Gospodarstvo

HTC Dva vzvod za menedžerski odkup Merkurja?

Ljubljana, 23. 10. 2010 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Družba HTC Dva naj bi služila kot vzvod za financiranje menedžerskega odkupa Merkurja. Več lastnikov Merfina je namreč svoje deleže prodalo HTC Dva, na katero je Merkur prenesel 10 trgovskih centrov.

Merkur
Merkur FOTO: Aljoša Kravanja

Več lastnikov Merfina je potrdilo informacije, da so letos del svojega deleža v Merfinu prodali družbi HTC Dva, na katero je nekdanja uprava Merkurja na sporen način prenesla deset trgovskih centrov, poroča Dnevnik. HTC Dva je očitno služil kot vzvod za financiranje menedžerskega odkupa prek posojilnih poslov, navaja časnik.

Da je HTC Dva družbenik Merfina, iz sodnega registra sicer ni razvidno, prav tako za zdaj ni znano, kolikšen delež Merfina je pridobil. Kot poroča časnik, pa so mu Merkurjevi menedžerji prodali približno tretjino svojega lastništva, s čimer so zmanjšali svojo zadolženost pri bankah.

Prav tako ni znano, kje je HTC Dva dobil sredstva za nakup deležev v Merfinu. Po dostopnih podatkih pa je družbenike Merfina posredno izplačal kar Merkur, navaja Dnevnik. Bine Kordež je namreč 30. junija, se pravi sedem dni po odstopu z mesta predsednika uprave in en dan pred odhodom iz Merkurja, družbi HTC Dva odobril kar okoli 40 milijonov evrov svežih posojil. S tem se je skupna višina posojil, ki jih je Merkur odobril HTC Dva, povzpela na kar 187,2 milijona evrov.

Časnik še dodaja, da so na okrožnem sodišču v Ljubljani v četrtek prejeli predlog za stečaj podjetja HTC Dva. Stečaj je predlagalo podjetje samo.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Odpri.oci
25. 10. 2010 21.10
HTC dobi 40 mio kredita in potem po štirih (4) mesecih razglasi stečaj ????? In naši "sodniji" in policiji se zdi to normalno ????
NoExit
25. 10. 2010 15.46
In Kordež navsezadnje še predava naši naslednji generaciji vampirjem gospodarstva na fakulteti !?? Na Kitajskem bi ga že lep čas klicali humus !!!
ugla
25. 10. 2010 09.02
Seveda o tem Knuplež ni nič vedel. Kot že tolikokrat pred tem je mirno pobasal denar in izigraval poštenjakarja. Ko ti izgine z računa 40 milijonov... - ja kdo pa sploh opazi takšno malenkost. Sami lopovi.
revanšist
24. 10. 2010 12.54
odprioči In kaj delajo organi pregona in stečajni upravitelj ? nič ne delajo med tem njihovim" nič delom "iščejo siromaka,ki je ukradel kruh da nahrani svojega otroka meni so pobrali iz računa ker tri mesece iz protesta nisem plačal rtvenega prispevka meni lahko ker imam samo 500 eur na računu in nič pufa če bi imel pufa 350 kil se bi mi še oprevičili
Odpri.oci
23. 10. 2010 20.13
Merkur "posodi" HTC-ju.... HTC nakaže denar Kordežu & Co... Kordež & Co. vrnejo nekaj kreditov (osebnih)... HTC gre v stečaj in Merkur ostane brez 187 mio EUR, ki so jih Bine & Co že pobasali v privat žepe... . In kaj delajo organi pregona in stečajni upravitelj ? . No ja.... zakaj sem sploh vprašal....
Adolph
23. 10. 2010 17.38
Se par novih slovenskih vampirjev . . .. . .
Milan Jandri?
23. 10. 2010 12.59
bravo bine kapo dol svaka ti čast doro si to naredil