Gospodarstvo

Jani Soršak v preiskavo vključil še štiri gradbince

Ljubljana, 24. 06. 2010 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Urad za varstvo konkurence je v preiskavo suma kartelnega dogovarjanja vključil še štiri gradbince. Urad je to storil zaradi pridobljene dokumentacije, ki pa naj bi se nanašala na visoke gradnje.

Direktor Urada za varstvo konkurence
Direktor Urada za varstvo konkurence FOTO: 24ur.com

Urad za varstvo konkurence (UVK), ki ga vodi Jani Soršak je preiskavo suma kartelnega dogovarjanja razširil še na štiri podjetja – novomeški CGP, Gradis skupino G, GIZ Gradis v likvidaciji in SGP Pomgrad, poroča današnji Dnevnik. Kot je Soršak pojasnil za časnik, so preiskavo razširili, ker so našli obremenjujoče dokumente tudi v povezavi s temi gradbenimi podjetji.

Dokumenti naj se ne bi nanašali na gradnjo avtocest, temveč na visoke gradnje. UVK pri tem sumi, da so družbe kršile zakon o preprečevanju omejevanja konkurence s sporazumi o višini ponudb, oddaji ponudb in sicer pri postopkih javnega naročanja in tudi drugih projektih. Poleg tega pa naj bi si izmenjevali občutljive informacije, ki se nanašajo na cene in druge poslovne pogoje na trgu, še poroča časnik.

Kot je znano, je UVK že pred časom začel postopek ugotavljanja sumov kartelnega dogovarjanja pri več slovenskih gradbincih, predvsem pri gradnji avtocest.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MiroF
27. 06. 2010 12.47
Saj je prav, da jih je vključil v preiskavo samo dost dost prepozn, ampak to je pa že druga zgodba ali tako rečeno MREŽA !!!
pikksi
26. 06. 2010 13.09
Ja in kaj se bo sedaj zgodilo?
zulj001
25. 06. 2010 08.06
Preiskava na preiskavo isplena pa nikjer........
Nauders
24. 06. 2010 21.44
Direktor Urada za varstvo konkurenco a dej no celo direktorja imajo, direktor pasjega dreka tudi ma še povečite javni sektor, agencije, urade, zbornice
galiot
24. 06. 2010 21.03
Ta Soršak je en uradniček ,saj se nikomur nič ne dokaže,vedno samo sumi,domneve in srečni konec za vpletene.Važno da imamo razne take službice ,ki nekaj iščejo in ugotavljajo,domnevajo in to je to...
luciluk
24. 06. 2010 21.02
komentar je pa kje???????
luciluk
24. 06. 2010 21.01
kojku... bravo za komentar. Se strinjam.
Dušan Vre?ek
24. 06. 2010 17.49
KO BOSTE TO DOUMELI, SE BODO POČASI TUDI ZASTAVE VRNILE NA OGRAJE IN BAJTE, KER BO NAROD ZOPET ZAČUTIL DA JE TO NJEGOVA DOMOVINA. VSE DRUGO PESNIŠKO NAKLADANJE O DOMOLJUBJU PA JE NA ŽALOST BREZ VEZE. VSAKA LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC, TUDI DO DRŽAVE-
Dušan Vre?ek
24. 06. 2010 17.46
žALOSTNO JE SAMO TO, DA SE VES TA LAHKO PRISLUŽEN DENAR, KI GA JE DRŽAVA ZARADI SLABE KONTROLE ZAPRAVILA, ZAPRAVIL ZA LUKSUS( HIŠE, VILE, MB, BMW, ČOLNE, JAHTE, ....... ) OD TEGA PA NIMA NIHČE NIČ. NE TISTI KI JE VSE TO NABAVIL IN IMA SAMO STROŠKE, VREDNO TO PO PARIH LETIH TAKO NI NIČ, ŠE MANJ PA NAROD, KI TO GLEDA IN KOLNE NAD DRŽAVO, KI NE ZNA NAREDIT REDA. TITO TEH NAPAK KLJUB VSEMU NI DELAL. VEDEL PA JE TUDI TO DA JE CESAR LAHKO SAMO EDEN NE PA VSAK MALO VEČJI URADNIK!!!!!!!. KOT SEM ŽE PARKRAT IZJAVIL, OSNOVNI ŠTOS NOVE DRŽAVE JE SORRY SAMI SEBI PA NE BOMO KRADLI. TO JE OSNOVNA STVAR KI SE JE MORAMO ZAVEDATI. BLAGAJNA NI VEČ V BEOGRADU, NJIH NI TREBA VEČ NATEGOVAT ZA DENAR. SEDAJ KRADETE SAMI SEBI, TO PA NE GRE DOLGO, ČE NI ŽE ZMANJKAL.
Dušan Vre?ek
24. 06. 2010 17.39
G. Soršak to je sizifovo delo. če bi bili državni uradniki, ki za svoje delo prejemajo po mojem kar solidno plačo, in politiki sposobni za delo ki ga opravljajo, vam ne bi bilo treba nič delat. Da pa sedaj obtožujete trgovce in mešetarje, ki so se zbrali da bi obrali čoravega cesarja, ta je pa bosa. Zapomnite si enkrat za vselej, Gospodar si toliko časa dokler imaš denar pri sebi. Ko ga enkrat daš so vse tožbe brez veze, ker so tudi državni tožilci na žalost vajenci za novodobne advokate, ki ste jim pustili preveč svobode, ali pa je zakonodaja slaba, zakar pa je spet kriva država in stroka!!! Igre brez meja.
MiroF
24. 06. 2010 16.42
Zdele se pa trese gora rodila se bo miš !!!