Gospodarstvo

Hidria bo prijavila Gorenjsko banko

Idrija, 23. 03. 2012 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Hidrii so prejeli obvestilo Gorenjske banke, da bodo na javni dražbi unovčili zavarovanje, pri katerem je dejanski zastavni dolžnik Merfin, kot da gre za poplačilo posla s Hidrio, katerega ničnost pa Hidria uveljavlja pred sodiščem.

V Hidrii so prepričani, da je ravnanje Gorenjske banke popolnoma v nasprotju s predpisi Banke Slovenije, zato bodo proti banki podali prijavo na Banko Slovenije.
V Hidrii so prepričani, da je ravnanje Gorenjske banke popolnoma v nasprotju s predpisi Banke Slovenije, zato bodo proti banki podali prijavo na Banko Slovenije. FOTO: Reuters

V Hidrii so spomnili, da je idrijsko sodišče 15. marca izdalo sklep, s katerim je ugodilo ugovoru družb H&R in Hidria ter razveljavilo izpodbijani sklep o izvršbi zaradi izterjave zneska v višini 10,91 milijona evrov z dne 23. januarja in zavrglo izvršilni predlog Gorenjske banke, saj je nedovoljen. "Gorenjska banka pa z zadnjim dejanjem še naprej poskuša na nezakonit način doseči predčasno poplačevanje, na vse možne načine, pred odločitvijo sodišča," opozarjajo v Hidrii.

Prepričani so, da je ravnanje Gorenjske banke popolnoma v nasprotju s predpisi Banke Slovenije, zato bodo proti Gorenjski banki podali prijavo na Banko Slovenije. "Družba Hidria je zaradi zlorabe položaja in pravic vodilnih v Gorenjski banki že vložila kazensko ovadbo zoper vodstvo Gorenjske banke in bo tudi v prihodnje zaradi njihovih zlorab položaja in pravic uporabila vsa pravna sredstva," so sporočili.

"Kljub vsemu Gorenjska banka nadaljuje z zlorabami svojih pravic in načrtnim povzročanjem škode družbam v skupini Hidria. Že omenjeni predlog banke za izdajo predhodne odredbe na vse premoženje družb v skupini Hidria, ki več kot dvajsetkrat presega sporno vrednost posojila Merfinu, je sodišče zavrglo in Gorenjski banki naložilo povrnitev stroškov. Pričakujemo, da bo tudi Banka Slovenije ukrepala proti zadnjemu ravnanju Gorenjske banke," so dodali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

markocmrlj
29. 03. 2012 20.27
+1
Banka da kredit. Ti jamčiš za poplačilo. Banka od tebe terja poplačilo. Potem jo pa tožiš? Ker da je bilo vse samo za hec? Halo?
levasmuka
25. 03. 2012 19.49
Menim, da banke vodijo igro insolventnih postopkov. Zakoni so sicer napisani dobro, vendar je izvajanje zelo vprašljivo. Banke lahko dosežejo vse, kar si zamislijo.
Roxy79
25. 03. 2012 12.55
huh..... sem na hitro prebral naslov in prebral... Hilda bo prijavila Gorenjsko banko.
urmek
23. 03. 2012 17.14
+0
Čimprej , naj slabe banke propadejo in se naj pojavijo nove, samo tako bomo prišli iz krize!