Gospodarstvo

Direktor Nafte Petrochem: Stavkovnih zahtev delavcev ne moremo izpolniti, denarja za to ni

Lendava, 05. 08. 2014 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stavkovnih zahtev delavcev ta hip ne moremo izpolniti, denarja za to ni, obljubljati ne nameravam ničesar, se je na stavko v Nafti Petrochem odzval direktor družbe Robert Serec. Po njegovih besedah je edina rešitev, da pride nekdo kot strateški partner in družbo prevzame.

Direktor Nafte Petrochem Robert Serec pravi, da je položaj v družbi težak, da sočustvuje z delavci, ki so v ponedeljek začeli stavkati, da pa ne drži, da bi jih vodstvo sililo v stavko, kot so mu očitali. Prosi jih, naj razumejo, da je vodstvo v zadnjem letu popravljalo, kar so storili predhodniki, in da so to dolgovi, ki so končno priplavali na površje.

"Ta hip za surovine denarja ni, ker smo poplačali dolgove iz preteklosti, prispevke, plače, ostali smo dolžni eno samo bruto plačo in še nekaj prispevkov za maj," je povedal. Po njegovih besedah so se trudili, da proizvodnje ne bi zaustavili, kar so nekateri kupci razumeli, ker so zadovoljni s kakovostjo in ceno, drugi pa so odšli drugam.

direktor Nafte Petrochem Robert Serec
direktor Nafte Petrochem Robert Serec FOTO: POP TV

Serec zanika tudi očitke sindikata, da je vodstvo nesposobno, in pravi, da so od lani plačali za 400.000 evrov obveznosti za omenjene prispevke, plače in regres, pa tudi 405.000 evrov za ukradeno blago iz konsignacijskega skladišča poslovnega partnerja – zadevo preiskuje policija – kar je za majhen Petrochem ogromen denar.

Na vprašanje, ali verjame v uspešnost prodaje Petrochema, Serec odgovarja, da je to možno, kar zadeva ceno, pa ne želi špekulirati, ker da je to stvar kupca. Kot je znano, je imel Petrochem pred kratkim za 12,5 milijona evrov obveznosti, ki pa so jih v zadnjem času nekoliko zmanjšali, neuradno pa se je govorilo, da bi lahko bila prodajna cena okoli osem milijonov evrov.

Delavci so ob začetku stavke od vodstva zahtevali, da jim takoj izplača junijsko plačo, julijsko plačo na dan zapadlosti, poplačilo prispevkov za maj, izplačilo regresa za letos v zakonskem roku, zagon proizvodnje ter pisno poročilo upravitelja premoženja, Slovenskega državnega holdinga, o vzrokih za nastali položaj ter predvidene ukrepe za ureditev razmer.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.jest
05. 08. 2014 22.19
+4
Tako je. To podjetje ni vredno, da deluje. Ali pa temu seronji dati plačo po kolektini pogodbi. Saj si višjo ne zasluži glede na sranje v podjetju. Serec-seronja-sranje.
Našvasan_zob
05. 08. 2014 18.44
+4
Pol pa zaprite fabrko pa pejte marelce obirat...
Philips Peja
05. 08. 2014 17.44
+4
nerazumem kako nima denarja za delavce?? naj proda svoje premozenje! nekdo ki dela, nima vec denarja niti za najemnino ali hrano...oni pa se bodo imeli dovolj za nove paprije in nov zacetek! zato ne razumem?!
Netajkun
05. 08. 2014 18.15
+7
Podjetje je v DRŽAVNI LASTI , samo v vednost
marhab1
05. 08. 2014 17.17
+18
Če podjetje ne more plačati delavcev s plačilom za dostojno življenje, ne sme delati nitiminute več Tak zakon bi morali interventno sprejet. Pol bi bil pa kmalu red in brezposelnost sploh ne bi bila problem.