Gospodarstvo

Jelovica s polno paro naprej

Škofja Loka, 12. 08. 2007 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Jelovica je že začela s posli v novi zasedbi. Nova uprava se je tako že posvetila izpolnjevanju sprejetih in dogovorjenih nalog.

Nova uprava Jelovice je že začela z delom
Nova uprava Jelovice je že začela z delom FOTO:

Nova uprava Jelovice v sestavi predsednice Branke Babič in člana Sandija Knavsa, ki jo je v petek imenoval nadzorni svet, je vodenje družbe prevzela takoj po seji nadzornikov. Nova uprava se je že posvetila izpolnjevanju sprejetih in dogovorjenih nalog, predvsem pa se bo v prvih tednih posvetila konsolidaciji razmer v podjetju in optimiranju vseh proizvodnih procesov, so sporočili iz Jelovice.

"V tem trenutku je zelo pomembno, da v Jelovici združimo vsa znanja, izkušnje in druge potenciala za to, da bomo uspešno izpolnili zastavljene cilje letošnjega leta. V ta namen bom o svoji strategiji vodenje družbe ter aktualnih nalogah takoj seznanila vse člane vodstvene strukture ter predstavnike delavcev," je povedala Babičeva in kot novost izpostavila tudi popolnoma transparentno delovanje uprave.

Želim, da vsi zaposleni poznajo naše cilje in načrte, ter da vedo tudi, v kolikšni meri smo jih že in v kolikšni meri jih še bomo izpolnili. Poznavanje rezultatov naših skupnih prizadevanj je namreč ključ do zadovoljnih in motiviranih sodelavk in sodelavcev. Jelovica ima še velike rezerve pri svoji notranji organiziranosti in s tem pri skupni uspešnosti. Branka Babič


''Verjamemo v uspeh''

Babičeva je prepričana, da lahko sedanji obseg naročil v kratkem času zelo povečajo. "Jelovica je trdno podjetje s kakovostnimi izdelki in velikimi razvojnimi potenciali, saj je povpraševanje po naših izdelkih večje, kot pa v tem trenutku zmorejo naše proizvodne zmogljivosti. Vse te rezerve bomo v najkrajšem možnem času izkoristili, s tem povečali našo učinkovitost in uspešnost ter z zadovoljnimi kupci in poslovnimi partnerji gradili zadovoljstvo zaposlenih, lastnikov in okolja, v katerem delamo," je ključne elemente svoje poslovne filozofije predstavila Babičeva.

Ob tem je dodala, da v podjetju "pri upravljanju poslovnih funkcij ni mesta za privatizacijske intrige, niti za izigravanje prevzemne zakonodaje. Z lastninskimi procesi naj se ukvarjajo lastniki, tako obstoječi, kot potencialni, naloga menedžmenta pa je, da poskrbi za takšno poslovanje, ki lahko Jelovici povrne ne samo nekdanji sloves, ampak jo pozicionira med najboljše lesnopredelovalne industrije v tem delu Evrope".

Kot je poudarila, bodo v Jelovici naredili vse, da povečajo tržne deleže na tradicionalnih in na novih trgih. "Poleg tega se moramo zavedati, da ima Jelovica izjemni kapital tudi v svoji blagovni znamki. Storili bomo vse, da ji povrnemo ugled in da čim prej prekrijemo madeže, ki jih je dobila tudi zaradi poigravanja na račun zaposlenih in celotnega lokalnega ter poslovnega okolja," je še povedala.

Kakovost je zaščitni znak Jelovice, pravijo zaposleni
Kakovost je zaščitni znak Jelovice, pravijo zaposleni FOTO:

Odziv odstavljenih

Odstavljena predsednica uprave Jelovice Marija Slovnik in član Miro Podrekar, ki ju je nadzorni svet družbe v petek razrešil iz krivdnih razlogov, poudarjata, da razlogi za njuno krivdno razrešitev ne obstajajo. "Vsekakor vem, da novi lastniki lahko izbirajo svoje kadrovske rešitve. Nikakor pa ne morem sprejeti podtikanj o nekorektnem delu mene in mojega sodelavca, zato bova proti domnevno krivdnemu razlogu odpoklica uporabila vsa razpoložljiva pravna sredstva," je sporočila Slovnikova.

Sklepov petkove izredne seje o domnevni razrešitvi Slovnikova ne Podrekar še nista prejela, je povedala Slovnikova. Poudarila je še, da s Podrekarjem v petek točki, ki je bila uvod v njuno razrešitev, nista smela prisostvovati. "Enostavno nisva imela možnosti, da bi kakorkoli predstavila svoje argumente, ki bi ovrgli vsa namigovanja," je povedala.

V komentarju na potek in način razrešitve piše, da v trenutno več kot petčlanskem nadzornem svetu več kot 50 odstotkov kapitala nima svojega predstavnika. Bojan Starman, ki je predsednik nadzornega sveta od 15. februarja, pa vodi seje na izrazito poseben način oz. jih obvladuje.

Na seji prisotni varnostniki

Na dnevnem redu petkove izredne seje ni bilo točke razrešitev članov uprave, na svojevrsten način pa je sejo zaznamovalo dejstvo, da so pred vhodom čakali moški, za katere se je po legitimaciji kriminalistov izkazalo, da so delavci varnostne službe, ki so bili tam po naročilu Starmana. "Ne morem si predstavljati. česa bi se gospod Starman lahko bal, da se je odločil za tako nenavadno ukrepanje," je povedala.

Slovnikova in Podrekar imata mirno vest, saj sta delala v dobro in korist vseh zaposlenih in tudi v korist delničarjev Jelovice, kar je razvidno iz poslovnih rezultatov družbe in posledično iz vrednosti delnice na sivem trgu, ki se je od začetka leta pa do konca junija povzpela od 2,36 do 3,5 evra.

"Vsekakor je bilo podjetje do konca junija 2007 poslovno uspešno, o čemer so bili člani nadzornega sveta seznanjeni na drugi izredni seji nadzornega sveta 13. julija, od takrat do 10. avgusta 2007 pa se v podjetju ni zgodilo nič takega, kar bi narekovalo sklic izredne seje nadzornega sveta," je povedala in opozorila, da za poslovanje družbe Jelovica za čas od 10. avgusta dalje ne moreta biti odgovorna.

Glede prodaje na jugovzhodnih trgih je opozorila, da je prodaja na trgih nekdanje Jugoslavije povezana z zaostrenimi prodajnimi in plačilnimi pogoji ter z vključitvijo Slovenije v EU in uvedbo carin. Navkljub nižji realizaciji dosegajo na tem trgu za tretjino večje kritje, terjatve pa so se od leta 2005 zmanjšale za tretjino. Blagovno znamko je v nekdanji Jugoslaviji obdržalo devet podjetij, njeno uporabo pa je družba začela urejati šele leta 1997. "Danes je že z vsemi sklenjen dogovor, da je Jelovica izključni lastnik blagovne znamke, postavljena so tudi merila in kriteriji za uporabo blagovne znamke," je še povedala.





SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dhsclub001@gmail.com
13. 08. 2007 09.15
prvo borec,če bi sledil finance,bi bolje poznal lastništvo jelovice,so pa 3-je
dhsclub001@gmail.com
13. 08. 2007 09.11
vsekakor bomo videli-do sedaj so delali ,kolikor toliko dobro-edino organizacijo majo na psu,
Prvo Bore
12. 08. 2007 22.46
prav zanima me kdo je lastnik ?