Gospodarstvo

General Motors v stečaj

New York, 01. 06. 2009 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ameriški avtomobilski gigant General Motors je začel s postopkom stečaja. Po stečaju naj bi nastalo novo podjetje, ki bo ohranilo modele avtomobilov chevrolet, cadillac, buick.

Bela hiša je ameriškemu avtomobilskemu proizvajalcu General Motors dala še 30 milijard dolarjev posojila, s čimer se vsota doslej odobrenih posojil približuje 50 milijardam dolarjev. Podjetje gre danes v postopek stečajne zaščite, so v nedeljo pozno zvečer sporočili iz Bele hiše. Začetek postopka stečajne zaščite po 11. poglavju oz. prisilne poravnave bo danes popoldne podobno kot pred mesecem dni za podjetje Chrysler napovedal predsednik ZDA Barack Obama. Po predsednikovem govoru v Washingtonu bo podobno odločitev v New Yorku objavil tudi predsednik in generalni direktor General Motorsa Fritz Henderson.

 

Ameriška vlada bo dobila v novem General Motorsu 60-odstotni delež in 8,8 milijarde dolarjev v terjatvah.
Ameriška vlada bo dobila v novem General Motorsu 60-odstotni delež in 8,8 milijarde dolarjev v terjatvah. FOTO: Reuters

General Motors bo razglasil četrti največji stečaj v zgodovini ZDA, po 60 do 90 dneh pa naj bi iz postopka izšel kot novi General Motors, ki bo prevzel nase večino premoženja "starega", ki bo počasi likvidiran. Novi General Motors bo ohranil modele avtomobilov chevrolet, cadillac, buick in GMC, znebil pa se bo saaba, hummra, pontiaca in saturna. Henderson naj bi kupca za hummra sporočil že danes.
Novi General Motors bo nase prevzel obvezo, da začne proizvajati nov model majhnega varčnega avtomobila, kar bodo delali v eni od treh tovarn, ki bodo mirovale. Poleg tega bodo zaprli 11 tovarn v ZDA in odpustili skupaj 21.000 delavcev, kar pomeni 34 odstotkov delovne sile. Poleg tega bodo do jeseni 2010 ukinili 2600 trgovin oz. predstavništev.

Novi GM naj bi bil uspešnejši

Iz Bele hiše so sporočili, da bo novi General Motors sposoben delovati brez izgube in dobička, če proda 10 milijonov avtomobilov letno. General Motors je doslej posloval z ničelnim rezultatom, če je prodal najmanj 16 milijonov avtomobilov na leto. Ameriška vlada podjetju za obdobje prehoda iz stečajne zaščite daje še 30,1 milijarde dolarjev posojila iz 700 milijard dolarjev vrednega sklada za boj proti finančni krizi. Več od tega za zdaj ni predvidenih.

Nemška vlada je v nedeljo sporočila, da bo podjetju Opel, ki je še v večinski lasti General Motorsa, dala 2,1 milijarde dolarjev posojila za izpeljavo projekta prodaje kanadsko-avstrijskemu koncernu Magna, ki bo imel 20-odstotni delež Opla, ruska banka Sperbank pa 35-odstotnega. General Motors bo v Oplu ohranil 35-odstotni delež, 10 odstotkov pa bodo dobili delavci.

Bela hiša je sporočila, da je namen vlade promovirati trdno podjetje, ki bo hitro postalo dobičkonosno in prispevalo h gospodarski rasti ter zaposlovanju brez vpletanja vlade, ki se bo svojega lastniškega deleža znebila takoj, ko bo to mogoče. Ameriška vlada bo sicer ohranila glavno besedo pri imenovanju novih članov upravnega odbora, pravico do po enega direktorja pa bodo imeli sindikat avtomobilske industrije (UAW) in vladi Kanade ter province Ontario.

