Gospodarstvo

Razrešili tri, imenovali dva člana uprave

Ljubljana, 02. 11. 2009 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./P.J./N.D./STA
Komentarji
8

Nadzorniki NLB so razrešili tri člane uprave in imenovali dva nova člana, ki jima bo mandat začel teči 1. decembra. Odpravnina za stare člane: 25 tisoč evrov neto.

Predsednik uprave NLB Božo Jašovič
Predsednik uprave NLB Božo Jašovič FOTO: 24ur

Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) je na današnji seji sprejel dogovor o razrešitvi treh članov uprave, in sicer Mirana Vičiča, Alojza Jamnika in Mateja Narata.

Za nova člana uprave so nadzorniki imenovali Roberta Kleindiensta in Marka Jazbeca.

"Predčasno prenehanje mandata iz nekrivdnih razlogov je utemeljeno z izhodišči, ki so bila predstavljena kot izhodišča za poslovanje naslednjega štiriletnega oziroma petletnega obdobja Nove Ljubljanske banke (NLB) o finančni, ekonomski in organizacijski konsolidaciji," je pojasnila predsednica nadzornega sveta NLB Stanislava Zadravec Caprirolo.

Kot je dodala predsednica nadzornikov, sicer uslužbenka na finančnem ministrstvu, je bil sporazum sklenjen "v duhu zagotavljanja dobrega poslovanja banke tudi v bodoče". Pri tem upa, da "bomo po nekem določenem obdobju, enega leta ali tudi daljšem, lahko skupaj ugotovili, da so nova izhodišča, ki bodo realizirana tudi ob sodelovanju navedenih, realizirana v dobro vseh".

Vičič, Jamnik in Narat, ki jim mandat članov uprave sporazumno preneha s 30. novembrom, bodo sicer ostali zaposleni v banki, in to na položajih, ki so po pomembnosti na ravni takoj za upravo. To pomeni, da bodo delali kot pomočniki uprave, hkrati pa bodo vodili posamezne organizacijske enote. Pristali so tudi na znižanje odpravnin. Tako bo vsak dobil 25.000 evrov neto. "Dogovor je ustrezen in primeren trenutnim razmeram," je dejala Caprirolova in s poudarkom, da so podpisane pogodbe zavezujoče, dodala: "S tega vidika, upoštevajoč obstoječe pogodbe, je bil narejen pomemben korak s strani dosedanjih članov uprave v smislu, da so se pomembnemu delu svojih pravic, ki so jih omenjene pogodbe nudile, odpovedali."

Nova uprava NLB pod vodstvom Boža Jašoviča, ki je na čelu banke od 1. oktobra, bo tako s polnimi pooblastili začela delovati 1. decembra. Jašoviču se bodo v upravi pridružili David Benedek in Claude Deroose, ki sta že zdaj člana uprave, ter Kleindienst in Jazbec, ki pa morata pred nastopom mandata še pridobiti dovoljenje Banke Slovenije.

Jazbec prihaja iz Intereurope, kjer je od junija član uprave, medtem ko je Kleindienst v NLB že vrsto let, trenutno pa je predsednik uprave NLB Skladov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

muri1
04. 11. 2009 00.23
Kje je logika,taka odpravnina in še takšna služba.
milipili
03. 11. 2009 11.19
jaz se sprašujem kdaj bodo delavcem začeli dajati po 25.000 evrov odpravnine,če jih bodo prestavili na drugo delovno mesto
lepdanzelim
03. 11. 2009 08.31
V naši družbi danes že otroke vzgajamo v brezvestne, nemoralne, požrešne, pohlepne, bodoče člane družbe, ki jim ne bo mar ničesar, ne žuljev, ne narave, ne miru niti trupel, samo, da bodo imeli vse in še več. In vse to je po črki zakona. Predlagatelji mastno pokasirajo, ko spišejo in predlagajo, potem pokasirajo tisti, ki obravnavajo in sprejmejo. Nato kasirajo tisti, ki obljubljajo nekaj, pa ne vedo kaj in oni ki vedo, kaj komu gre, ker so podpisali take pogodbe, pa še razni odvetniki in sistem, ki sodi, če pride do tožb. Baza pa naj ustvari sredstva za vse to. Vsak ve, da to ni mogoče v nedogled, pa vendar ta in vse prejšnje vlade in zakonodajalci dopuščajo, da se mastijo, da teče od njihovih miz. Da o luknjah v zakonih in državnih uslužbencih, ki so zaposleni zaradi vsega tega sploh ne govorimo. Nasrkali smo oz. bomo.
ivo55
03. 11. 2009 08.02
Odpravnine se v normalnem svetu plačajo za prenehanje zaposlitve pri delodajalcu. V svetu najbolj obdavčenih davkoplačevelcev pa si je elita začela dodeljevati odpravnine še za zamenjavo DM pri nadaljevanju zaposlitve. Grozljivo in nedopustno!
NoExit
02. 11. 2009 19.16
In kaj so ti palčki dobrega naredili ,da so si zaslužili ta denar ??
ggzz
02. 11. 2009 18.49
ha ha ha, samo 25.000? Jaz bi tem zaslužnim tovarišem dal še malo več, saj so vendar naši, na pravi partisjki liniji!
8JASMIN
02. 11. 2009 17.53
Kdo jim le verjame, samo da javnost zavajajo, če bi se izvedela resnica, bi bilo preveč kritike, pač POLITIKA!
wsharky
02. 11. 2009 09.49
... kdaj bodo nastopili... ja takrat ko bo sedanji upravi sem morajo zaradi tega sestat in potegnit sejnino...potekel z zakonom dolocen datum... nevem zakaj