Gospodarstvo

Delo z novim predsednikom uprave

Ljubljana, 01. 09. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Največje slovensko časopisno in založniško podjetje od danes vodi nekdanji direktor informativnega in športnega programa POP TV in Kanal A Tomaž Perovič.

Predsednik uprave Dela Tomaž Perovič
Predsednik uprave Dela Tomaž Perovič FOTO: Dare Čekeliš

Novemu predsedniku uprave se bo s 1. oktobrom kot članica uprave, zadolžena za poslovne zadeve, pridružila Nataša Velkavrh Šuklje, medtem ko v upravi ostaja Ivo Oman, sicer pristojen za tehnične zadeve.

Lastniki Dela - s 24,99-odstotnim deležem je največji Pivovarna Laško - so se za spremembe v upravi Dela odločili julija. Nadzorni svet je tedaj razrešil predsednika uprave Jureta Apiha in namesto njega imenoval Peroviča, v upravo pa je imenoval tudi Velkavrh Šukljetovo. Razrešitev Apiha je bila sporazumna, razlog pa so bili različni pogledi na nadaljnje vodenje osrednje slovenske časopisne hiše. Apih in Perovič sta v ponedeljek že opravila primopredajo poslov.

Predsednik nadzornega sveta družbe Robert Šega je po julijski seji nadzornikov pojasnil, da lastniki družbe Delo od novoimenovanega predsednika pričakujejo predvsem dodatno izboljšanje poslovnega rezultata in donosnosti družbe, pa tudi agresivnejši nastop pri iskanju poslovnih priložnosti. "Primarna naloga nove uprave je doseganje poslovne rasti, ne pa zniževanje stroškov," se je na namigovanja in govorice o odpuščanjih tedaj odzval Šega.

Delo je ob polletju doseglo skoraj 800 milijonov tolarjev dobička pred davki, kar je za 26,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Čisti prihodki od prodaje so se v primerjalnem obdobju povečali za skoraj milijardo na 6,84 milijarde tolarjev.

SORODNI ČLANKI