Gospodarstvo

Izklicna cena za Radeče papir bo 6,18 milijona evrov

Radeče, 10. 10. 2012 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stečajni upravitelj družbe Radeče papir Borut Soklič je sklical javno dražbo za prodajo papirnice, ki bo potekala 14. novembra. Soklič pričakuje, da se bo dražbe udeležilo tudi turško podjetje Saray iz Ankare in papirnico kupilo.

Stečajni upravitelj Borut Soklič bo na dražbi 14. novembra družbo Radeče papir prodajal kot celoto. Naprodaj bodo tako nepremičnine, vsa osnovna sredstva, blagovna znamka Radeče papir in vse pravice, ki so povezane s pravnim položajem družbe pri opravljanju papirniške dejavnosti, je razvidno iz sklica javne dražbe, objavljenega na spletnih straneh Ajpesa.

Družba Radeče papir se bo prodajala po načelu videno – kupljeno. Zainteresirani dražitelji lahko opravijo skrbni pregled in prevzamejo dokumentacijo v zvezi s poslovno celoto po podpisu izjave o zaupnosti, pri čemer pa so dolžni ščititi podatke, ki so poslovna skrivnost. Izklicna cena bo znašala 6,18 milijona evrov.

Na dražbi lahko sodelujejo domače ter tuje pravne in fizične osebe, ki bodo najpozneje dan pred dražbo vplačale varščino v višini 10 odstotkov izklicne cene, kar znese 618.400 evrov.

Na dražbi bodo Radeče papir prodajali kot celoto.
Na dražbi bodo Radeče papir prodajali kot celoto. FOTO: POP TV

Soklič je sicer že pred časom dejal, da pričakuje, da se bo dražbe udeležilo tudi turško podjetje Saray iz Ankare in kupilo radeško papirnico. Turki so namreč poleti oddali informativno ponudbo za nakup družbe Radeče papir, ki je v stečaju od aprila letos, ponudba pa naj bi bila vredna šest milijonov evrov.

Sicer mora kupec, ki bo na dražbi uspel, skleniti prodajno pogodbo najpozneje v treh delovnih dneh po dražbi in v treh mesecih plačati preostanek kupnine. Če dražitelj, ki bo na dražbi uspel, v določenem roku, ki ga postavi stečajni upravitelj, ne podpiše pogodbe, mora plačati pogodbeno kazen za neizpolnitev obveznosti sklenitve prodajne pogodbe v višini varščine. Kupec mora v znamenje sklenitve prodajne pogodbe plačati aro v višini 10 odstotkov kupnine v petih delovnih dneh po sklenitvi pogodbe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

piko112
10. 10. 2012 20.35
+6
Ponos slovenske industrije
Kajetan
10. 10. 2012 17.08
+19
Papirnica ima delo in posel za naprej ne vem kaj tukaj država mešetari naj jo kupi za ta denar nazaj ali pa jo v celoti prevzame, ne pa da se prodaja vse in vsakomur. Lahko pa damo 137 mio eur kar nekomu za nekaj novih delovnih mest pa ne moremo poskrbeti. Adijo Slovenija če bo šlo takoj naprej.