Gospodarstvo

Družba Hotel Diana gre v stečaj

Murska Sobota, 01. 06. 2020 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.K., STA
Komentarji
9

Vodstvo družbe Hotel Diana, ki upravlja hotel Diana v Murski Soboti, je zaradi likvidnostnih težav pri poslovanju vložilo predlog za stečaj. S tem se, kot napoveduje, odpira prostor za nadaljevanje dela v hotelu z novo družbo, ki bo lahko poslovanje gradila postopno. Slaščičarna in hotel sta sicer odprta.

Vodstvo Hotela Diana je danes javnosti sporočilo, da so se ob dejstvu, da že več kot dva meseca niso mogli ustvarjati prihodkov, likvidnostne težave samo še povečale in da so bili zato prisiljeni ukrepati, predvsem za zaščito delavcev. "Zato se je vodstvo odločilo, da poda predlog za uvedbo stečajnega postopka, tudi na pobudo nekaterih zaposlenih in na osnovi pogovora z njimi," so zapisali.

Težave pri poslovanju družbe Hotel Diana po navedbah vodstva segajo na začetek leta 2019, ko so zvedeli, da je že od oktobra 2018 pravnomočna izvršba na izpraznitev nepremičnine in izročitev nepremičnine lastniku objekta. To je družbe Heta Asset Resolution, ki jo prevzemajo družbe srbskega poslovneža Miodraga Kostića. Z njim so, tako vodstvo, hoteli v družbi Hotel Diana sodelovati tudi v prihodnje.

Hotel Diana v Murski Soboti
Hotel Diana v Murski Soboti FOTO: POP TV

Na sodišču so sicer dosegli trimesečni odlog deložacije, vendar se je pravdanje nadaljevalo, tudi že sklenjeni posli pa so odpadali, konec lanskega leta so se po navedbah vodstva pojavile večje likvidnostne težave, izgubili naj bi tudi dva posla, vredna okoli 200.000 evrov, dobavitelji pa so zahtevali predplačila.

Z novim vodstvom, direktor je postal Boštjan Serec, in prestrukturiranjem je imela družba po prepričanju vodstva zelo dobre prodajne napovedi in rezervacije že za obdobje od marca letos, med drugim nočitve za 600 udeležencev šahovskega prvenstva in polno zasedenost ob svetovnem balonarskem prvenstvu ter po 2000 mesečnih nočitev, vendar je vse to podrla epidemija novega koronavirusa.

13. marca so hotel zaprli, to pa je po oceni vodstva pomenilo, da se projekcija poslovanja za celo leto nikakor ne more uresničiti. Teraso slaščičarne hotela Diana so sicer odprli sredi maja, zdaj sta odprta tudi hotel in center za velnes, ki ga uporabljajo tudi zunanji obiskovalci.

Kaj vse dolgujejo? 

Po navedbah sekretarke Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije Brede Črnčec podjetje delavcem dolguje regres iz leta 2016, del regresa iz leta 2017, lansko leto so delavci dobili le 221 evrov regresa, po kolektivni pogodbi je bil polni regres 1050 evrov. Podjetje naj bi delavcem dolgovalo tudi jubilejne nagrade za deset let dela in neizplačanih 5500 presežnih ur.

Dolgovi izhajajo od prejšnjih lastnikov, družba Hotel Diana je zdaj v lasti Jasne Klepec in Željka Jovanovića, ki sta podjetje konec leta 2018 kupila od Olge Belec in njenega sina Patricka Belca. Na sodišču še vedno poteka pravda, s katero želi Klepčeva doseči razveljavitev pogodbe o nakupu družbe.

Zaposleni v podjetju niso bili upravičeni do koriščenja sredstev iz interventnega ukrepa čakanja na delo zaradi epidemije koronavirusa, ker niso pravočasno plačevali vseh prispevkov. Sindikat je napovedal, da bo delavce podpiral v postopku stečaja, za pomoč pa je zaprosil tudi Rdeči križ in Karitas. Uradno je v Hotelu Diana 25 zaposlenih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Volga Malek
01. 06. 2020 21.37
+10
Olgica iz SAB ki je kandidirala za evroposlanko na listi SAB in bila generalna sekretarka na uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu. Bivsa lastnica hotela Diana v MS .
Volga Malek
01. 06. 2020 21.41
+10
Sfupas hotel in za nagrado postanes generalna sekretarka na uradu za Slovence v zamejstvu, pa se kandidiras na listi SAB za evropske volitve leta 2018. Sarceva vlada pade pa vleces se pol leta odpravnino. Kam smo prisli. Kriminalna drzava kaki zakoni. Sramota.
Walter Pravicek
01. 06. 2020 20.17
+3
Glede na številne DELUJOČE hotele v MURSKI SOBOTI,NE BO ŽALOSTINK!Nekoč je bil ELITNI HOTEL-NI VLAGANJ,NI DOBREGA VODSTVA,NI GOSTOV-ADIJO!
Roninax
01. 06. 2020 19.28
+5
jao dajte to cudo zapret koncno v murski ker imajo SD zupana ki se poigrava z lekarnami, dela “zeleno” ulico medtem ko ostale ulice se ljudje po jamah vozijo!
bohinj je zakon
01. 06. 2020 18.57
+19
Bili gostje hotela.......škoda, škoda.
macek_garfield
01. 06. 2020 17.45
+22
kostic, vse jasno in enostavno kot pasulj, pa to
Žac
01. 06. 2020 18.18
+7
Res je. Kratko in jedrnato napisano, in vse povedano.
Žac
01. 06. 2020 17.32
+20
Šele zdaj? Ti imajo probleme že leta in leta. Primer nesposobnega vodstva. Dolga zgodba.
macek_garfield
01. 06. 2020 17.24
+14
potem ne bom mogel tam vnovcit vavcarja ali kaj?