Gospodarstvo

Elan: Delavci zahtevajo odstop uprave

Begunje na Gorenjskem, 02. 12. 2008 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nataša Markovič
Komentarji
22

Škandalom, kjer se izplačujejo tisoči evrov za svetovanja, delavce pa pošiljajo na cesto, v Elanu ni videti konca. Med delavci je zavrelo, zato zahtevajo, da uprava odstopi.

Škandalom, kjer se izplačujejo tisoči evrov za svetovanja, delavce pa pošiljajo na cesto, v Elanu ni videti konca. Med delavci je zavrelo, zato zahtevajo, da uprava odstopi.

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dejkometod
07. 12. 2008 08.39
Prav imajo, da zahtevajo njihov odstopo. Sj oni futrajo njih gospode ,da oni uživajo , delavci pa ustvarjajo dodano vresnost.
Spes
03. 12. 2008 16.19
rad bi samo še povdaru, da revolucije ne prinašajo samo dobro, vendar tudi veliko slabega. iz zgodovine se je treba učit... pa še rd bi povdaru da svetovalci kakršnikol niso kej preveč krivi... prej je kriva uprava k je nesposobna in zato rabi sploh svetovalce... strinjam se z izjavo blayo-na, ki pravi, da bi mogl prsilt upravo da resno dela... to je pomoje trenutno najbolša rešitev... p.s. rad bi še povedov, da nism napisov kaj bi morali dejasnko narediti zaradi tega, ker nikol nism delal v takšni upravi v takšnih pogojih in ne poznam trenutnega stanja in ne poznam način ki ga uporablja uprava Elan in zato ne morm reči kako pa kaj...
MojcaCoh
03. 12. 2008 13.42
Da se ne bo zgodilo da bodo sodnike, odvetnike in pravne svetovalce..Obsodilo..ljudstvo po hitrem postopku v imenu Ljudstva..?? Mojlah
MojcaCoh
03. 12. 2008 13.04
Ko bodo delavci začeli loviti te pravne svetovalce jim poznavanje prava ne bo koristillo kaj dosti.....jim bodo razbili gobec in polomili vse kosti..?? Ko bodo začeli mlatit je samo vprašanje kdo jih ne bo dobil po tinrtari..?? Mojlah
blayo
03. 12. 2008 13.04
Ne samo teoretično, tudi praktično ima prav, samo ni povedal tega kaj bi dejansko morali narediti. Upravo bi morali zakleniti v firmo za toliko časa, dokler ne bi rešila situacije. Pa plačo lepo 1 Evro na leto, pa bi prekleto hitro prišli ven z dobro rešitvijo. Potem pa lahko zaradi mene 10x odstopijo.
resslovenka
03. 12. 2008 12.50
Schaluna Teoretično imaš prav. V vsej svoji dolgoletni praksi nisem doživela, da bi kdo odgovarjal za svoje telebanstvo. So se samo presedli drugam, na oblazinjene stolčke se ve. Sem pa doživela vso stisko ljudi, ki so zaradi taistih izgubili službo. Za navadne ljudi se pač nihče ne sekira, kaj bo z njimi ko bodo izgubili pravice na zavodu za zaposlovanje. To niso poslanci z bonitetami ampak raja vržena v kruto realnost. In veš kaj? Čudim se, da že ni prekipelo. Čas v katerem živimo res nima dobrih obetov za naprej.
porka.malorka
03. 12. 2008 12.35
Schaluna To si se pa zmotu. Časi revolucije šele prihajajo Kjer bo ljudstvo res melo sodišče.
blayo
03. 12. 2008 12.17
Ampak to je res svinjarija. Ko greš v štacuno kupit Elan smuči, daš za njih 350 Evrov. Od tega 300 Evrov za upravo in razne odvetniške družbe, 45 Evrov gre za material, 5 Evrov pa dobijo delavci, ki so dejansko temu materialu dodali vrednost. Ja, tkole je...
blayo
03. 12. 2008 12.12
Kakšen odstop??? Ma tako upravo bi bilo potrebno v svoje pisarne priklenit za mizo na meter dolgo verigo in jih ne spustiti ven, dokler ne bi rešili situacije. Pa 1 Evro plače na leto!!!
Spes
03. 12. 2008 11.11
