Gospodarstvo

Kako iz manjšega v večje stanovanje?

Ljubljana, 28. 05. 2009 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ko je prostorska stiska posameznika ali družine neznosna, je svetla luč na koncu predora lahko prav večje stanovanje. Toda kako s pomočjo manjšega stanovanja priti do udobne in večje nepremičnine? Ponujamo vam nekaj namigov ...

Večje stanovanje, večje udobje
Večje stanovanje, večje udobje FOTO: iStockphoto

Dandanes se veliko družin in posameznikov zaradi omejenega bivalnega prostora trudi priti do večjega stanovanja. Nekateri ugodne rešitve iščejo na razpisu za subvencijo Stanovanjskega sklada, spet drugi se raje poslužujejo klasične kombinacije najema hipotekarnega posojila in oddajanja nepremičnine v najem. Ali obstajajo še kakšni drugi pristopi, ki bi v teh kriznih časih na nepremičninskem trgu lahko pomagali priti mladim družinam in posameznikom do večje bivalne svobode?

Na Cekin.si smo poskušali odgovoriti na prošnjo družine iz Primorske, ki zaradi prostorske stiske vneto išče različne možnosti za nakup novega in večjega stanovanja. Vas zanimajo ugotovitve? Kliknite tukaj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

orangensaft
29. 05. 2009 06.39
se strinjam: kako sploh do prvega malega stanovanja? najemnina se ne izplača, saj je previsoka in zahteva vsaj pol (za nekatere tudi več) plače. znesek mesečnega kredita bi bil enak, ampak kredita se ne da več dobit. in potem govorijo, da so mladi leni, da raje do 30. leta ali dlje živijo doma, moti jih, da se ne odločajo za otroke,.. hmmmm, me res zanima, zakaj smo mladi raje leni in brez otrok. mogoče zato, ker je to danes že luksuz?
g_sashy
28. 05. 2009 14.36
kako pa prideš do manjšega stanovanja? razn da plačuješ astronomsko visoke najemnine? kredita en navaden delavec s plačo 400 - 800 € ne dobi dovolj
baj.d.wej
28. 05. 2009 13.25
Kako iz manjšega v večje stanovanje? odg: bl tješku :)
fljuskus
28. 05. 2009 13.21
Naj raje napišejo kako sploh do majhnega stanovanja...
zupancicevajama@email.si
28. 05. 2009 13.09
Kako iz manjšega v večje stanovanje? Enostavno..pes ali z dvigalom!
SPICELJ
28. 05. 2009 12.15
bolje je zmanjšati družino...