Delnice upnikom

Sklad za zdravstveno zavarovanje upokojencev, ki ga bo vodil UAW, bo dobil v novem General Motorsu 17,5-odstotni delež in pravico do nakupa še 2,5 odstotka delnic. Upnikom, ki imajo do General Motorsa za 27 milijard dolarjev terjatev, bosta pripadla 10 odstotkov delnic in pravica do nakupa še 15 odstotkov delnic pod ugodnimi pogoji. Tak dogovor je v nedeljo potrdilo več kot 1000 upnikov, ki imajo v rokah 54 odstotkov nezavarovanega dolga General Motorsa.

Ameriška vlada bo dobila v novem General Motorsu 60-odstotni delež in 8,8 milijarde dolarjev v terjatvah ter prednostnih delnicah. Vladi Kanade in Ontaria bosta dobili 12-odstotni delež, 1,7 milijarde vrednih terjatev in prednostnih delnic.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alterego
03. 06. 2009 11.30
bicikle pa mopede naj začnejo delat
m2k
01. 06. 2009 21.09
dobili so posojilo... to je še treba nekoč odplačati! hehe in ohranili bodo modele avtomobilov.. zato so ravno propadli! sicer razvoj novih je zelo zelo drag..ampak vseeno se to ne sliši kot recept za uspeh... ampak američani kot vedno vse najboljše vedo.. :/
Cofar
01. 06. 2009 19.55
SadniJ Niso spal. Oni so točno vedl kaj delajo!!! Mislm, Vprašite se rajš kam bo šlo teh novih 50 milijard :) Moje mnenje - Če bi vse firme, enako plačevale davke in se širile samo z denarjem ki ga nardijo - bi bli lahko davki za vse nižji tud do 90% :)
J.K. & Gang
01. 06. 2009 13.14
Niko_ 01.06.2009, 09:41 Vsi teli prasc-i, ki zapravljajo nekoč uspašna podjetja so očitno spali pri Ekonomiki in menedžmentu. Res je recesija, vendar je to v veliki meri tudi dober izgovor. djdj 01.06.2009, 09:45 VW je uspešno podjetje, avtomobili so kvalitetni, jebi-ga dragi so glede na to kaj vse dobiš, ampak kvalitetni in vzdržljivi. In se ne ukvarjajo s problemi ampak korakajo naprej. In za njimi še marsikatero avtomobilsko podjetje. GM nej se mal zgleduje po Japoncih in Korejcih. Veliko se bodo naučili od njih.
135kmh
01. 06. 2009 12.30
Ni panike bo Fiat kupil GM pa bo :)
sebo-x
01. 06. 2009 11.18
Niko > Če 20 let delaš avtomobile, za katere vsi vedo, da se kvarijo bistveno hitreje kot japonski in evropski avtomobili ... Če prodajaš avtomobile kot potrošno blago, ki naj se ga čez 5 let vrže stran in že kupi novega... Če vse skupaj masovno reklamiraš, kot da gre za ne vem kakšen izdelek, v resnici pa je zadeva na meji škart robe... To niso vzroki za stečaj GM. Se vidi, da ti in tebi podobni govorijo bolj na pamet. EDEN od vzrokov je ta, da so Ameriški avtomobili precej cenejši, kot uvoženi, posledično firme ne zaslužijo dovolj na avtomobilu, plus tega DELOVNA sila v Zda ni ravno poceni, pa tudi visoka cena nafte lani, jih je močno prizadela, plus tega so Zda že dolgo v recesiji.... Drugič, imajo vsaj kar se razvitih držav tiče, najmanši produkt avta na zaposlenega, ali z drugimi besedami, na enem avtu dela preveč ljudi, tudi 5X več kot na Japonskem, malo so za to krivi tudi močni sindikati. Kaj si pričakoval, da bo avto 3000kg, z osem ali več valji in z 6000 ccm porabilj 5 litrov na 100km ali kaj? Z kvaliteto je pa tako, najnižji ponavadi chryslerji so zelo,zelo poceni, kvalitetni pa niso kaj preveč Recimo kvaliteta večine Fordovih vozil v Zda, za razliko od evropskih modelov, je kar visoka, so na lestvici zanesljivosti takoj za japonskimi, ostali so večinoma nekje v povprečju. Sicer pa morajo biti ameriška vozila kar kvalitetna, če se toliko starih, tudi z 20 let vozi po ameriških cestah, ali takih, ki imajo že več kot 1 000 000 milj za sabo.
