Gospodarstvo

Kastelic na čelu Zavarovalnice Maribor: Ni nobenega razloga za velike revolucije

Maribor, 23. 07. 2013 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je nadzorni svet Zavarovalnice Maribor na čelu družbe zamenjal Draga Cotarja, ki je družbo vodil kar 22 let, novi predsednik uprave napoveduje "hitrejše reakcije", ne pa tudi revolucije v družbi.

Stisk roke
Stisk roke FOTO: Thinkstock

Novi predsedik uprave Zavarovalnice Maribor David Kastelic, s katerim je nadzorni svet v ponedeljek zamenjal dolgoletnega direktorja Draga Cotarja, je danes zagotovil, da bo poskušal nadaljevati dosedanje uspešno delo podjetja. Načrtovana optimizacija stroškov naj ne bi pomenila nujno odpuščanj. "Ni nobenega razloga za velike revolucije."

Cotarja, ki je zavarovalnico vodil 22 let, so razrešili sedem mesecem pred predvidenim iztekom mandata.

"Vzeli smo si tri mesece od trenutka, ko smo v aprilu postali večinski in zdaj v juliju praktično 100-odstotni lastnik zavarovalnice, da smo natančneje preverili hitrost aktivnosti, ki so po našem mnenju potrebne za to, da se zavarovalnica uspešno kosa s konkurenco. Prišli smo do zaključka, da današnje okolje potrebuje nekoliko hitrejše reakcije," je pojasnil predsednik nadzornega sveta Zavarovalnice Maribor in član uprave Pozavarovalnice Sava Jošt Dolničar.

Dodal je, da so se s Cotarjem želeli sporazumno raziti in mu ponudili delovno mesto v Pozavarovalnici Sava, o čemer se bodo pogovarjali še v avgustu. Z dosedanjim delom zavarovalnice so zadovoljni, zato so se z namenom "zadržanja kontinuitete" odločili, da novega predsednika uprave poiščejo v dosedanji upravi. Kastelic je namreč dosedanji član uprave, zadolžen za trženje.

Po Kasteličevih besedah bo Zavarovalnica Maribor "delala naprej v skladu s svojo strategijo in vizijo", s čimer naj bi se strinjali tudi novi lastniki.

"Razumljivo je, da se bo morala Zavarovalnica Maribor nekako prilagoditi tej skupini, se integrirati vanjo, kar bo razumljivo prineslo tudi določene spremembe v samem poslovanju zavarovalnice," je dejal. "Poudarek in vizija bo predvsem na optimalnem poslovanju, stroškovni učinkovitosti, v kar nas ne nazadnje silijo vsakodnevne tržne razmere."

Tako Dolničar kot Kastelic sta ocenila, da Zavarovalnica Maribor ni v kritičnem položaju, zato večje spremembe v njenem delovanju ne bodo potrebne. "Ni nobenega razloga za velike revolucije. Morali bomo poslovati bolj optimalno, zagotavljam pa, da imamo podporo našega lastnika v vseh naših vizijah in strategijah," je dejal Kastelic.

"Imamo rezerve in da se poslovati bolj optimalno in mogoče tudi bolj racionalno glede na razmere, v katerih danes poslujemo," je prepričan. A to po njegovih besedah ne pomeni nujno zniževanja števila zaposlenih. "Nimamo nobenih ciljev o zmanjševanju števila zaposlenih. Če bo pa v neki novi organizaciji prišlo do kakšnega viška, bomo uporabili vse mehke pristope, ki so možni, in razporejanje znotraj podjetja," je dejal.

Dolničar in Kastelic sta tudi zatrdila, da Zavarovalnica Maribor ne bo spreminjala svoje politike sponzorstva. "Zavarovalnica Maribor je danes največji podpornik okolja, v katerem posluje. Takšna bo ostala tudi naprej," je zatrdil Kastelic.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JE-BI-GA
24. 07. 2013 12.59
+1
Tako kot na sliki pa zgleda rokovanje barabunov in podajalcev stolčkov..................................................
stoena
23. 07. 2013 19.39
-2
spremembe, ki so se pojavile v splošnih pogojih po zamenjavi, že ne kažejo kaj dobrega za stranke..
picajzlnamindzi
23. 07. 2013 18.29
+0
isto pakovanje
picajzlnamindzi
23. 07. 2013 18.28
-2
vse niti vodi sava pozavarovalnica, po diktatu možakarjev iz NKBM!
micek1
23. 07. 2013 13.57
+7
Pa od kod ti informacija, da je NKBM lastnica ZM? Nekoč je res tako bilo pa še to ne več, kot 50%. Zdaj je praktično 100% lastnica Sava Re, torej pozavarovalnica. Torej pišeš neumnosti.
expl0it
23. 07. 2013 13.41
-5
Direktor dobi 120 000 eur place letno, lastnik zavarovalnice pa je NKBM, ki jo dokapitaliziramo vsako leto. Vsi krediti so zavarovani pri ZM in zato nikoli ne zastarajo. Druzina Gambino so ovcke za te nase tranzicijske lopove.