Gospodarstvo

Delo brez ponudb za nakup deleža v Večeru

Ljubljana, 11. 06. 2010 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
1

Družba Delo do četrtkovega izteka roka za oddajo zavezujočih ponudb za nakup večinskega deleža v Večeru ni prejela nobene ponudbe. Na Delu bodo zato v ponedeljek sprejeli nadaljnje odločitve.

Časopisna hiša Delo
Časopisna hiša Delo FOTO: POP TV

Rok za oddajo zavezujočih ponudb za nakup Večerovih delnic se je iztekel v četrtek opolnoči, pri Delu pa do takrat niso prejeli nobene ponudbe za nakup. "To je v nasprotju z našimi pričakovanji in pričakovanji družbe KPMG, ki vodi postopek prodaje," je pojasnil Giacomelli.

Zato se bo v ponedeljek sestala komisija za prodajo deleža, ki bo sprejela nadaljnje odločitve glede prodaje Večera, je dejal predsednik uprave Dela Jurij Giacomelli.

Časnik Finance je danes sicer poročal, da sta od namere za prevzem Večera odstopili družbi DZS in Medijski partner, ki sta opravili skrbni pregled Večera in oddali nezavezujočo ponudbo. DZS je bil po pisanju Financ za delež Večera pripravljen odšteti približno devet milijonov evrov, podjetje Medijski partner pa slabih šest milijonov evrov, kar naj bi bilo premalo.

Nezavezujočo ponudbo za nakup deleža v Večeru naj bi sicer oddala še konzorcij štajerskih podjetij in družina Županec iz Prekmurja, so danes še poročale Finance.

Delo delež v Večeru prodaja po nalogu urada za varstvo konkurence. Ta je namreč septembra lani ugotovil, da je koncentracija teh dveh časopisnih družb neskladna s pravili konkurence, zato je Delu, ki ima sicer v lasti 79,24 odstotka Večera, naložil prodajo 75 odstotkov Večera.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
14. 06. 2010 07.03
KAJ TO KDO SPLOH ŠE BERE