Slovenija

Je Jelušičeva spodbudila Senico k odstopu?

Ljubljana, 16. 01. 2009 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je bil v enem od slovenskih časnikov objavljen članek o vlogi Senice v zgodbi o bojnem plovilu, je ta zdaj zaprosil za premestitev na drugo delovno mesto.

Še večjo vlogo kot odstavljeni prokurist Jože Kralj naj bi v zgodbi o bojnem plovilu imel Marjan Senica, poroča Dnevnik.
Še večjo vlogo kot odstavljeni prokurist Jože Kralj naj bi v zgodbi o bojnem plovilu imel Marjan Senica, poroča Dnevnik. FOTO: Kanal A


Dnevnik je poročal, da je imel Marjan Senica, bolj znan kot pogajalec s finsko Patrio, v zgodbi o bojnem plovilu “eno najpomembnejših vlog”. Senica je bil namreč do nedavnega nadzornik Skimarja, njegova naloga pa je bila tudi razvoj novih industrijskih programov, tudi vojaškega.

Po poročanju Dnevnika naj bi tako prav on dal navodila kapetanu 430. mornariškega divizijona v Kopru Ediju Jeranu, ki je nato v prvi polovici decembra s službenega naslova MORS poslal elektronsko sporočilo zdaj odstavljenemu prokuristu Jožetu Kralju. V njem naj bi ga seznanil s tem, kakšne karakteristike bi moralo imeti bojno plovilo. Čez nekaj dni je bila v imenu Elana Marine s Hrvatom Liviem Jelčićem že podpisana pogodba za razvoj omenjenega plovila, piše časnik.

Zaposleni v Elan Marine, hčerinski družbi Skimarja, so kljub nekaterim bojaznim dobili plače. Vodstvo podjetja je namreč uspelo zagotoviti sredstva za plače, sodišče pa je tudi odpravilo blokado računa, ki je bila posledica sporne pogodbe o nakupu projekta vojaškega čolna.

Po teh razkritjih je Senica pisno zaprosil za premestitev z mesta namestnika generalnega direktorja Direktorata za logistiko na drugo delovno mesto, so sporočili z ministrstva za obrambo. Ob tem pa so poudarili, da ministrstvo ni bilo nikoli “seznanjeno in tudi nima načrtovanega nobenega programa razvoja bojnega plovila”. Po neuradnih podatkih naj bi Senico k prošnji za premestitev spodbudila ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, še poroča Dnevnik. Na MORSU so namreč zagotovili, da Senica “kot član nadzornega odbora Skimar ni imel nobenih pooblastil ministrstva, da kakor koli sodeluje pri navedenem projektu”.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inkir
18. 01. 2009 21.20
SPET TA SENICA,;TA IZDAJALSKA KOROŠKA P......
Tonček Balonček
16. 01. 2009 15.53
BaloncekToncek, ta "dolgčas" nas košta po miliardo EUR na na leto!
Buena Vita
16. 01. 2009 15.07
zdej je srečna slovenija bataljoni so prišli iz iraka
cupofmarja@email.si
16. 01. 2009 13.49
spet nova kost za glodanje....
BaloncekToncek
16. 01. 2009 12.17
tb.... dolgcasen
Tonček Balonček
16. 01. 2009 11.37
Še karkoli so kupoili na policiji, v vojski ali v zdravstvum, je bilo najboljše glede na ceno in vsakršno vznemirjanje je odveč, afere pa producirajo mediji ter murgelski palček! A je že kdo slišal, da bi Janša koga tožil zaradi predragih in brezzveznih nabav orožja?
BaloncekToncek
16. 01. 2009 11.00