Gospodarstvo

Kdo je kupec paketa delnic Juteksa?

Ljubljana, 27. 07. 2012 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konzorcij prodajalcev večinskega deleža žalskega Juteksa je sklenil pogodbo o prodaji 52,42-odstotnega deleža družbe. Pogodba je bila sklenjena z odložnimi pogoji, transakcija pa bo predvidoma končana v nekaj mesecih. Kdo je kupec omenjenega paketa delnic, za zdaj ni znano.

Gotovina
Gotovina FOTO: Thinkstock

Svoje deleže v Juteksu so prodali Modra zavarovalnica, Probanka upravljanje premoženja, Probanka, KD Skladi, Triglav Skladi in Banka Celje. Omenjene družbe so postopek prodaje vodile od decembra lani. Po izvedenem postopku zbiranja nezavezujočih ponudb je konzorcij pozval ponudnike k skrbnemu pregledu družbe in po prejetih zavezujočih ponudbah strateških investitorjev ter po današnjih dodatnih pogajanjih sklenil pogodbo o prodaji z odložnimi pogoji.

Transakcija bo ob izpolnitvi odložnih pogojev in po zaključenem potrdilnem skrbnem pregledu (t. i. confirmatory due dilligence) predvidoma zaključena v nekaj mesecih, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sprva sporočili iz Juteksa, nato pa še iz Modre zavarovalnice.

Kdo je kupec?

Kdo je kupec omenjenega paketa delnic, ni znano. Podpisniki sporazuma o prodaji že do zdaj niso želeli razkriti, kdo je vse oddal ponudbo za nakup Juteksovih delnic, tega niso sporočili niti danes. Po neuradnih informacijah pa naj bi ponudbi za odkup oddala francoski Tarkett in še ena družba iz jugovzhodne Evrope.

Da se pri prodaji večinskega deleža Juteksa premika, je bilo sicer razbrati že iz današnjega sporočila družbe, da so zaradi predvidenih sprememb v lastniški strukturi družbe odstopili predstavniki kapitala v nadzornem svetu. Odstopno izjavo so v četrtek podali predsednik nadzornikov Borut Bratina ter člani Boštjan Drevenšek, Davorin Zavasnik in Boštjan Aver.

Omenjeni štirje člani nadzornega sveta, ki so podali odstopne izjave, bodo funkcijo opravljali do imenovanja novih članov nadzornega sveta družbe.

Najpozneje v štiri mesecih bo treba izvesti nadomestne volitve za člane nadzornega sveta Juteksa. Statut družbe namreč predvideva, da so nadomestne volitve potrebne, če število predstavnikov delničarjev pade pod tri.

Nadzorni svet Juteksa sicer šteje šest članov. Poleg štirih predstavnikov kapitala še dva predstavnika zaposlenih. Zaposlene v nadzornem svetu zdaj zastopata Igor Goronja in Igor Robida.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amali Doare
31. 07. 2012 22.48
kdo je kupec? moja stara mama.
odpisan2x
28. 07. 2012 19.52
+1
ksantipa50
30. 07. 2012 19.51