Gospodarstvo

Elektrika dražja tudi pri Elektro Celje

Celje, 15. 07. 2011 07.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Električna energija je dražja tudi za odjemalce Elektra Celje, vendar pa je dvig cene precej manjši, kot je bil pri Elektru Ljubljana in Elektru Maribor. Povprečni odjemalec bo na mesec plačeval pol evra več.

Trije distributerji so električno energijo že podražili, 1. avgusta pa bodo to storili tudi pri Elektru Primorska.
Trije distributerji so električno energijo že podražili, 1. avgusta pa bodo to storili tudi pri Elektru Primorska. FOTO: Reuters

Elektro Celje z današnjim dnem draži električno energijo. Povprečni gospodinjski odjemalec z mesečno porabo 360 kilovatnih ur (kWh) elektrike in z dvotarifnim merjenjem bo odslej plačeval pol evra več, medtem ko se bo znesek povprečnemu gospodinjskemu odjemalcu z enotarifnim merjenjem zvišal za 29 centov.

Elektro Celje ima okoli 146.000 gospodinjskih odjemalcev.

Doslej so električno energijo podražili že v Elektru Maribor in Elektru Ljubljana, enako bodo 1. avgusta storili tudi v Elektru Primorska. Gen-I in Petrol elektrike vsaj do konca junija 2012 ne bosta dražila.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Macyy
18. 07. 2011 11.43
Drugače pa predlčagam da Petrollu podelijo koncesijo za prodajo alfa in omega, Krompirja in salam, davkov in prispevkov ter pokradenih organov v Slovenskih Bolnišnicah. Seveda vmes pa z prodajami vsemi verižijo po strankah LDS, SD, in Zares pa malo po prijateljih znancih in sosedih tako sa vsak dobi določen odstotek. Zraven pa pojejo tisto o Burek nein Danke in vse v skrbi za Slovenski narod ter ostale državljane..
Macyy
17. 07. 2011 10.07
Zadeva je preprosta Elektriko prodajajo tisti, ki nimajo ne elektrarn, ne transformatorjev niti daljnovodov še vedo ne kako turbina izgleda ampak so izvedeli, da se da tu dobro zaslužit če recimo ti nekdo dovoli, da se prerineš do prodajalca recimo tako Petrol in potem sirješ po državljanih in vlečeš vse za nos ter kradeš državljanom denar Bogu pa čas..narediš pa absolutno ničesar. To Elektriko bi lahko prodajal vsakdo vmes bi jo prodal pa še celi žlahti in koncu Elektru Celje ali Petrolu ter pobral procente in se redil na Kajmanskih otokih.. Gre za Norčevanje in za zaposlobvanje nikomur potrebnih družboslocev..tako, da ne kdo spraševal zakaj bo vse propadlo tudi cela evropa in zakaj se bomo prej ko slej znašli v kaosu..
lesnikovsok
17. 07. 2011 00.03
za dražjo elektriko smo sami krivi. zakaj? ker ljudje vedno bolj varčujemo in poslednično gre njimn man v žep tako da zvišajo tarife in smo spet na istem :)
prehlad
16. 07. 2011 21.39
JA PA KAJ BI RADI SAJ EVRO JE ŠE VEDNO 239,40 IN KAJ BI POTEM RADI .
?rnogled
16. 07. 2011 18.50
Vseh 140 000 ,menjajte dobavitelja,potem pa jih vprašajte koliko stane KWH.Bojo pocrkali ko piliči.Pri GEN-I sem samo letos od februarja prišparal za pol dopusta.
gospakatja
16. 07. 2011 06.32
1.) takoj zamenjat distributerja! 2.) zamenjat dotrajane aparate za take razreda A 3.) pripraviti se na drastično podražitev VSEH energentov 4.) naučiti se "šparanja" z energijo (čeprav je prav postavka porabe še najnižja pri položnici!)
Turgensis
15. 07. 2011 14.16
@major1 pismeni ne rabijo spraševat, če bo petrol podražil, saj v članku piše: Gen-I in Petrol elektrike vsaj do konca junija 2012 ne bosta dražila. @veselo-na-delo v vseh ostalih članicah EU je elektrika veliko dražja kot v slo, zato se lahko pripravimo na veliko podražanje elektrike v naslednjih letih, saj je elektrika v slo nenormalno poceni glede na ostale države, sicer pa se tako cene energentov zvišujejo in posledično se mora tudi cena elektrike.
breznican
15. 07. 2011 12.58
si morajo večjo božičnico prigrabit
veselo-na-delo
15. 07. 2011 12.53
Vprašam se če to obstaja samo v Sloveniji to podraženje tako po skupinah eni dosti več eni pa skoraj nič, ali pa tudi po drugih državah tud tako počno??? Samo mislim da ne, tam imajo verjetno skupaj enotno ceno po vsej državi da ko dvignejo račun velja za celo državo, ne tako kot pri nas. No nevem mislim si samo tako lahko je pa res.
major1
15. 07. 2011 10.35
Ali jtri podražuje tudi novi distributer Petrol?
Sha2011
15. 07. 2011 10.04
vi jo kr dražite. plačal je pa ne bo noben. kajti ljudje nimajo denarja. če so naše prababice preživele z pečjo na drva in svečami, bomo še mi.
dreko123
15. 07. 2011 09.28
človeška požrešnost ne pozna meja! V socializmu ko bi bila lahko elektrika res dražja - materiali, vzdrževanje je bila skoraj zastonj, sedaj pa neki kapitalistični distributerji ki imajo kartelne dogovore nabijajo cene v višave da si lahko talajo miljone koncu leta... za vse to je pa kriva skoruptirana država in vlade ker to dovolijo! Elektrika bi morala biti tako kot gorivo določena z enotno ceno po celi državi - in to neko racionalno ceno, ker to kar se dogaja je čisto skoruptirana distributerska (kaj jih sploh potrebujemo) farsa da si nekateri abnormno polnijo žepe in določajo take cene!