnji, saj nam pred belim dnevom prevzemajo slovenska podjetja, če ne z denarjem in prebvzemi pa za Srbsko mafijo in nastavljanjem Srbjancev za direktorje !!
Slovenci smo nekoč bili dunajski hlapci, vsaj tak vzsdevek se nas je prijel!! A smo res Slovenci hlapci tudi Srbijancev in drugih južnih balkancev, a bomo res lizali in čistili čevlje Srbijancem !!??? A bomo res na vsa ključna mesta še kolikor dobrih podjetij pustili priti Srbski mafiji !! Potem pa res nismo vredni svoje države in čim prej se priključimo Balkanu !! Nekoč smo bili prvi na Balkanu, sedaj pa smo že zadnji, saj nam pred belim dnevom prevzemajo slovenska podjetja, če ne z denarjem in prebvzemi pa za Srbsko mafijo in nastavljanjem Srbjancev za direktorje !!
razocarani
13. 08. 2013 17.17
+5
bavcar je bil samo stremuski politik ki pa je res pretental ogromno volilcev .no brez drnovska bi bil revez . a ko ga je poslal na obalo nas je rez kaznoval za vedno .toliko skode kot je ta zlocinec storil primorski je niso vse vojske ki so harale po nasi zemlji . ta tip se je se grse zapisal v istrski spomin kot musolini ..musolini je se nekaj zgradil tu a bavcar samo uniceval in ropal .. in tega zlocinca nihce ne ustavi vsaj dosmrtno bi moral dobiti ..in sedaj nam grozi se ena katastrofa v obliki gasprcka . pa ne nas tok sovrazit .. bomo morali res spet tigrovce ustanovit . da se resimo takih pogubnezev za istrski narod ..
Madcitizen
13. 08. 2013 15.52
+2
Tipično slovensko zato smo kjer smo... ne obstaja neka zakonodaja, ki velja sploh pa za podjetja v državni lasti???? Kaj to pomeni, da vsi lahko delamo kar čemo. Jaz grem res danes v trgovino po špežo in se bom lagano sprehodu mimo kase brez plačat boli me đ... pa ne bom edini revež in mona v tej državi, ki bom spoštoval zakone... je čas da jih začnejo prej drugi
POŠTENO JEBENO
13. 08. 2013 11.43
+2
Ma same marionetke so to! Cvetlica zraven cvetlice.
razocarani
13. 08. 2013 17.22
+3
ne samo marijonete .to so pokvarjenci prepotentni pogoltni zlonamerni .. pa se slovenec ni in neslovenec ga posilja k nam . vcasih so tu harali italjancki .in ti so bili jagencki pred tem kar je zadnje case haralo po istri .bavcar lovsin in gorje se ta gaspr pa ne ga basat ..res se moramo osamosvojit .. prej nam je beograd rovaril sedaj pa prihaja iz ljubljane se hujsa ujma.. res se bomo morali spet v tigrovce organizirat . pa brez kake barve vmes samo za dobrobit istre
totnhem
13. 08. 2013 10.38
+2
Saj v Kopru tako prevladuje srbohrvatska jugo ma fija .Kam se v Kopru obrneš ko imaš na ulici samo te pa razite.Tudi županove korenine segajo na jug,zato pa se druži z ljubljanskim županom.To gola zen treba nagnati saj imamo dost pametnih asalovencev ,ali ne?Zato pa so odrinili Janšeja on bi že napravil red.Ma rš na Drino srbska gola zen,in čez Kolpo us taški lo povi.
KOMISSAR-REX
13. 08. 2013 11.26
+5
Ne sam v Kopru ampak v celi Sloveniji, po vsej njeni dolžini, širini, globini in višini. Slovenija je dobesedno okupirana na vseh področjih: političnem, inštitucionalnem, družbenem, financijskem, gospodarskem, mafijskem... To je dejstvo. Slovenija je Slovenska samo še na papirju in ko je treba iz ljudstva pobrati čim več denarja. Žal, je že prepozno za preobrat, saj v tej okupaciji sodeluje ogromno "tapravih" slovencev ki so podaljšana roka okupatorja. Kmalu bo uradna pisava cirilica. Z dnem ko je vsak slovenec s svojim podpisom na volitvah ter s sodelovanjem na protestih proti Janševi vladi, je končana zgodba. Toliko je sedaj močan ta komunistični, srbski, prosrbski in proruski lobi da niti državljanska vojna jih ne spravi več s položajev.