Nad.oblaki
01. 06. 2009 10.22
Hummer ameriški ponos simbol Ameriške moškosti, kot beloglavi orel...je sedaj pod vprašajem...heh
Audy
01. 06. 2009 10.19
Zmlet ta jajca požrešna, pa naj EV1 začnejo delat, spet.
miha_321
01. 06. 2009 10.16
Jst vedno pravm da vsak pes rabi gospodarja. Pa če je gospodar še tako slab. Evo vam zdej pljuvanje po totalitarnih sistemih. To je anarhija nč drugega.
commensal
01. 06. 2009 09.56
niko, se strinjam s tabo!ž vse se vrača vse se plača!!!
djdj
01. 06. 2009 09.45
Prijatelj mi je pa razlagalkako je GM najbolši ker ima Chevroleta. Zakaj o VW nič ne pišejo - ker je vzpešno podjetje. Som mislil iti tud na Opla pa vse propada kljub prevzemu odpuščanja bodo..
maxxxx
01. 06. 2009 09.42
ah...spet obračajo denar.... na temeljih GM bo zrasel nov GM, ki bo opustil nekaj znamk, med njimi Hummer...prevzel bo tudi večino dolgov...skratka isto sranje samo drugo pakovanje.
Niko_
01. 06. 2009 09.41
Če 20 let delaš avtomobile, za katere vsi vedo, da se kvarijo bistveno hitreje kot japonski in evropski avtomobili ... Če prodajaš avtomobile kot potrošno blago, ki naj se ga čez 5 let vrže stran in že kupi novega... Če vse skupaj masovno reklamiraš, kot da gre za ne vem kakšen izdelek, v resnici pa je zadeva na meji škart robe... Če ljudem kažeš reklame, kjer neka ženska, potem ko jo nekdo na blagajni v trgovini s hrano prehiti v vrsti, gre in si zdravi svoj ego tako da si kupi velikanskega hummerja... Če ukinjaš razvojne projekte v lastnih raziskovalnih laboratorijih, ker zgolj v nekaj mesecih ali enem letu še niso prinesli dobička... Če zavračaš hibridne električne avtomobile in prisegaš na avtomobile, ki požirajo tudi do 2x več bencina kot v Evropi... Če delaš večinoma ogromne avtomobile, ki porabijo enormno količino pločevine in drugih materialov, hkrati pa žrejo bencin kot da so kamion... Če svojim delavcem ne plačuješ zdravstvenega zavarovanja in jih stiskaš pri pokojninah... Če ti je malo mar za ekologijo in globalno segrevanje ozračja... Če ignoriraš mnenja vseh drugih in se obnašaš kot da si vedno in povsod glavni, ker si največja znamka v ZDA... POTEM JE EDINO PRAVILNO, DA GREŠ V TOTALNI BANKROT!!!
Anže Burja
01. 06. 2009 09.24
optimist! Kapitalizem ne propada, to je le predstava za nas navadne smrtnike!
SheppardJohn
01. 06. 2009 09.24
kar so skuhal bojo pa se pojedl
Kathalena
01. 06. 2009 09.00
Propadel je gnili Kapitalizem predvsem zaradi velikih vampov in jezikov takoimenovanih managerjev.. Manager je avtomat za neune izjave in požiranje denarja. Pol sveta dobi drisko ko slišijo za Ekonomijo in management. Na kitajsko v prvo klop