Gospodarstvo
Oglas

Izkoristite brezplačnih 50 EUR in trgujte z delnicami Tesla Motors

Ljubljana, 29. 03. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V drugi polovici februarja je cena delnic Tesla Motors zrasla za več kot 15%. Fortrade, vsem bralcem portala 24ur.com, poklanja 50 eur za trgovanje z delnicami Tesla Motors na svetovni borzi.

Fortrade Tesla
Fortrade Tesla FOTO: Fortrade Tesla

Brezplačnih 50 eur za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Podjetje Tesla Motors je leta 2003 ustanovila skupina inženerjev iz Silikonske doline, da bi dokazala, da so električni avtomobili boljši od avtomobilov, ki jih poganja gorivo. Fantastični pospeški, moč motorja ter brez škodljivih emisij, se Teslini avtomobili uvrščjao na prvo mesto med konkurenco električnih avtomobilov na svetu.

Z vsako novo generacijo avtomobilov se povečuje dostopnost širšemu krogu kupcev, s čemer se počasi izpolnjuje poslanstvo podjetja; pospešitev procesa prehoda na transport s trajnostnimi viri.

Tesla Roadsters je eden od prvih avtomobilov podjetja, katerega je opazila širša javnost in kateri je bil povod za nadaljevanje razvojnega procesa. Energijsko učinkovita, popolnoma električno vozilo polni svoje litij-ionske baterije kar iz vtičnice, ter lahko naredi z enim polnjenjem približno 400 km, odvisno od hitrosti vožnje.

In če se zadnje čase konkurenca na trgu električnih avtomobilov povečuje, CEO podjetja Elon Musk ni preveč zaskrbljen, in je najavil da z začetkom 31. marca prihaja na tržišče novi ’Model 3’

kateri bo dostopen širšemu številu kupcev. Cena omenjenega avtomobila se bo gibala nekje okoli 35.000 dolarjev, kar je veliko bolj ugodna cena, kot pa cena prejšnih modelov. Dobava naj bi se začela v začetku leta 2017.

Kljub vsemu delnice Tesla Motors letos v zaćetku leta niso zabeležili dobrih rezultatov. Osnovni problemi podjetja so predvsem pri zamudah v dobavi ter zmanjšan čisti dobiček zaradi odloćitve da mora biti patent motorja na električni pogon dosegljiv vsem. Problemi bi se morali v določenem časovnem obdobju rešiti, saj podjetje v sodelovanju s podjetjem Panasonic gradi novo veliko podjetje v Nevadi, s čemer se bo celoten proces dobave značajno zmanjšal.

Predhodna nestabilnost cen delnic podjetja nakazuje na velik potencijal podjetja ampak tudi na izzive s katerimi se sooča podjetje.

’’Analitičarji podjetja Oppenheimer Funds so mnenja, da bi lahko cena delnic v določenem časovnem obdobju zrasla tudo do 115 %, medtem ko so analitičarji RBC Capital-a mnenja da bo delnica zrasla za približno 63%’’, pravijo v Fortradu. 

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni