Gospodarstvo

Grbec prevzema vodenje Istrabenza

Ljubljana, 15. 01. 2011 07.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dosedanji član uprave Istrabenza Rudi Grbec prevzema položaj predsednika uprave. Nadzorni svet ga je imenoval po odstopu Tomaža Berločnika, ki prevzema vodenje Petrola.

Istrabenz
Istrabenz FOTO: Dare Čekeliš

Z današnjim dnem bo položaj predsednika uprave Istrabenza prevzel Rudi Grbec, dosedanji član uprave te družbe. Nadzorni svet ga je na ta položaj s šestletnim mandatom imenoval v petek, potem ko je sprejel odstopno izjavo dosedanjega prvega moža Tomaža Berločnika.

Berločnik bo s 1. februarjem namreč prevzel vodenje Petrola, zato je v torek podal odstopno izjavo z mesta predsednika uprave. Nadzorni svet se mu je zahvalil za uspešno vodenje in uspešno opravljene aktivnosti v zvezi s finančnim prestrukturiranjem Istrabenza. Do 31. januarja bo v Istrabenzu opravljal naloge svetovalca uprave.

Berločnik bo nasledil Svetelška

Berločnik bo na položaju predsednika uprave Petrola nasledil Aleksandra Svetelška, ki je v ponedeljek zvečer po slabem letu in pol vodenja naftnega trgovca odstopil, nadzorniki Petrola pa so njegov odstop sprejeli. Do Berločnikovega prihoda na čelo Petrola bo družbo vodil član uprave Rok Vodnik.

Nadzorniki Istrabenza so Grbcu podelili tudi mandat za sestavo nove uprave. Grbec je ob imenovanju na mesto predsednika uprave Istrabenza povedal, da bo uprava tudi v prihodnje nadaljevala z izvajanjem aktivnosti v skladu z načrtom finančnega prestrukturiranja, ki je bil potrjen v postopku prisilne poravnave.
 

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mladi_cetnik
15. 01. 2011 10.14
ta ni član YESa??? kakšna je pa njegova politična preteklost do 1991?? *
major1
15. 01. 2011 09.45
Še eden naj-ustreznejši. Odprte so stave, kako dolgo bo ostal in kdaj se bo razkrila kaka njegova velika svinjarija.
b77
15. 01. 2011 09.27
sami asi, borat kje jih najdeš