prehitevate... delavci ne bojo in ne smejo ukrepati naslino, kot vsi spodej trdite in spodbujate... nismo več v času Francoske revolucije, pa tut Francozi nismo... a mislte, da če bo uprava odstopila bo pa čez noč kr bol al kaj in bodo nasledn dan mel delavci 100% več plače... mislm da ne, še posebej v času gospodarske krize kjer bi zamenjava uprave pomenila dodaten zaplet, saj bi nova uprava (upajmo da bolša in bol poštena) rabila vsaj pol leta, da bi se ustalila, prevzela vodstvo in pregledala vse papirje, ter najdla uspešne rešitve... med tem časom pa bi bili takorekoč brez pravega vodstva... kar pa je nemogoče in pa slabše kot sedaj... če pa delavci že imajo prave ljudi, ki bi sestavili novo upravo, se pa da to rešiti tudi po pravni poti in pa čimprej... je pa res, kar se tiče Elana, da je to starejše podjetje, ki se nikoli ni zares preorganiziralo in nikoli dajalo povdarka na prihodnost, uglavnem imelo nesposobno upravo... to pa so stari grehi, ki se že nabirajo nekaj časa...
comment123
03. 12. 2008 10.46
delavci, ne ozirajte se na lastnike, saj sami niso potegnili nobene poteze za rešitev, odstavite vodstvo, prepovejte jim vstop v podjetje, saj tam nimajo kaj iskati.Pokažite, kako je na žalost potrebno postopati, da se ta svinjarija enkrat konča, nekje je treba začeti.
vsevid
03. 12. 2008 09.45
SPOŠTOVANI delavci,spomnite se kako je potekala Francoska REVOLUCIJA,pa stvar ponovite. elanovci SMRT FAŠIZMU svoboda narodu.
MojcaCoh
03. 12. 2008 09.17
Delavci bodo morali vzeti stvari v svoje roke, saj drugače bo norčevanje šlo čez vse meje..?? Naj se zgodi kat se mora ..?? Prvo nadzornike, potem svetovalce, odbetnike skratka nobenega ne smejo izpustiti..??\' Mojlah.
Naglas
03. 12. 2008 08.45
Samo še to me zanima kolikšno nagrado si bo uprava in nadzorni svet izplačal za \"uspešno\" poslovanje!? Kaj je počel nadzorni svet? Maširal z upravo in vlekel sejnine. V SLO se vsi ti mandeljci (beri: šalabajzari) poznajo in nikoli ne vejo kdaj bodo potrebovali kakšno uslugo... zato si ne upajo nič!
Lope
03. 12. 2008 08.27
Ma ti odvetniki so kot klopi, ki napadajo nizko. Gledal sem, kako v Kanadi klopi (ceki) pokončajo tudi največje lose. Kri jim sesajo tako dolgo, dokler los ne pade in umre. Torej podobnost z našimi odvetniki (klopi) in podjetji (losi) je zelo velika. zanimivo pri TV poročilih par dni nazaj je bilo to, da je isti odvetnik bil prikazan v prispevku o sesanju krvi Elanu in spet v naslednjem prispevku o molzenju Palome. A ta odvetnik nima drugega dela, kot vleči denar od obubožanih podjetij? Delavci, a vi pa mirno gledate kako vam vozijo v najdražjih limuzinah vaš zaslužek iz podjetij?! A imate še sploh kaj izgubiti, če pristanete na cesti, ko vam odvetniki in direktorji ne bodo imeli več kaj vzeti?
resslovenka
03. 12. 2008 08.13
Očitno se bo v Sloveniji nekaj vendarle spremenilo, ko bodo delavci stopili na sceno. In če ne gre drugače, zakaj pa ne. Naj se zgodi, kar se mora. Le to mi ni jasno, kaj so počeli nadzorniki ves ta čas. Ali niso imeli nobene revizije? Pa vendar je zgodba čisto preprosta, ponovno je bilo podjetje izigrano na najbolj podel način. Upam, da bo kdo za to odgovarjal, če se že gremo pravno državo.
k24u
03. 12. 2008 07.39
mislim kaj govoriš @Jozsef \"dobro upravo nagnali\" Halo prej je bil v upravi Šarabon ki glih tulk da ni uničil vsega kar je blo mogoče. Malce očitno pozabljate da so ga kr pošteno nagnal.
Jozsef
03. 12. 2008 04.33
Zalostno, da to zahtevajo delavci in ne Nadzorni svet oz. lastniki. Najbrz so tako uprava kot NS v dogovoru. Eni unicujejo firmo, drugi pa jim za to dajejo uradno podporo in dovoljenje, s tem, da pac potegnejp kasen cen kot sejnine in pa delez za dobro vodenje in upravljanje druzbe. Tako to pac gre med slovenskimi \'menedzerji\'. Seveda so pred tem dobro upravo nagnali.
fantodfare
02. 12. 2008 18.51
he,he. Dobro jim gre. Kdaj bo Mati Slovenija, Patria, spet sanirala te dolgove, he.he.
fantodfare
02. 12. 2008 18.50
he,he. Dobro jim gre. Kdaj Mati Slovenija, Patria, sem sanirala te dolgove, he.he.