Gospodarstvo

Elan: Število odpuščenih s 180 na 150

Begunje na Gorenjskem, 09. 01. 2009 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaposleni v Skimarju še vedno ne vedo, kdo bo ostal brez dela. Se pa bo število zaposlenih zmanjšalo za 150 in ne za 180, kot je bilo prvotno predvideno.

Predsednik Skimarjevega sindikata Dušan Ferjan je pojasnil, da bodo zahtevano številko zmanjšanja delovnih mest v veliki meri dosegli z iztekom pogodb za določen čas in upokojitvami. Kljub temu pa bo glede na pripravljeni program kadrovske reorganizacije brez dela ostalo tudi 78 zaposlenih za nedoločen čas.

Odpuščanja so potrebna, zatrjuje Štrlekar in dodaja, da bi v to kislo jabolko morala ugrizniti že prejšnja uprava.
Odpuščanja so potrebna, zatrjuje Štrlekar in dodaja, da bi v to kislo jabolko morala ugrizniti že prejšnja uprava. FOTO: Kanal A

Kdo bodo delavci, ki bodo ostali brez zaposlitve, naj bi bilo jasno šele v mesecu dni. Toliko časa ima namreč na voljo zavod za zaposlovanje, da pregleda sezname in ugotovi, ali so bili pri njegovi pripravi upoštevane vse določbe iz kolektivne pogodbe. V.d. predsednika uprave Ivan Štrlekar sicer zagotavlja, da so pri sestavi spiska upoštevali socialne vidike, zaščitene kategorije delavcev in vse ostale vidike s kolektivnih pogodb in drugih aktov, zato pritožb s strani zavoda ne pričakuje.

Še vedno sem prepričan, da je Skimar podjetje, ki ima prihodnost in ga je mogoče izvleči iz težav. Sam sem to v enem letu poskušal in nekaj mi je uspelo. Da mi ni uspelo več, pa obstajajo objektivni in subjektivni razlogi. Ivan Štrlekar

Tudi Ferjan, ki naj bi poimenski seznam prejel v ponedeljek, delavcem ne more izdati, kdo bo ostal brez službe, saj ga zavezuje načelo molčečnosti. Zaposleni v Elanu in Elanu Marine bodo tako še približno mesec dni v strahu, ali bodo ostali brez dela. "Res sem računal, da bodo delavci ta seznam videli v nekaj dneh, ampak kot zdaj kaže, je treba izpeljati še ta postopek z zavodom," je pojasnil in dodal, da nima več upanja, da bi progam kadrovske reorganizacije podjetja pred njegovo uresničitvijo pregledala še nova uprava in morebiti dodatno zmanjšala število presežnih delavcev. Nov nadzorni svet namreč v četrtek še ni imenoval nove uprave in je prav njega pooblastil za podpis prenehanja zaposlitev.

Odpuščanja so potrebna, je znova zagotovil Štrlekar in dodal, da bi v to kislo jabolko morala ugrizniti že prejšnja uprava. Ker pa se s tem ni želel nihče spopasti, mora to grdo delo, kot ga imenuje, opraviti sam.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

snowgal
13. 01. 2009 11.45
srecnii tako na zalost je. itak male ribice najprej pomendrajo/polovijo. živi se pa le malih, ta velke pustijo lepo pri miru, ker niso dovolj sposobni, da bi jih ustavili :S
srecnii
10. 01. 2009 14.40
Jest sem zračunal, da bi teh 10.000.000 evrov zadoščalo za 6 let in za 150 delavcev ob predpostavki, da imajo bruto 1000 evrov. En navaden drekač pa bo dobil vseh teh 10 milijonov evrov.
snowgal
10. 01. 2009 10.55
sicer pa tud elan ni kar je bil. dvoje dile so mi napol razpadle po 2 mesecih :S
snowgal
10. 01. 2009 10.54
pa ne more bit vsak lolek menedžer. če že ima ta naziv, naj dela tako kot se spodobi. sicer bi pa marsikje lahko obdržali delavce, samo raje njih odpustijo in napihujejo vso to zagato kot da bi naredil kakšno drugo spremembo. v vseh teh časih se niso naučil, da rabijo vsaj 3 plane za prihodnost.
Jozsef
10. 01. 2009 03.30
To me spominja na gasilsko. Ko je gorel hlev v katerem so bile krave (najbrz tudi kaksen bik). Ko so pozar pogasili je gasilec porocal poveljniku. 'Nobena krava ni zgorela, gospod poveljnik'. 'Bravo' ga je pohvalil poveljnik. 'Vse so utonile'. Tudi z Elanom je tako. Sramota, za oblast, ki dopusca in financira to sranje ze desetletja.
CerealGuy
10. 01. 2009 00.13
Zdaj pa še znižajte za 150, pa najdite vodje ki so sposobni in znajo abecedo in štet več kot do 10 in bo Elan ful uspešna firma.
mac4_m
09. 01. 2009 23.15
važn, da si bodo gospoda razdelil kr so nakradl predn so zaribal firmo..
metronom
09. 01. 2009 19.41
elan bi biv lahko enih najbogatejsih smucarske opreme sam mamo dotalno ne sposobne voditelje kot so kucan in njegovi kompanjoni zato gredo firme rakom zvizgat in ne recesija
metronom
09. 01. 2009 19.39
in brisejo sporocila
metronom
09. 01. 2009 19.31
voctvo elana od osamosvojitve naprej bi bilo treba obesiti za jajca