Gospodarstvo

Hit: Delavcev premalo, a vseeno odpuščanja

Nova Gorica, 13. 02. 2009 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Koliko otrok imate, kakšno je vaše zdravstveno stanje, koliko imate premoženja? Na ta vprašanja morajo odgovarjati delavci novogoriškega Hita.

Koliko otrok imate, kakšno je vaše zdravstveno stanje, koliko imate premoženja? Na ta vprašanja morajo odgovarjati delavci novogoriškega Hita.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
18. 02. 2009 16.07
NE,HRANA JE BILA ZANIČ PRIPRAVLJENA DVA DNI PREJ,POSTANA IZ KOMOR SO DECA VLEKLA GASTRINE KOT ZMEŠANI,IN PODGREVALI SO VSE CENE PA RES NISO NIZKE,LEPO VAS PROSIM
Westal
18. 02. 2009 06.12
Takega direktorja je potrebno čim prej odpustiti iz krivdnih razlogov brez odpravnine. .Barabi pa je potrebno pobrati premoženje. Pa kaj zgodilo se bo NIČ saj imajo v naši preljubi državi barabe več pravic kot pošteni državljani.
fisherman74
16. 02. 2009 11.42
@pajtlerblanka Kaj pa je narobe, če so pri izvedbi maturantskega plesa angažirali dijake srednje gostinjske šole? Za prinašenje hrane v takih primerih ne potrebuješ visoko kvalificiranega kadra, potrebuješ pa maso d. sile, da vso hrano postreže v času in da odnaša umazane krožnike in pribor. Prepričan sem, da srednješolci hrane niso pripravljali, tisti ki so pomagali v kuhinji so kvečemu čistili zelenjavo in prali posodo. Sploh pa mislim, da je za enega dijaka, ki želi pridobiti izkušnje to zelo pozitivna stvar - če pa to razume kot neko prisilo in gleda zraven kot razjarjen bik, potem pa itak nima kaj iskati na taki šoli! Sicer pa, če bi želeli maturantsko večerjo, ki bi jo pripravljali samo vrhunski kuharji in stregli le najbolj kvalificirani natakarji, bi jo verjetno plačali po "malo" drugačni ceni. Dejstvo je, da še zdaleč tudi v Hit-ovem gostinjstvu ni vse popolno, bi pa pričakoval malo bolj konstruktivno kritiko - npr. nič nisi napisala, če je bila hrana OK?
pcboy@mail386.com
14. 02. 2009 21.21
Moro,bodi priden,kajti za vsako delovno mesto so predpisane zahtevane stopnje izobrazbe in se jih kar dosledno oklepajo pri zaposlovanju.Je pa tudi tu tako kot povsod veliko kadra prišlo po poznanstvih. To,kar pišeš ti,pajtlerblanka,bi ti pa lahko verjel.Mogoče ti bo to pojasnilo vse-imeli smo cel kup res vrhunskih kuharjev,pa slaščičarje,ki so zmagovali celo v EU merilu,ampak žal so mnogi že odšli-preprost razlog-preslabo so plačani in premalo so bili za podjetje cenjeni ! Naj namesto razlogov v protikadilskem zakonu kaj resnejšega naredijov tem,da se izboljša gostinske storitve,predvsem v igralnicah,kajti vsi vemo,da so naši gostje pretežno Italijani,ti pa radi dobro jedo ! Če tega ni,ne pridejo več ! Enostavno ko pasulj.Prevečkrat sem poslušal očitke na račun slabe in drage hrane s strani naših gostov,da o personalni prehrani niti ne izgubljam besed.
titovka
14. 02. 2009 20.04
d.d...tebe je ziher ČEDO naredil!!!!!
Buena Vita
14. 02. 2009 15.26
OH JOJ LANSKO LETO,NE PREDLANSKO SEM BILA PRIČA KAKO IMA HIT SPOSOBNE DELOVCE,ZA 500 MATURANTOV VEČERJO,SO MORALI PRIVLEČ KUHARJE IN NATAKARJE IZ IZOLSKE GOSTINSKE ŠOLE VSO TO HRANOP PRIPRAVIM DSAMA,Z MAJHNO POMOČJO-ŽAL ODPUŠČATI MORAJO TA SLABE DOBILI BODO PA ŠE SLABŠE--TAKA JE REALNOST V SLOVENIJI
fisherman74
14. 02. 2009 09.10
Gre se za ustvarjanje takšne klime v podjetju, da bodo ljudje sami iskali druge možnosti zaposlitve in tako bi zmanjšali število zaposlenih in se izognili stroškom odpravnin. Saj je rekel Niko, da bodo uporabljali "mehke" metode zmanjševanja zaposlenih!
dr.psiho
13. 02. 2009 21.12
ah kar naj odpustijo...tukaj so sami čedoti....očistimo slovenijo..
pcboy@mail386.com
13. 02. 2009 20.39
Upam,da bo od teh 150 delavcev odpuščen tudi kdo iz uprave,sploh pa,da bo kdaj kdo od vodilnih odgovarjal za svoje delo,napačne investicije in še kaj...tega je namreč ogromno ! Ne pa,da se nesposobnost skriva za protikadilskim zakonom,obdavčitvami in ne vem še čem.Lahko bi jim podelili posebna priznanja,kajti igralnico,sploh pa Hit spravit v dolgove,za to moraš biti genij. Ker pa beremo vaše novinarske članke tudi zaposleni v tem podjetju,vas lepo prosimo,da preverjate zneske o plačah zaposlenih,saj že zelo dolgo,sploh pa zadnja leta le-te niso niti najmanj primerljive z vašimi številkami,temveč so krepko nižje,v primerjavi z evropskimi pa me je žal sram priznati,da delam v enem najuspešnejših podjetij v Sloveniji.Naši kolegi dobijo v primerjavi z nami že v štartu 3 naše neto plače,garantiram pa vam,da boste ob mortebitnem preverjanju zneskov ostali brez besed...potem me pa mediji veselo spravljajo na obrate,ko objavljajo za povprečnega Slovenčka astroomske cifre...samo,da se v očeh naših nevoščljivih Slovenčkov ustvarijo predstave čemu bi sploh stavkali,ko pa nam nič ne manjka.Vsak dan se od nas več zahteva,vsak dan delamo v negativnem okolju, večina ponoči,jemljejo nam že dodatke na pogoje dela,premalo nas je,da bi nemoteno pokrivali potrebe delovnega procesa med dopusti..zdaj pa še odpuščanja ! Krasno ! Ej,g.Pahor,a boš že kaj kmalu zamenjal politične uprave s tistimi nepolitičnimi,sposobnimi ljudmi?
samorastnik
13. 02. 2009 20.39
tega direktorja čmprej brcnite v rit.. ker bo še naredil večjo izgubo kot jo je do sedaj..Barabi pa pobrati vso premoženje.... In naj gre koze past če ni vedel voditi HIT...
pinko
13. 02. 2009 20.26
to je kršitev človekovih pravic.,policija v akcijo takoj!!
titovka
13. 02. 2009 20.19
me zanima koliko denarja je pokasiral jambrek za svojo fakulteto?
dr.psiho
13. 02. 2009 20.06
Hit ima krizo...neverjetno...jaz imam samo 10 avtomatov in pravim ...živela kriza!!
KomentarDOO
13. 02. 2009 19.15
Zakaj nikoli ne odgovarjajo odgovorni????
KomentarDOO
13. 02. 2009 19.14