Slovenci smo nekoč bili dunajski hlapci, vsaj tak vzsdevek se nas je prijel!! A smo res Slovenci hlapci tudi Srbijancev in drugih južnih balkancev, a bomo res lizali in čistili čevlje Srbijancem !!??? A bomo res na vsa ključna mesta še kolikor dobrih podjetij pustili priti Srbski mafiji !! Potem pa res nismo vredni svoje države in čim prej se priključimo Balkanu !! Nekoč smo bili prvi na Balkanu, sedaj pa smo že zadnji, saj nam pred belim dnevom prevzemajo slovenska podjetja, če ne z denarjem in prebvzemi pa za Srbsko mafijo in nastavljanjem Srbjancev za direktorje !!
razocarani
13. 08. 2013 17.24
+4
ce nas niso okupirali z vojsko pa so nas se huje unicujejo gospodarstvo in siromasijo slovence .pa se kucan jim pomaga .saj se on ni slovenec bi se moral pisat vsaj hisan . a ne ..
Mb128
13. 08. 2013 10.03
+1
Ta pa je dobra. Šef nadzornikov bo kandidiral za mesto direktorja. A bo izbral samega sebe. Sorry, sem pozabil. Ker bi bil v konfliktu interesov bo izločil samega sebe pri izbiri novega direktorja. In če preostali nadzorniki na mesto direktorja ne bodo izbrali njega pa bo..., no, saj veste kaj se zna zgoditi s preostalimi nadzorniki če bi se slučajno drznili ne izbrati njega ali pa Mišiča. Kaj pa delovnopravna zakonodaja?! To je čisti klijentelizem! Pa kje mi živimo?!
zetta
13. 08. 2013 08.54
+4
OK. Jaz pa sprašujem: "ZAKAJ IZBIRAMO PU EDINEGA NAŠEGA PRISTANIŠČA BREZ RAZPISA????" Če bi to Janša naredil bi bil že obešen na sramotilni steber sredi Kopra....pa ne zdaj, da ga jaz zagovarjam, ampak očitno so tukaj dvojna merila...ta banda te vlade je najslabša možna do sedaj...še nobena v zgodovini Slovenije nam ni tako podražila in zadolžila življenja kot je ta in mi ji dovolimo še delati take svinj...kje so sedaj vsi tisti vstajniki????
KOMISSAR-REX
13. 08. 2013 11.35
+0
Za to ker je partija (beri mafija) tako odločila. Tako kot na vseh drugih področjih življenja. Kdo pravi da srbija nima morja se veliko moti. Ima morje, sicer ne veliko, ima luko, v njej nadzorni svet i sedaj bo še razglasila direktorja uprave katero bo potem ta isti direktor določil.
razocarani
13. 08. 2013 17.27
+3
ja res se moramo istrani odcepiti .samo se vprasanje casa je da nas zacno se zapirati .saj smo imeli fasiste tu prevec casa ne da nas se KAO NASI davijo unicujejo . tigrovci zberite se
Follow me
13. 08. 2013 08.25
+1
Demokratično izvoljen aaa, ti ja, ti ne, ti ja, ti ne ....
POŠTENO JEBENO
13. 08. 2013 07.43
+3
Vi slavni, razgledani in dobro obveščani novinarji 24.com...........ja kaj niste bili obveščeni, seznanjeni z delom našega vrlega vodje Slovenskega veleposlaništva v Črni Gori?????? Zakaj nč o tem ne pišete???? Predstavlja Slovenijo v tuji državi in prodaja vizume za evropo!!!!!! HALLLLOOOOOOOOO A JE KOMANDA PADLA?! DA SE ZATAUŠA DOGODEG KI SO GA DOGAJALI 5 LET!!!????!!!! Ž*
KOMISSAR-REX
13. 08. 2013 11.36
+2
KOMISSAR-REX
13. 08. 2013 11.43
+3
Verjetno ti je UDB-a, konkretno njen najbolj aktiven oddelek v Ljubljani, diplomatskim kanalima dostavil ta podatek in določila točno kdaj in kje ga moraš uporabiti.
Albert Fortic
13. 08. 2013 07.34
+3
Dobro,da je takih tičkov pri nas kar za izvoz,takih kateri vlečejo v svoje mauhe,kakor da ni nobenih zakonov kateri JASNO povedo kako se gospodari.Sram naj bo vladajoče da dovolijo takšno mozganje delavstva.
razocarani
13. 08. 2013 17.31
+2
zal ti povzpetniki nimajo sramu .sram jih je samo da si se niso dovolj naropali .. a je jankovic podoben komu ki ima moralna nacela ali da bi ga bilo sram .saj je izjavil da je ponosen nase . samo do kdaj . res slovence nic ne izuci . zeli elita se eno drzavljansko vojno . ta se ne bo tako hitro koncala . zal vse prevec sovrastva ste zasejali med nas . ...
nevica
13. 08. 2013 07.02
+1
Sem mislila, da jih je zmanjkalo. Klobas namreč.
razocarani
13. 08. 2013 17.32
+2
razocarani
13. 08. 2013 17.33
+1
ja vse te nase klobasice imaqjo srbski priokus mnogo papricice